perjantai 27. lokakuuta 2017

Tukkaoperaatio 2017 ja pikkutytön polkkatukka

Moni teistä on varmaan kuullutkin puhuttavan Tukkaoperaatiosta? Lyhyesti ja ytimekkäästi siinä kerätään lahjoitushiuksia, joista valmistetaan tukkapäähineitä syöpään sairastuneille lapsille. Päähine voi olla vaikka pipon tyylinen, josta näkyy alta hiuksia kuten muillakin lapsilla. Aika kattavan artikkelin aiheesta voit lukea tästä Ylen kirjoituksesta . Virallinen Tukkaoperaatiopäivä on nyt sunnuntaina, mutta täällä Ylivieskassa Parturikampaamo Siluet leikkasi jo torstaina hiuksia lahjoituksiin. Operaatiopäivänä hiuksensa lahjoittaneille hiustenleikkuu oli ilmainen, vain postimaksu 3e maksettiin omasta pussista. Valitettavasti ilmoittautumisaika lahjoitusleikkauksiin taisi mennä umpeen, mutta toivottavasti näitä järjestetään myös muina vuosina. Meidän pienestä kaupungista oli mukana huikeasti kolme eri parturia!


Aavan kavereista moni on saanut viime aikoina lyhyemmän tukan ja Aavakin on haikaillut "kesätukan" perään, vaikka kesä jo menikin. Aavan hiuksia ei ole koskaan leikattu ja latva on aika ohkainen. Kun luin ensimmäistä kertaa tästä tempauksesta, päätin, että nyt voidaan leikata vihdoin tukka lyhyeksi kun se voidaan samalla lahjoittaa hyvään tarkoitukseen.


Eilen mentiin sitten Aavan kanssa parturiin, jonne piti mennä puhtailla ja pestyillä hiuksilla, jossa ei ole esimerkiksi hoitoaineita. Aluksi hiukset mitattiin, että leteistä tuli riittävät 17cm pitkät ja letitettiin. Sitten vain nips naps, letit irti ja talteen. Hiukset leikattiin normaalisti ja parturi laittoi Aavalle vielä letin ja vähän pinkkiä sprayväriä.


Tämä oli Aavan ensimmäinen parturikäynti ja selvästi tyttöä vähän jännitti. Aava sai päälleen hienon prinsessa viitan ja odotellessa tikkarinkin, kun ajat olivat vähän myöhässä. Nätisti istui kuin tatti paikoillaan koko leikkauksen ajan ja tykkäsi myös lopputuloksesta. Vitsi miten hiusten malli saa Aavan näyttämään niin paljon isommalta tytöltä! Mittaa jäi kuitenkin sen verran, että tuo menee vielä saparoille ja pienelle ponnarille sekä saahan tuohon lettejäkin vielä tehtyä.


Lopussa katseltiin sitten yhdessä, että millaiset letit sieltä päästä irtosi!


Harmittaa, että en tiennyt tällaisesta mahdollisuudesta kun leikkasin oman tukkani lyhyeksi. Mun paksusta tukasta ois varmaan tehnyt jo pari peruukkia :D Muistelen myös, että tukkaa pystyy lahjoittamaan myös muulloin, mutta toki silloin se parturimaksu tulee itse maksaa ja hoitaa itse se postitus.

Onko joku teistä menossa lahjoittamaan hiuksia?

1 kommentti: