maanantai 21. elokuuta 2017

Juhlalook ja kaasomekon koeajo

Muutamien viikkojen päästä vietetään ystäväni häitä, joissa olen kunniatehtävässä kaasona.  Meitä kaasoja on kolme ja ostimme kaikki samanlaisen mekon häihin. Morsian onkin kirjoitellut enemmän mekoista ja valintakriteeteistä omassa blogissaan. Kuten sielläkin sanottiin, on mekkomalli sellainen, että sille tulee käyttöä muutenkin ja viime viikonloppuna puin sen ensimmäistä kertaa jo lasten tuoreimman serkun ristiäisiin. Mekon malli on mielestäni kaunis ja ajaton, varsinkin tuo pitsiyläosa on ihana. Vaikka me kolme kaasoa olemme kaikki eri mallisia, sopi tämä mekko kaikkien vartaloille. Mekko on ostettu Kappahlista ja aika nopeasti siitä koot hupenivatkin.

Ristiäiset alkoivat yhdeltä ja puoli tuntia ennen juhlia huomasin, että olin ottanut kotoa mukaan ainoastaan ORANSSIT rintsikat, jotka tietenkin näkyivät mekon pitsiosan läpi! En yhtään tajunnut, että olisi pitänyt ottaa olkaimettomat mukaan. Niinpä kaahasin autolla Tokmannille, revin rekistä sovituskoppiin kahdet olkaimettomat liivit ja kävelin viisi minuuttia myöhemmin täydellisesti istuvien, viisitoista euroa maksavien rintsikoiden kanssa ulos. Koko reissu matkoineen kesti viisitoista minuuttia ja ehdittiin juhliinkin ajoissa :D Kivoja nämä pikkupaniikit ennen juhlia. No tulipahan päivitettyä olkaimettomat rintsikat, kun edelliset ovat vedelleet viimeisiä useamman vuoden, mutta en ole löytänyt hyvin istuvia tilalle.


Kesän ajan olen etsinyt mustia, klassisia korkokenkiä juhlakäyttöön, vaan tuntui olevan mahdoton tilanne ja meinasin nakata jo hanskat tiskiin. Yhdet hyvät löysin, mutta hintaa oli yli satanen ja muutamia kertoja vuodessa käytettävistä kengistä liikaa. Sitten kävi niin kuin aina ja löysin heti sopivan parin Kiuruvedellä sijaitsevasta Kiurun laukusta ja kengästä.  Jos tuolla alueella liikutte, suosittelen käymään! Itse löydän lähes aina sieltä sellaiset kengät, mitä en mistään muualta ole löytänyt vaikka kissojen ja koirien kanssa olen etsinyt.


Hiuksiin laitoin yksinkertaisen lettikampauksen eli toisella puolella on hollantilainen vähän "lätytetty" letti ja toisella puolella tavallinen ranskalainen pienempänä. Loput vähäiset hiukset kietaisin nutturalle valkin avulla. Häihin entinen luokkakaverini, koulutukseltaan nykyisin myös parturi, tekee kampauksen ja olen selannut ideakuvia Pinterestistä. Jotain lettijuttua haluaisin, mutta ilmavammin. Itse en osaa sellaista tehdä.


Tytöt saivat myös lettitukat. Aavalle kokeilin tuollaista tuplalettiä, missä ylhäällä on hollantilainen letti ja alhaalla ranskalainen. Aika hauska tuli tällä tavalla toteutettuna!


Viia antoi myös ensimmäistä kertaa elämässään mun laittaa tukkaan letin. Näki Aavan hiuksia letitettävän ja pyysi, että hänellekin letti. Aika nopeasti sai letittää, että sai edes jonkinlaisen aikaiseksi. Hermo meinasi Viialla loppua jo letin puolessa välissä, mutta niin vain saatiin pompula kiinni. Tosin letti revittiin yllättäen irti juuri ennen kastetilaisuuden alkua! Niin tyypillistä...


Tytöillä oli päällä nämä Pompin mekot, jotka ovat kyllä olleet hyvä ostos. Useita käyttökertoja tuli kesän aikana kun sattui samalle kesälle useita juhlia. Muuten nämä varmaan menisivät vielä ensi kesänäkin, mutta helma taitaa jäädä lyhyeksi. Onneksi nämä saa varmaan aika helposti eteenpäin merkin omalla kirpparilla sitten kun tarve sille tulee. Sieltä nämä itsekin löysin :) Jos juhlamekkoa etsit, niin kannattaa kyllä tuolla huhuilla! Pompilla on niin paljon kauniita juhlamekkoja ja käytettynäkin löytyy hyvin valikoimaa.


1 kommentti:

  1. Oi, on kyllä kaunis ja ajaton tuo sinun mekkosi! <3 ja kesäjuhlat niitä suloisimpia!

    Mun pitää selvästi tutkailla tätä lettiasiaa, koska hollantilainen letti on mulle ihan vieras käsite! :D

    VastaaPoista