torstai 19. lokakuuta 2017

Kevyet kengät loskaan ja tyttöjen syyskengät

Meillä on ollut lapsille etsinnässä loskarit, joissa ei olisi kangasvartta sekä kevyet jalassa ja mielellään villavuorella. Aiemmin olen tykännyt esimerkiksi Kavatin Slaskeista, joiden vuorissa on villaa ja niillä Veeti tarkeni melkein koko talven ja ihan pahimpina pakkaspäivinä pidettiin vain huopikkaita. Aavalle löysinkin käytettynä vastaavat Gimot, joissa on irroitettava sisäsukka. Talvella voidaan pitää sukan kanssa ja keväällä tai kesällä sitten voi ottaa sukan pois ja siitä tulee ihan tavallinen kumisaapas. Nämä ei ehkä ole sieltä kevyimmästä päästä, mutta notkeat kuitenkin jalassa. Sukassa on kova kengänpohjamainen pohjaosa, joten toivon, että se vähän estää sitä, että sukka tulee aina riisuessa jalan mukana ulos kengästä. Näitä Kavateja saa ainakin Ellokselta ja jos sattuu merkkituoteale samaan aikaan, niin voi saada hyvinkin reilusti alennusta.

Kavat Gimo

Varsinainen löytö oli kuitenkin nämä Vikingin Ultra 2.0 loskarit, jotka löysin XXL:stä. Näistä miehen veljen vaimo vinkkasi, että heillä on ollut ja hyväksi todetut. En tiedä oliko näissä joku ale meneillään, mutta viime viikolla tilatessani hinta oli 27,9e/pari ja nyt 39,9e/pari. Sain siis edullisesti! Joka paikassa muualla näiden hinta tahtoo alkaa vitosella eli siihen nähden tuo nykyinenkin XXL:n hinta on edullinen.  Tällä hetkellä siellä taisi olla vielä joku kamppis, että kaikki tuotteet -25%.


Nämä vaikuttavat lämpimiltä, sillä vuori on villasekoitetta, jossa villan osuus on 30%. Saappaat eivät myöskään ole kamalan painavat, joten siitä iso plussa! Monesti Veetin jalkaan menevä kenkä on jo todella raskas, mutta näissä materiaali on kevyttä. Mitoitus on todella isoa! Viialle otin koon 25 (käyttää normaalisti n. 26-27) ja Veetille koon 34 ja esim Reiman kengät ovat jo kokoa 35. Kummallekin olisi varmaan mennyt vielä se kokoa pienempikin, mutta en tiedä olisiko mahtunut enää keväällä. Voin mitata noista noita sisäpohjia, jos joku miettii oikean koon valintaa.

Meillä on ollut aiemmin myös kangasvartisia loskareita, mutta täällä pohjoisessa sitä loskaa on monesti niin paljon, että se varsi meinaa kastua ja harvoin se on vedenpitävää, joten se vähän niin kuin vie pohjan koko loskarilta jos kosteus menee varresta sisään!  

Onko teillä kokemuksia näistä kengistä?


Tytöille löysin myös supersuloiset syksynilkkurit! Nämä on ihan Hennesiltä tilattu ja hintaa parilla oli 24,9e. Näissäkin oli minusta aika reilut koot, Viialle 26 oli siinä ja siinä onko iso ja Aavan koko taisi olla 29 tai 30. Näissä nyt ei mitään ominaisuuksia ole, kun ovat tarkoitettu vain kauppakäyttöön ja kyläilyyn, mutta siihen oikein oivat tuohon hintaan. Sisällä on vielä pieni vuorikin, joten menee varmaan nyt pikkupakkasilla. Ja hyvin on kestänyt pinta myös Viian vesilammikkohyppelut! Näitä oli saatavilla myös mustana, jos hempeä pinkki ei nappaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti