sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Oulun kädentaitomessut

Vietin eilen omaa aikaa Oulussa Kädentaitomessuilla. Meillä on ollut jo kahtena aikaisempana vuonna tapana viettää laatuaikaa messupäivänä erään ihanaisen ompelijanaisen kanssa. Ollaan tehty treffit Zeppeliiniin ja lähdetty siitä yhdellä autolla kohti messuja. Siellä on kierrelty niin kauan, että kumpikin on nähnyt haluamansa ja sitten menty vielä yhdessä Zeppeliiniin ostoksille sekä syömään. Toistettiin tuo sama kaava tänäkin vuonna, koska mitä sitä hyvästä poikkeamaan!

Käpysen ja Neenuskan messupiste
Ompelu on tuonut kyllä ihania ihmisiä elämään ja vaikka tämänkin yksilön kanssa nähdään muutaman kerran vuodessa, jatkuu juttu siitä mihin edellisellä kerralla jäi. Kahdestaan on helpompi mennä kuin isossa porukassa, koska silloin on helpompi sovittaa kummankin toiveet ilman kummempaa sumplimista. Toki tavattiin messuilla muutamia muitakin meidän ompeluryhmän jäseniä ja jututettiin heitä. Samalla ehtii hyvin vaihdella kuulumisia kun on vain yksi jonka juttuihin keskittyä.


Meillä oli hommattuna ennakkoliput, joten pääsimme jonottamatta suoraan sisälle. Tämä oli aika kivaa, koska auto piti jättää melko kauas ja kävelimme sieltä ilman päällyvaatteita, koska ei haluttu jättää takkeja narikkaan. Jonossa olisi voinut tulla aika vilu! Paikanpäälle saavuimme yhdentoista maissa ja jonot olivat todella valtavat. Lippujen osto oli tänä vuonna järkevästi järjestetty siihen ulos koppeihin, että ihmisten ei tarvinut sulloutua ahtaaseen eteiseen ostamaan niitä kuten aiempina vuosina. Pisteet tästä! Suosittelen kuitenkin sitä ennakkolippua, jotta ei tarvitse jonottaa.


Itse odotin messuilta yllättäen taas kangasmyyjiä ja ehkä tätä Nuppu Designin pistettä. Pettymys kuitenkin oli se, että kankaat olivat täysin normaalilla hinnalla ilman mitän messualea ja kankaiden normaalit hinnatkin ovat kuitenkin melko korkeita.Tällä kertaa olin pienellä messubudjetilla, joten Nupun kankaat saivat jäädä odottelemaan muita ostajia.


Ommellinen oli messuilla ensimmäistä kertaa mukana ja kiva lisä Oulun messujen tarjontaan! Ennen heille ei ole riittänyt paikkoja, mutta nyt olivat saaneet pienen pisteen ja toiveissa oli suurempi ensi vuodelle. Ostajia olisi kankaille ja vaatteille riittänyt enemmänkin, mutta kankaistakaan ei kovin montaa kuosia ollut mahtunut mukaan.


Verson Puodilla oli mukavan iso tila ja kun siellä käytiin melkein viimeisimpänä, ei ruuhkat olleet älyttömät. Tuolta nappasinkin muutamia kankaita mukaani. He olivat myös järkevästi leikkoneet samasta kuosista erimittaisia paljoa esim 60cm, 80cm ja 100cm jne. Monella muulla oli vain 50cm tai 1m, jolloin se isompi on liikaa, mutta puolen metrin korkeus ei välttämättä riitä.


Väkeä oli minusta ehkä jopa hieman vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, vaikkakin autojonot ja lippujonot olivat kyllä pidemmän näköiset. Tai sitten se väki oli jotenkin jakautunut eri lailla. Lankakojut jätin tänä vuonna väliin, koska sinänsä ei tarvetta niille ole kun aika hyvin saan halvemmalla Kärkkäiseltä ne mitä käytän normaalisti. En kyllä bongannutkaan mitään kovin isoa lankaständiä, olikohan siellä edes? Kahvilla ei käyty, koska siellä oli aika kova ryysis koko ajan. Koko messujen kiertämiseen meni meiltä parisen tuntia, mutta tällä kertaa ei käyty siellä hyvinvointipuolella muuta kuin hakemassa perinteiset smoothiet välipalaksi.


Omat messuostokset olivat maltilliset, kuten sanoin budjetinkin olevan. Ylärivin ostokset ovat Verson puodin kankaista, alhaalla vasemmalla on Paapii, keskellä Pilpon (?) kojulta pupukangas ja oikealla Ommellisen palanen. Nämä kankaat ovat suurin osa puolen metrin pätkiä, yksi taisi olla vähän pidempi, mutta alle metrin.

Messuilta hurautettiin Zeppeliiniin, missä käytiin muutamassa vaateliikkeessä ja Rossossa syömässä. Vuohenjuustokana ei pettänyt tälläkään kertaa! Kotimatkalla sain vielä neronleimauksen ja soitin kummitytön äidille, että ovatko kotona ja kävin heitä moikkaamassa Ruukissa. Sai mukavan paussin ajamiseen, kun tuo Oulu-Ylivieska-väli ei ole mikään kovinkaan mukava ajaa kun ei ole mitään nähtävää ja suoraa tietä vain koko matka metsän keskellä. Huippu päivä takana ja ensi vuonna toivottavasti taas uudestaan! <32 kommenttia:

  1. Ompelulankoja en minäkään nähnyt kuin Käpysen pisteellä. En niitä kyllä varsinaisesti bongaillut, mutta muutaman heti alkuun siitä osyin. Olisi saattanut ostaa enemmänkin, jos olisi tullut vastaan.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla kommenttejasi Oulun messuilta. Tamperetta tässä taas odotellaan. En ole mikään messuihminen, mutta josko kerran vuodessa sitä voisi itsensä sulloa johonkin tapahtumaan.

    VastaaPoista