tiistai 1. elokuuta 2017

DIY pitsivetskari ja sen ompelu jumpsuitiin

Joskus yksinkertaiset vaatteet kaipaavat sitä jotain pientä juttua, joka tekee niistä vähemmän tylsiä tai jopa mielenkiintoisia. Vetoketjut ovat monesti kiva yksityiskohta vaatteessa, vaikka sillä ei välttämättä olisi edes funktiota. Pitsivetoketju puolestaan antaa hieman sitä kaivattua jujua vaatteeseen, joka sen vetoketjun vaatii toimiakseen. Itselläni ei juurikaan ole pitsiketjuja, koska en ole saanut aikaiseksi niitä tilattua. Ja jos onkin, niin ovat aina väärän mittaisia tai värisiä. Niinpä olen muutamia kertoja tehnyt niitä helposti itse! Tarvitset vain pitsinauhaa ja tavallisen vetoketjun. Ja tietysti sen ompelukoneen...


1. Ensimmäisenä kiinnitä pitsi vetoketjuun ompelukoneella. Halutessasi voit nuppineuloittaa pitsin kiinni ennen ompelua. Sitten vain tuosta aika läheltä hammastusta suoralla tikillä kiinni. Fiksuna peset pitsin ensin siinä asteessa, missä tulet valmiin vaatteenkin pesemään, jotta se kutistuu lopulliseen mittaansa. Älä tee niin kuin minä ja unohda tätä vaihetta.2. Huolittele etukappaleiden reunat mihin ketju tulee, esimerkiksi saumurilla tai ompelukoneen siksak-ompeleella. Mikäli kankaasi on kovin joustavaa, silitä joustamaton tukikangas nurjalle puolelle vetoketjun kohdalle. Itse en sitä tehnyt, sillä Pfaffin ompelukoneessani on yläsyöttäjä, jonka avulla vetoketjun saa melko nätisti tälläiseen hieman paksumpaan ja ei niin hyvin joustavaan kankaaseen.


 3. Neulaa ketju pitseineen etukappakeekke. Älä neulaa ihan reunaan vaan hieman yli, jotta tuo etureunan kangas ei jää vetoketjun hammastuksen väliin. Näin ketju aukeaa nätimmin. Ompele suoralla kiinni. Itse ompelin paininjalka kulkien hammastuksen vieressä ja neula keskellä. Lisäksi ompelin toisen tikin ihan tuohon pitsin reunaan, että se ei lähtisi töröttämään irti kankaasta.


Lopputuloksena sulla on kiva yksityiskohta jumpuitissa! 


Tämä kyseinen jumppis meni lahjaksi lasten uudelle tyttöserkulle ja se on ommeltu Noshin pippuricollegesta. Koko on noin 68cm ja ajattelin, että tämä menisi viileämmillä keleillä alkusyksystä vauvalle hieman paksumpana jumppiksena. Todella haastava yhdisteltävä tämä väri! En oikein keksinyt muuta kuin mustan ja valkoisen, mitä tähän voisi yhdistää. Oletteko te saaneet jonkun muun värin sopimaan tähän??Ei kommentteja:

Lähetä kommentti