lauantai 10. syyskuuta 2016

3v!

Tasan kolme vuotta sitten saimme perheeseemme uuden jäsenen. Pienenpienen ja suloisen tyttövauvan. Saimme opetella ihan uudenlaista arkea kahden lapsen kanssa ja opimme, että kaikki vauvat eivät ole helppoja ja tyytyväisiä tapauksia kuten Veeti oli ollut. Kaikkinensa vauvavuosi oli yhtä aikaa ihana ja haastava. Kuin huomaamatta Aavasta on tullut temperamenttinen kolmevuotias!
9.9.2013


Aava on hyvin puhelias, eikä ole oikeastaan koskaan edes pientä hetkeä hiljaa. Höpöttelee omiaan myös yksin ollessaan. Tykkää myös lauleskella erilaisia lauluja, useimmiten valitettavasti Sannia.


Aava on välillä todella rohkea, mutta välillä taas menee ihan ujoksi ja piiloutuu äidin selän taakse. Hieman siis vaihtelee, miten lähtee uusissa tilanteissa mukaan asioihin vai lähteekö ollenkaan. On aika herkkä ottamaan nokkiinsa asioista ja vetää kunnon draama queen itkupotkut, jos joku asia ei mene hänen pillinsä mukaan. Pientä uhmaa on ehkä havaittavissa tälllä saralla, mutta ei kovinkaan paljoa. Sitä olen nimittäin kovasti pelännyt!


Aava tykkää piirrellä ja muutenkin tykkäisi askarrella, jos jaksaisi sen minuutin takia ahkerammin itse levittää välineet saataville. Tänään maalasi hoidosta synttärilahjaksi saamillaan sormiväreillä. Veetihän ei ole koskaan suostunut maalaamaan sormiväreillä, kun sormet menee likaiseksi...


Kaverit ovat alkaneet kiinnostaa kovasti ja Aava yrittää olla isompi mitä onkaan. Suunnittelee muka kovana ketä kutsuu kaverisynttäreilleen matkien asiassa Veetiä. Suuttuu, jos Veeti kiusaa ja sanoo vauvaksi. Kun Aava on kuulemma jo iso tyttö! Ei oikein itse ymmärrä, että on vielä tosi pieni ja harmistuu, jos Veeti lähtee kavereille, eikä Aavaa oteta mukaan. Voisi kuulemma ihan hyvin mennä myös Veetin kanssa yksin kavereille ilman, että äiti tai isi saattaa.

Aava on tässä ihan Viian näköinen, vaikka olen luullut tyttöjen olevan ihan eri näköiset!


Aava on todella ilmeikäs lapsi ja naamalla näkyy päivän aikana miljoona ilmettä. Aava on hassuttelija ja lähtee mukaan hauskoihin juttuihin yleensä mielellään. Tykkää yrittää uusia juttuja, eikä pelkää epäonnistumisia uusissakaan asioissa. Välillä ihan yllättää, kuinka reippaasti menee esimerkiksi uuteen jumpparyhmään mukaan. Miehen mukaan Aavalta löytyy pientä pilkettä silmäkulmasta ja Aava kertookin välillä omia vitsejä.
Aava on myös oikea pikkuneiti! Tykkää kovasti vaatteista ja varsinkin mekoista, joiden helma pyörii kivasti. Haluaa valita aamulla itselleen vaatteet ja jos saa päätäntävallan, valitsee oikeastaan aina mekon. Kolmen vuoden aikana Aava on muuttunut pelkästä pikkusiskosta myös isosiskoksi. Toistaiseksi pikkusiskosta on lähinnä harmia ja haittaa, kun menee sotkemaan Aavan leikit. Yhteisiä leikkejä ei oikeastaan vielä ole, mutta nekin sitten ajallaan :)
Äidin on jotenkin vaikea käsittää, kuinka pieni Aava on ollut silloin kun Viia syntyi! Ei sitä enää muista. Muistan kyllä vasta lukeneeni, että Aava ei osannut sanoa Viiasta muuta kuin "pieni vauva", kun Viia tuotiin kotiin. Tuntuu, että Aava olisi aina ollut yhtä iso kuin nyt ja että puhetta olisi tullut aina. Toisaalta en kyllä oikein muista Veetistäkään tuossa iässä kauheasti mitään. Aava on nyt sen ikäinen, kun Veeti oli silloin, kun Aava on syntynyt.Aava puhuu todella hyvin ikäisekseen ja todella vaikeitakin sanoja. Osaa myös taivuttaa enimmäkseen sanat oikein. Tänäänkin autossa tuumaisi reteästi, ett "Me Veetin kanssa pieraisimme!", ihan kirjakielellä :D On sanallisesti lahjakas, kuten Veetikin on aina ollut. On kuitenkin kiinnostunut ihan eri asioista kuin Veeti aikanaan tuossa iässä. Veetiä kiinnostivat kirjaimet ja numerot ja Veeti taisi tuossa iässä osata jo kaikki aakkoset ja numerot. Aavaa eivät tuollaiset asiat kiinnosta, mutta satuja kuuntelee todella mielellään ja musiikkiakin omasta mankasta.


Aava tykkää paljon olla sylissä ja viettäisikin siinä mielellään vaikka koko päivän jos saisi päättää. On oikea hellyydenkipeyden ruumiillistuma, välillä hieman äidin kyllästymiseen asti! Hyvähän se on, että syli kelpaa, mutta joskus tarvisi sitä omaakin tilaa kun koko ajan on joku lahkeessa kiinni :)
Tällä hetkellä Aavasta Frozen on tietty ihan huippu-juttu! On ollut jo aika pitkään, vaikka elokuva on katsottu kuitenkin ehkä alle viisi kertaa. Ohjelmista Ryhmä Hau on se paras ja Pipsa Possu ja Dora, joita Aava katsoi kun meillä näkyi hetken aikaa jokin noista maksullisista ohjelmapalveluista.


Aava sai ensimmäisen pikkulego-paketin isiltä tuliaisiksi Saksan reissulta, koska on niitä toivonut kun Dublot ovat kuulemma pikkuvauvojen leluja. Silti niillä kuitenkin edelleen leikitään. Aava innostuu monista uusista leluista, mutta sitten ne jäävät käyttämättä kun niillä on se kymmenen minuuttia leikitty. Keskittymiskyky on siis vielä aika heikko.

Siinäpä jotain, mitä tulee mieleen meidän kolmevuotiaasta. Millaisia teidän kolmivuotiaat ovat?


Tahtoisin leikkiä tuulen kanssa ja kohota korkealle.
Tahtoisin palasen taivasta ja pilviä tyynyn alle.
Tahtoisin juosta kuin tuulispää ja löytää sinisen
saaren tai kiivetä korkean vuoren päälle ja
omistaa sateenkaaren.
Tahtoisin tanssia metsässä ja rakentaa majan puuhun.
Tahtoisin saada myös hopealaivan ja purjehtia kuuhun  

Onnea pieni ja rakas kolmevuotias! <3 10 kommenttia:

 1. Onnea 3 vuotiaalle :) Täällä myös parin päivän päästä yksi kolmevuotias <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sinnekin. Vuosi on tainnut tässä välissä jo vaihtua! :)

   Poista
 2. Onnea kolmevuotiaalle! Perästä tullaan ensi lauantaina, voi kamaluus! :D

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Muta enemmän mua hirvittää se, että Veeti täytti jo kuusi!

   Poista
 3. Kylläpäs aika menee nopiaa, muistan nimittäin alottaneeni sun blogin seuraamisen niihin aikoihin kun odotit Aavaa :) Meiän esikoinen on nyt 3v8kk ja hän on tosi kiinnostunut kirjaimista ja lukemisesta. Lapset on kyllä ihanan erilaisia keskenään ja se on mun mielestä rikkaus, ei kaikkien tartte olla kiinnostuneita samoista asioista.

  Onnea 3-vuotiaalle Aavalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että milloin olet tänne eksinyt :) Musta on kans hauskaa seurata noiden kasvua, kun ovat niin kuin yö ja päivä! Aava kiittää onnitteluista ;)

   Poista
 4. Onnea pikkuneidille! Ihanalta lapselta kuulostaa hänkin ❤️

  VastaaPoista