torstai 8. syyskuuta 2016

Munakoisoa frillamekossa

Tilasin .jokin aika sitten Kangaskapinalta kankaita ja samalla ostin 70cm munakoison väristä trikoota ajatuksena tarkistaa, että millainen tuo väri on luonnossa. Jos se olisi kiva, tilaisin sitä jossain vaiheessa itsellenikin. Ja väri oli todella kaunis! Kuvissa ehkä vielä vaaleampi kuin luonnossa. Siitä pikkupätkästä sai tehtyä Viialle frillamekon.


Olen valitellut meidän yksiväristen yläosien puutetta, joten tässä yksi mekko helpottamaan sitä pulaa.


Meillä on myös housupula, kun siivosin useammat lyhyeksi jääneet housut pois Viian kaapista. Mekon väriin sopi kivasti tämä Elvelyckanin rastikangas, jossa rastit ovat persikan värisiä. Kaava Ottobren ruusunnuppu koossa 74cm ja ilman saumanvaroja. Housut näyttivät ihan tajuttoman pitkiltä, mutta eivätpä nuo sitten päällä olleetkaan!


Lahkeissa on alhaalla "resorit" samasta kankaasta ja pituutta on varmasti enemmän kuin alkuperäisessä kaavassa.


Frillamekko on tehty Ottobren mint-paidan kaavalla lisäämällä siihen peplumin helma pienennettynä, koska mulla on se kaava vain koossa 92 tai 98.
Tästä tuli oikein kiva setti! Takana mekossa piti olla pisarahalkio, mutta toisen purkukerran jälkeen luovutin ja tein ompeleen sinne pisaran alareunaan, että siitä tuli enemmän soikea halkio mitä pisara. Jäi nimittäin kantti aina lörpöttämään, vaikka kuinka kiristin kanttia ommellessa. En tiedä johtuiko se ehkä siitä, että kanttasin trikoolla, enkä saanut sitä venytettyä tarpeeksi kireälle vai johtuuko se siitä, että en vain osaa!?!? Veikkaan itse vahvasti jälkimmäistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti