keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Fantasiatrikoot

 Yhteistyössä NOSH / kankaat saatu

Olen erittäin mukavuudenhaluinen ihminen, mitä vaatteisiin tulee. En koskaan ole kotona samoissa vaatteissa, missä olen töissä, vaan vaihdan töiden jälkeen päälle rennommat kamppeet. En ymmärrä ihmisiä, jotka ovat kotonakin aina tiukoissa farkuissa. Rehellisesti sanottuna ahdistaa ajatuskin! Nykyisin päälle eksyvät aika usein paksuhkoa trikoota olevat Niken jumppahousut. En tiedä ovatko ne hieman isot vyötäröstä vai minulle huonon malliset, koska tahtovat valua alaspäin. Ajattelin siis kokeilla tehdä istuvammat versiot itse ja selvää oli, että teen ne tästä Noshin fantasia jc:stä. Jokin aivopieru ehkä kävi, kun olisi tosiaan voinut tilata myös trikoota ja tilasinkin tätä jc:tä, mutta onneksi nämä Noshin joustocolleget eivät kuitenkaan kamalan paksuja ole. Tarkeneepa sitten viileämmilläkin keleillä lenkkeillä. Melko lailla vuosi sitten olen muuten ommellut samasta kankaasta urheilullisen svetarinkin itselleni!


Kaavana näissä on Ottobren Daily Routine koossa 38. Lahje oli minusta aika leveä tai sitten minulta lipsahti liikaa saumanvaroja, koska jouduin kaventamaan sitä todella paljon tuosta nilkan kohdalta, että sain tarpeeksi istuvan. Etukappale jäi ehkä myös hieman liian löysäksi vähän haarakoukun yläpuolelta. En tiedä oikein, että miten sitä pitäisi muokata. Vyötärö näissä on myös melko korkea, mutta toisaalta pysyvät juuri siksi napakasti ylhäällä. Vyötäröllä on kuminauha. Ostotrikoissa tahtoo olla ongelmana se, että lahje on aina liian lyhyt. Itse tekemällä saan siitäkin sopivan mittaisen. Kuten kuvistakin huomaa, niin jalat on mulla suhteessa muuhun vartaloon todella pitkät ja selkä lyhyt ja se aiheuttaa monesti ongelmia vaatteiden istuvuuden kanssa.


Jujuna näissä housuissa on nuo eriväriset kaistaleet, jotka ovat kaavassa suoraan. Takaosan tikkasin päältä peittarilla valkoisella langalla, mutta onnistuin kyllä ompelemaan mahdottoman kieroon koko tikin! Onneksi se ei kauas erotu. Sinänsä toimiva ja kivan mallinen kaava. Tällä voisin tehdä ihan jostain lycrastakin hieman ohuemmat housut niin toimisivat myös salikäytössä. Koeajoin nämä eilen juoksulenkillä, eikä nämä nyt mitkään hikihousut olleet, vaikka lämmintä oli kuitenkin yli viisitoista astetta. Hyvin pysyivät myös paikoillaan. Mikään ei ole niin rasittavaa kuin valuvien housujen nykiminen juostessa! Vielä paremmaltahan nämä näyttäisivät kun olisi pylly tuossa lättänän laatikon tilalla :D Sitä kai tuon kaaren on tarkoitus korostaa, mutta kun ei ole niin ei ole.


Mistä te olette tilanneet hyvää lycraa housuihin? Onko kokemuksia esimerkiksi Ommellisen tai Ehtan lycrista??

2 kommenttia: