maanantai 7. elokuuta 2017

Sama mekko, kaksi värimaailmaa

 Kaupallinen yhteistyö NOSH

Olen hillonnut tätä Noshin kangasta kaapissa jo pidemmän aikaa ajatuksena tehdä siitä tietynlainen taskumekko Aavalle. No, taskumekkoa ei syntynyt, kun idea päässä vaihtui matkan varrella ja siitä tulikin tällainen frillamekko yksinkertaisella värimaailmalla, jonka kanssa on helppo yhdistellä eri värejä ja alaosia.


Kaavaa en valitettavasti muista, mutta tämä on helppo muokata tavallisesta mekkokaavasta kun pätkäisee kaavan vyötäröltä katki, lisää helmakappaleeseen leveyttä rypytystä varten ja leikkaa pystysuunnassa halkiot etu- ja takakappaleelle, mihin nuo frillat tulee kiinni. Valmista kaavaa tähän ei siis itselläkään ollut vaan tein juuri noin, kuten kirjoitin. Frillat ovat vain suorakaiteen malliset kappaleet, jotka on rypytetty rypytyslangalla.


Eilen meillä oli tämä mekko hempeiden asusteiden kanssa, Crocsit poislukien ;) Söpö olkihattu on ostettu Prismasta ja Gugguu-tyyliset leggarit olen ommellut itse. Mustavalkoinen sopii oikein hyvin  myös pastellisävyjen kanssa ja antaa kontrastia kivasti. Tämä kangas on Noshin midiraita, joka on mielestäni samaa laatua kuin meillä aiemmin ollut miniraita, joten tiedän, että tämä ei mene pesussa miksikään. Siitä miniraidasta tein viime kesänä pari t-paitaa Veetille ja vieläkin ovat uudenveroisia. Tämä isompi raita vilisee huomattavasti vähemmän silmissä, joten on kivempaa ommeltavaakin.


Aiemmin tänä kesänä meillä on puettu saman mekon kanssa rehellisen punaiset sukkahousut ja tunnelma on ihan erilainen voimakkaan värin kanssa. Kummatkin yhdistelmät sopivat minusta hyvin, kumpi miellyttää sun silmää enemmän?


Hyvin pystyy tekemään tanssipyörähdyksiäkin tässä mekossa, vaikka siinä ei kellohelmaa olekaan. Hieman reilu tuli tuosta mekosta, mutta tuossa mallissa se ei minusta haittaa vaan on silti hyvännäköinen, eikä näytä liian isolta säkiltä. Nyt tekisi mieli ommella tytöille myös yksivärisiä mekkoja talveksi, mutta pitäisi ensin löytää kivan värisiä kankaita. Saapa nähdä mitä värejä Noshilla on talven mallistossa. Toivon, että kankaat julkaistaisiin huomenna yhtä aikaa naistenmalliston kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti