keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Vimma merenpoika ja Noshin pippuri

Joskus kauan sitten tykästyin kovasti Maija Louekarin Letti-kuosiin ja mulla onkin siitä itellä ollut leggarit vissiin jo useamman vuoden jos en väärin muista. Tällä hetkellä letti tuntuu olevan enemmän pinnalla kuin koskaan ja kakkoslaatuisistakin kangaspaloista maksetaan huikeita summia kangashuutokaupoissa. Samaten kangas myy aina loppuun verkkokaupasta muutamissa minuuteissa. Kerran sattui hyvä tuuri ja sain ostettua tätä petrooliviolettia lettiä eräältä ystävälliseltä ihmiseltä, jolla sitä oli ostoskorissa ylimääräistä, joten hän tilasi mullekin pätkän. Koko 70cm meni tähän Aavan frillamekkoon.


Yläosa on peruspaitakaavalla tehty ja alaosaan lisätty peplumin helma tuplana, joista tietenkin alempi on hieman toista pidempi. Yläosa olisi voinut olla ehkä himpun pienempi, mutta tätä onkin tarkoitus käyttää ensi talvena.

Aava tykkää itsekin tästä mekosta, koska tässä kuulemma kivasti voi pyörähtää. Vaikka tämä ei ole edes kellohelmainen, joka pyörisi varmasti vielä paremmin :)


Alkukesästä ompelin Aavalle myös tämmöiset hieman Pompdelux-tyyliset sortsit jonkun vanhan Ottobren kaavan pohjalta. Näissä ei ole taskuja, kuten alkuperäisessä kaavassa ja tein tuommoisen rusetin vyötärölle. Tämä kangas on kivaa Noshin pippuricollegea, jota sain metrin palan emännöidessäni viimeksi Nosh-kutsuja. Tein tästä myös Veetile hupparin ja Viialle sortsit, joista tuli kyllä enemmänkin caprit :) Kangas on 100%:sta puuvillaa eli ei jousta yhtään. Lisäksi kangas oli todella leveää, jotain 180cm eli pienestäkin määrästä saa useamman vaatteen!


Tykkään näistä tosi paljon! Talvella nämä menevät sukkisten kanssa ja näin kesällä ilman mitään.  Toisessa lahkeessa taitaa olla kuminauha hieman löysemmällä, kun se tahtoo aina laskeutua eri korkeudelle.
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Aava pistää kyllä parastaan näissä kuvissa :D

   Poista
 2. Aivan mahtavia vaatteita oot taas kerran ommellut. Haluaisin niin tuota lettikangasta, mutta en koskaan ehdi tilaamaan ku menee niin haipakkaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo se on kyllä niin arpapeliä, et kuka saa ku se loppuu heti!

   Poista