lauantai 20. tammikuuta 2018

Joululahjareissu Tallinnaan

Yllätin miehen totaalisesti jouluna antamalla hänelle lahjaksi yhteisen reissun Tallinnaan. Matkan kesto on vain pidennetty viikonloppu eli perjantaista sunnuntaihin ja muutenkin sellainen pienen budjetin reissu, mutta päästään matkaan kuitenkin kahdestaan, kun äitini ottaa lapset siksi aikaa hoitoon.

Lähdemme perjantaina aamujunalla, jossa joudun hieman vielä tekemään töitä, koska mulla ei ole tarpeeksi lomapäiviä käyttää, mutta onnistuu se hyvin noinkin! Helsingissä ollaan ennen puolta päivää ja mennään laivalla Tallinnan puolelle, missä ollaan se kaksi yötä. Sunnuntaina sitten aamupäivällä takaisin Suomen puolelle ja siitä junalla kotiin.

Sen kummemmin ei olla vielä suunniteltu, että mitä tehdään. Varmaan kierrellään vaan ympäri Tallinnaa ja syödään hyvin ja käydään vähän ostoksilla. Jos olette käyneet talviaikaan Tallinnassa, niin vinkkejä otetaan vastaan!

Kuva Rantapallo
Kesällähän Tallinna olisi varmasti enemmän edukseen ja ollaan siellä käytykin silloin kun odotin Veetiä. Pienellä budjetilla ei kuitenkaan voinut oikein kauemmaksikaan lähtä, joten ajattelin Tallinnan olevan kiva paikka pienelle hengähdystauolle arjesta. Kesälle on kuitenkin jo muita reissusuunnitelmia, niistä lisää myöhemmin ja Instagram-seuraajat tietävätkin jo, mihin kesällä matkataan.

Nyt kaipaisin siis kaikkia mahdollisia vinkkejä siitä, mitä kannattaisi tuon muutaman päivän aikana tehdä ja missä syödä! Ravintoloista ainoastaan intialainen/nepalilainen ei oikein itselle uppoa, mutta pihvit, sushit, pastat ja kaikki muu kyllä uppoaa :)
 Kuva Visittallinn.ee
Koska kyseessä on pienen budjetin reissu, niin varasin meille majoituksen Airnbn:n kautta, kuten  Kööpenhaminan lomallakin. Suosittelen kyllä tsekkaamaan nuo Airbnb:n majoitukset myös mikäli haluatte säästää vähän majoituskuluissa. Jos haluat rekisteröityä airbnb käyttäjäksi, kannattaa käyttää tätä mun linkkiä, sillä siitä saat itsellesi 35e arvosta matkustuspisteitä, jonka saa käytettyä kun vuokra-arvo on vähintään 65e. Ihan kiva alennus siis. Kööpenhaminan reissussa meillä toimi kaikki oikein hyvin majoittajan kanssa ja nytkin meidän asunto oli saanut todella hyvät arvostelut.

Kuva Airbnb
Meidän kohde on siis tämä ja se sijaitsee ihan tuossa vanhan kaupungin tuntumassa eli siitä on helppo kierrellä vanhaa kaupunkia. Vieressä on myös ympäri vuorokauden auki oleva marketti, josta saadaan kätevästi asunnolle pientä purtavaa esimerkiksi iltapalaksi.

Kuva Airbnb
Nyt pitäisi hetki vielä malttaa odotaa ja suunnitella, että mitä haluttaisiin tehdä!

2 kommenttia:

  1. Telliskiveen itse suosittelisin siellä syö edullidesti ja ihan ravintolassa, vanhankaupungin läpi kävellen ja ja radan ali niin matka ei ole pitkä, uusi kaupahallikin tulee vastaan heti radan toisellapuolella ja Telliskivi heti perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tästä vähän luinkin ja mietin, että olisi kiva käydä. Onko Tallinnassa kirppareita miten? olin lukevinanin, että siellä ei kirppismeininki ole ihan niin suosittua kuin Suomessa?

      Poista