tiistai 3. lokakuuta 2017

Virkattuja lahjoja

Kummityttöni täytti kesällä kaksi vuotta ja värkkäsin hänelle lahjaksi satsin erilaisia virkattuja herkkuja. Meillä tytöillä ja Veetillä aikanaan nämä leikkiruuat ovat olleet hitti ja niillä on leikitty paljon. Ikää kummitytölle tuli vasta kaksi vuotta, joten välttämättä vielä eivät ole hitti, mutta jospa jossain vaiheessa!


Virkkasin näitä pikkuhiljaa pitkin kevättä ja itse asiassa lankanyssäkät olivat mukana myös Thaimaan reissullamme. Veivät laukusta hyvin pienen tilan ja oli näppärä kaivaa esille iltaisin. Kotona sitten vain täyttelin ja yhdistelin kappaleet toisiinsa. Kaveriksi ompelin vielä fantti-puuvillasta näille säilytyspussukan, jota toki voi käyttää muuhunkin. Kotoa löytyi vain mustaa nyöriä ja idea tähän tuli vähän liian myöhään, että olisin ehtinyt käydä hankkimassa vähän sopivampaa väriä.



Elokuussa puolestaan juhlistettiin miehen veljen tyttövauvan ristiäisiä. Mies toimi kummin tehtävässä ja päälahjana meillä oli toppapussi kaukaloon, mutta kaveriksi halusin tehdä vielä jotain itsekin. Aiemmin vauva sai syntymälahjaksi jo tämän jumppiksen. Päädyin tekemään vaunulelua ja jostain bongasin ohjeen tähän ihanaan norsuun ja väsäsin niistä sitten kuminauhan avulla vaunulelun. Kiinnitys vaunuun tapahtuu noilla klipseillä, millä esimerkiksi lapaset saa köytettyä hihaan kiinni. Mikä lienee virallinen nimi! Kuminauhaa lyhensin reilusti kuvan ottamisen jälkeen, koska se oli selvästi liian pitkä.


Mukava oli välillä virkata jotain pientä ja kivaa, kun yleensä tulee tehtyä enemmän neuletöitä!


7 kommenttia:

  1. Nuo on kyllä niin ihastuttavia lahjoja! Jotkut ovat tehneet muffineja huovastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vaikka mitä muutakin siistiä! Itse en oo niitä koskaan testannu, Ikeasta on saanut valmiita liian halvalla :D

      Poista
  2. Söpöt! Leikkiruokia on ihana tehdä, hitsi kun ei oo aikaa enempää... nuo on just hyviä tuolla lailla reissuhommina 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on mukavan pieniä ja nopsia välitöitä kun tekee jotain suurempaa muuten!

      Poista
  3. Aivan ihania, herkullisen näköisiä virkkauksia:)

    VastaaPoista