torstai 20. heinäkuuta 2017

Kööpenhamina: Tivoli

Viime kuussa kirjoitin meidän minilomasta Kööpenhaminaan, mutta halusin kuitenkin omistaa yhden oman postauksen Tivolille, joka on niin hieno paikka, että halusin saada postaukseen paljon kuvia.
Tivoli on maailman toiseksi vanhin huvipuisto, jonka pinta-ala on noin kahdeksan hehtaaria Wikipedian mukaan. Melko iso alue siis!  Olen tosiaan vieraillut kauan sitten tuossa jo 1843 rakennetussa nähtävyydessä, mutta en kyllä muistanut kovinkaan paljon siitä.Me pyhitettiin yksi ilta pelkälle Tivolin kiertelemiselle. Kumpikaan ei ole mikään huvipuistolaitteiden suurkuluttaja, joten ei käyty missään laitteissa vaan nautittiin miljööstä sekä tunnelmasta. Ja tuo paikkahan on ihan taianomainen! Kuin jokin Mikä mikä maa näin aikuiselle.


Tivoliin kannattaa ehdottomasti suunnata, vaikka itse laitteet eivät kiinnostaisi! Tuo alue on niin paljon muutakin kuin pelkkä huvipuisto. Siellä on näkemistä ja kokemista sekä esimerkiksi livemusiikkia ja esityksiä sekä lukematon määrä erilaisia ruokapaikkoja.  Ei siis ihme, että tuolla vierailee vuosittain yli neljä miljoonaa ihmistä.  Myös Tivolin sijainti ihan Kööpenhaminan keskustassa tekee siitä erittäin vaivattoman vierailukohteen.Sisäänpääsy tuonne oli 16e eli sillä ei vielä saanut käydä laitteissa vaan se oli puhtaasti vain sisäänpääsymaksu. Olikohan se laitelippu jotain rapiat 30e eli varmaan aika samaa luokkaa kuin Suomen huvipuistoissa? Niissä ei taas kamalasti minulle ole mitään, kun en pysty laitteisiin menemään ilman huonoa oloa :)Tivolissa oli paljon erilaisia oleskelualueita ja istumapaikkoja. Oli myös tällaisia kivoja yrttitarhoja ja lisäksi myös esimerkiksi nuotiopaikka, jossa sai käydä paistamassa vaikka makkaraa evääksi.Muutoinkin Tivoli on erittäin vehreä ja tuntuu, että siellä on toinen toistaan upeampia yksityiskohta ihan joka puolella. Istutukset ja kaikki muukin on viimeisen päälle mietitty ja illan hämärtyessä lukemattomat lamput valaisevat tunnelmallisesti puistoa. Yöllä kahdeltatoista olisi ollut myös iso ilotulitus, mutta ei jaksettu odotella niin pitkään, kun ei oltu varauduttu lämpimimmillä vaatteilla päivän ollessa melko lämmin. Ilta kuitenkin viileni, joten ei olisi tarettu odotella.


Laitteet näyttivät kaikki melko hurjilta ja tämäkin laite meni ylös ja alas sellaista kyytiä, että mahasta otti jo katsoa sitä veivausta. Löytyy siis varmasti haastetta kovimmillekin hurjapäille!Tivoli on kyllä paikka, jota suosittelen kaikille Kööpenhaminaan matkaaville ikään tai sukupuoleen riippumatta yhdeksi käyntikohteeksi. En usko, että se jättää ketään kylmäksi ja tarjoaa niin monenlaista nähtävää ja koettavaa, että jokaiselle löytyy jotakin!
Ystävä säikähti kun joku kutitti yhtäkkiä jalasta ja vierestä kävelikin riikinkukko komean pyrstönsä kanssa. Noitakin liikkui siis alueella ihan vapaana. Lisäksi lammikoissa uiskenteli myös ainakin sorsia.


Ruokapaikkoja alueelta löytyi useampi kymmenen, joten niissäkin oli vara valita. En muista, minkä nimisessä ravintolassa me käytiin, mutta ruoka oli kyllä hyvää! Lapsiperheille oli tarjolla esimerkiksi tuo muutama kuva ylempänä oleva merirosvolaiva, jossa oli perheystävällinen ravintola. Ja kuka lapsi ei haluaisi mennä merirosvolaivaan syömään??


Alla vielä kartta Tivolista ja tästä voitte hieman hahmottaa paikan kokoa ja sitä, miten paljon siellä on erilaisia toimintoja. Oli kyllä mahtava kokemus ja varmasti menisin uudestaan vielä, mikäli Kööpenhaminaan satun joskus kolmatta kertaa matkustamaan!
 Oletteko te vierailleet Tivolista ja allekirjoitatteko minun kokemukset?

1 kommentti:

  1. Tivoli on kyllä sellainen kohde että kannattaa ehdottomasti käydä. Itse kävin Kööpenhaminassa ja tivolissa teininä noin 10 vuotta sitten kummitätini kanssa. Paljon tuttua näkyi kuvissa ja muistan paikan vieläkin hyvin selvästi. Laitteisiin ei uskallettu mekään mutta ihailtiin puistoa ja käytiin hienossa (erittäin kalliissa) ravintolassa syömässä. Suosittelen kyllä myös tivolia!

    VastaaPoista