keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Inbody-mittauksen tuloksia

Kuntokuuria on takana nyt kolmisen kuukautta ja ajattelin tulla kertomaan teillekin, että miten sillä saralla menee. Ehkä olette ajatelleet, että täällä on jo luovutettu, kun mitään tuloksia en täällä ole hetkeen julkaissut :) Mutta ei, täällä mennään edelleen lujalla motivaatiolla eteenpäin. Rasvan poltto takkuaa totaalisesti tuosta mahan seudulta (ja muualtakin), sillä sentit eivätkä kilot meinaa tippua sitten millään. Olen saanut parissa kuukaudessa karistettua ehkä yhden kilon pois alkukilojen jälkeen, eikä mittanauhakaan näytä mitään huomattavasti pienempiä lukemia. Epäilen syynä tähän rasvan itsepintaiseen pysymiseen keskivartalossa tuota imetystä. Tai sitten mun kroppa ei vaan toimi niin kuin pitäisi. Tällä liikkumisella pitäisi näkyä painossa ja mitoissakin jo jotain, mutta ei niin ei!

Ennen olisin latistunut tuosta kilojen junnaamisesta ja lyönyt hanskat tiskiin. Nyt olen kuitenkin sinnikkäästi jatkanut ja ajatellut, että kasvatan sitten lihasta tuonne läskin alle. Jospa se rasva sulaisi siitä päältä sitten kun imetys tässä kesän aikana mahdollisesti loppuu. Olen päässyt siihen pisteeseen, että liikun ihan liikunnan ilosta, vaikka tulokset eivät näkyisikään peilistä. Huomaan voiman kasvaneen, joten kyllä siellä kropassa onneksi on jotain tapahtunut. Oikeasti mun piti tulla kirjoittamaan teille meidän vaellusreissusta, mutta olin niin innoissani mun inbody-mittauksesta, että kirjoitinkin siitä ensin!


Mun salilla Fysiomotionilla   on nyt heinäkuun ajan inbodymittaus-tarjous, joten tartuin siihen ja kävin katsomassa, miltä se kehon koostumus näyttää.  Meillä on tuolta samaiselta salilta joskus käynyt tyypit töissä tekemässä noita mittauksia, mutta en ole koskaan kehdannut mennä mittaukseen. Hassua tuokin, että oikeasti en ole voinut mennä mittaukseen, koska oma rasvan määrä on hävettänyt! Vaikka en varmasti ole isoin ihminen, joka tuon mittauksen on käynyt ottamassa. Nyt kuitenkin rohkaistuin, sillä halusin nähdä, että onko salitreeni tuottanut jotain tulosta, vaikka paino ei tipukkaan ja mahamakkarat sen kun hengaavat mukana itsepintaisesti. Olin todella positiivisesti yllättynyt saamistani tuloksista! Kaikki muut arvot olivat normaalit, paitsi vyötärön ja lantion suhde, mikä ei yllättänyt, koska navanympärys on sama kuin lantion :D Mittaaja selitti mitä eri arvot tarkoittivat ja sanoi, että kaikki näyttävät oikein hyvältä. Jes, hyvä minä!

Se mikä yllätti oli lihasmassan osuus, joka oli 28,6 kun viitearvo on 23,8-29,1 eli omani on tuolla ihan yläpäässä! En kuitaan ole ennen tämän vuoden huhtikuuta käynyt moneen vuoteen salilla tai harrastanut mitään sen kummempaa voimailua. Kolmessa kuukaudessa olen saanut siis hyvin lihasta kasaan. Ensimmäiset kuukaudet treenasin pt:ni Suvin treeniohjelmalla, mutta nyt kesän ajan teen kolmijakoista voimankasvatusohjelmaa. Syksyllä varmaan palaan sitten kaksijakoiseen ohjelmaan, koska töiden takia aikaa on vähemmän.

Pyrin syömään Suvin ruokavalion mukaisesti, mutta välillä löysemmin ottaen. Itselleni sopii tämä kohtuus kaikessa ja pienen herkuttelun sallimana jaksan pysyä sitten muutoin kunnon ruokavaliossa. Testasin välillä lisätä ruuan määrää ja välillä vähentää, mutta millään näillä ei ollut mitään muutoksia painoon, joten ehkä se vika on sitten siinä imetyksessä.


Kropan voima oli myös jakautunut erittäin tasaisesti ja mun jalat sekä kädet ovat saman vahvuisia. Toinen puoli ei siis ole heikompi kuin toinen, vaikka näin voisi kuvitella. Itse huomaan voiman kasvamisen erityisesti jaloista sekä hauiksista, koska niihin on tullut lihaksia! Hieman vaikea oli kuvata, mutta mulle on tullut hauislihas! Kuvassa lihas ei oikein erotu, mutta kyllä se siellä läskin alla on :D


Laitoin pt:lle kuvan tänään tuloksista ja hänkin oli sitä mieltä, että tulokset olivat tosi hyvät ja olen treenannut oikein kun lihasmassa oli noin hyvä. Periaatteessa ei olisi tarve enää dieetata vaan kasvattaa lihasmassaa, mutta kyllä tuo röllykkä pitää saada pois! Tämä inbody-mittauksen tulos toi vain lisää motivaatiota jatkaa tällä tiellä ja säilyttää liikunta arjessa mukana. Puolen vuoden päästä suunnilleen käyn sitten uudelleen mittaamassa niin näen taas kehityksen. Jospa sitten olisi saatu painostakin jotain pois sekä senteistä!

Uudet, ihanat Husky Banana treenipökät <3
Mietin, että laitanko tähän ollenkaan kehityskuvia, koska tuo muutos varsinkaan keskivartalossa ei ole mikään päätä huimaava. Moni olisi tänä aikana tiputtanut varmaan kymmenen kiloa ja se jo näkyisi, toisin kuin mulla. Mutta laitanpa silti, koska on näissä jotain pientä tapahtunut. Paljon on vielä tekemistä, että tuon vartalonseudun saa kuosiin, mutta se sitten aikanaan kun imetys loppuu. Suurin muutos on ehkä siinä, että tuo maha ei roiku noin pahasti tässä vasemmanpuoleisessa kuvassa!

heinäkuu 2016
huhtikuu 2016

Edessä-kuvassa ei minusta ihan kamalasti ole muutosta, maha ei vain tässäkään roiku niin pahasti. Kolmessa kuukaudessa olen saanut painoa ja senttejä pois seuraavasti:

Paino -4,9kg
Napa -6cm
Lantio -4cm
Reisi -3cm 
Rinnanalunen -6cm

Nyt kun tätä projektia on takana jo kolmisen kuukautta, uskon liikunnan tulleen jäädäkseen mun elämään. Ainakin kovasti toivon niin! Koska jos se ei ois, niin kai olisin luovuttanut kaiken suhteen jo paljon aiemmin kun tuloksia ei ole tullut niin paljoa mitä olin ajatellut. Fiksuintahan on oppia ajattelemaan niin, että kaikki liikunta on hyväksi, tiputti se painoa tai ei. Enää ei ole tarvinnut myöskään kamalasti painia sen kanssa, että lähteekö liikkumaan vai ei. Enemmän olen odottanut, että milloin on salipäivä ja nyt kun on tullut peräkkäin pari vajaata viikkoa treenien osalta, niin on ahdistanut vähäsen, kun se hyvä olo on jäänyt siltä saralta saavuttamatta. Salilla on mahtava tunne, kun saa lisätä painoja tai kun jaksaa juosta vähän pidemmälle tai nopeampaa kuin edellisellä kerralla. Ei ole tarvinnut keksiä tekosyitä siihen, miksi ei voi mennä liikkumaan.

Ja tiedättekö! Musta tuntuu paljon laihemmalta ja lihaksikkaammalta, vaikka en oikeasti vielä kamalan paljoa pienempi ole kuin ennenkään. Hassua. Liikunta; se on parasta just nyt!

Onko siellä ruudun takana muita painon pudottajia tai kunnon kasvattajia? Miten on sujunut?

9 kommenttia:

 1. Kävin nyt keväällä InBody -mittauksessa uimahallilla. Tulokset ei yllättäneet, vastasivat omaa käsitystäni, muta sen sijaan palautekeskustelu oli pettymys. Tämä personal traineri totesi että ihan hyvältähän nää näyttää ja se siitä. Mulla oli kuitenkin useampi kohta huomatusalueilla, joten ehkä jotain olisi kuitenkin pitänyt tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehkä ois pitänyt saada ohjeet, että mitä kannattaa tehdä asian suhteen? Mulle neuvottiin, että lihasmassaa voi vielä kasvattaa niin samalla myös rasvaprosentti laskee ja tulokset on sit paremmassa suhteessa toisiinsa. Vyötäröä pitäisi saada pienemmäksi myös, mutta se lähtee ehkä sitten vihdoin kun lopetan imetyksen.

   Poista
 2. Hienoja tuloksia! :) Ja kyllä muutoksen huomaa keskivartalossa. Se vaan lähtee sieltä viimesenä minne helpoiten kertyy. Mä sulattelen täällä pakaroita ja reisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin oon kuullut ja toivon, että se joskus lähtee! Mulla kertyy kyllä kaikki tuohon, jalat ei koskaan liho :D Toinen paikka mihin sitä ylimääräistä kertyy on selkäläskit! Katoinkin, et sulla pikkasen parempi tilanne jo ton sulattelun suhteen :D Mieluusti määkin noissa mitoissa sulattelisin. Mut on sulla takana kyllä melko määrä treeniä ja tiukkaa kuria!

   Poista
 3. Täällä! o/ Mun projekti alkoi viime vuonna huhtikuussa, siitä vuoden loppuun oli pudonnut 14kg lenkkeillen ja ruokavaliota siistien. Talven tullen tuli stoppi projektille kun pimeät ja kylmät lenkkipolut ei napannutkaan, paino ei laskenut mutta ei onneks noussutkaan kuin sahaten 1-2kg koko kevättalven.

  Nyt kesäkuun alussa osallistuin 2kk mittaiseen nettivalmennukseen ja puoliväliin mennessä oli -12cm ja vajaa 4kg pois painosta, alkaa näyttää hyvältä pikkuhiljaa :)

  Oon kans käyny kerran inbody-mittauksessa, pari kk synnytyksen jälkeen joten eihän se hyvältä näyttänyt :D mutta pakko oli päästä kun se oli sellainen kiertävä mittauspaikka. Nyt ajattelin että kävisin syksyllä uudestaan kun alkaa näyttää hommat paremmalta, mielenkiintoista verrata miten on 3 vuodessa kehittynyt.

  Tsemppiä sun projektiin, mielenkiinnolla oon näitä lukenu ja luen jatkossakin. Toisten muutostarinat antaa itsellekin hyvin tsemppiä! :)

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin hyvin lähtenyt kiloja ja senttejä! Mää kans vähän pelkään, että miten käy lenkkeilylle talven tullen, mut ehkä alan sit taas vaikka vesijuosta. Nyt on jäänyt paljon vähemmälle lenkkeilyt, kun on satanut eikä pääse aamusta lasten kanssa lenkille. Tai mää voisin mennä, mut ne ei lähde sateeseen kastumaan, kermaperseet ;)

   Huikeat tulokset oot saanut kyllä parissa kuussa :O ihan uskomatonta! Synnytyksen jälkeen en ois kyllä uskaltanut käydä mittauksessa :D Ois vaan masentanut... Mää ajattelin et kävisin sit joskus alkuvuodesta uudelleen kattoon puolen vuoden tulokset.

   Poista
 4. Täällä myös yksi liikunnan ilon uudelleen löytänyt ja elämäntapamuutoksen keskellä elävä. Inbody-mittauksessa voisikin olla pitkästä aikaa mielenkiintoista käydä, joskus vuosia sitten on semmoinen kerran tehty. Painon pudotusta en tavoittele, mutta parempaa kuntoa ja yleistä vointia. Käy vierailulla blogissani ;) Siellä on pari postausta miten sujuu =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta on siinä mielessä hyvä juttu, että siitä saa niin monta asiaa kerrallaan. Saa hyvää mieltä, kuntoa, halutessaan painoa tiputettua jne :) Kävinkin lukemassa sun juttuja, aika samoja ajatuksia sulla myös tuosta liikunnasta ja elämäntapamuutoksesta.

   Poista
 5. Kyllä on huimaava muutos! Viisi kiloa kolmessa kuukaudessa on tosi hyvin ja kyllä se tuosta keskivartaloltakin näkyy lähteneen. Itsellä on vähän samat ongelmat, salilla en ehdi käymään mutta lähes päivittäin kävelen/juoksen useamman kilometrin ja taas oon ruokavaliota kiristänyt alkukesän hölläämisen jälkeen. Hitaasti tippuu kilot, mutta onneksi kuitenkin suunta on alas päin. Rasva vaan itsepintaisesti kiinnittynyt tuohon keskivartalolle! (ja imetän myös edelleen)

  VastaaPoista