maanantai 11. heinäkuuta 2016

Henkilökohtaista pukeutumisneuvontaa

Tiedättekö te mitä vartalotyyppiä edustatte? Oletteko Y vai X vai omena ja mitä näitä nyt onkaan! Mulla ei ollut ennen mitään hajua tästä asiasta. Mulla on lyhyt selkä ja pitkät jalat. En ole erityisen harteikas, mutta en kovin sirokaan. X:ään mulla on liian pieni vyötärö, vaikka muotoja löytyy. On mahaa ja rintavarustustakin löytyy ja luulin myös olevani jotenkin erityisen lanteikas. En ole siis ehkä mikään selvä kirjain muodoltani, eikä minulla ole ollut mitään hajua siitä, että millaiset vaatteet tuovat parhaat puoleni esiin. Pohdin omaa tyyliäni toukokuussa, kun leikkasin lyhyen tukan. Tai oikeastaan pohdin sitä tyylittömyyttä ja sitä, kun ei tiedä mikä se oma tyyli olisi.

Tämän tyylipohdinnan jälkeen sain todella innostavan sähköpostin meidän paikallisesta Prismasta, jossa on nykyisin tarjolla pukeutumisneuvojan palvelu ja sieltä sain kutsun tulla käymään pukeutumisneuvoja Jonnan juttusilla. Ensimmäisellä kerralla Jonna otti musta mittoja ja kartoitti vähän sitä, minkälaista tyyliä olen itselleni hakemassa. Otettiin myös muutamia valokuvia minusta Jonnalle avuksi. Tähän meni vain noin kymmenisen minuuttia aikaa (jos ei lasketa ylimääräistä höpöttelyä mukaan!). Seuraavalla tapaamisella Jonna oli analysoinut vartaloani mittojen ja kuvien perusteella ja valinnut rekillisen mun vartalonmalliin ja mahdolliseen tyyliin sopivia vaatteita. Sitten alettiin vain kokeilemaan!

Sain tapaamisesta todella paljon irti ja aloin itsekin pikkuhiljaa hahmottamaan sitä, mitä mun kannattaa käyttää ja mitä ei. En ole vartalotyypiltäni suoraan mikään kirjain, joten ei ihme, että en ole itsekään sitä keksinyt :) Opin esimerkiksi, miten korostaa tai piilottaa lyhyttä selkää. Tässä on nyt läjä kuvia joistakin asuista mitä Jonna oli rekille mua varten ottanut ja näistä kyllä myös hahmottaa aika hyvin sen, mikä sopii ja mikä ei.
 

Mun yläosalle ja vartalolle ehdoton nou nou ovat tämmöiset huonosti laskeutuvat vaatteet, jotka saavat mut näyttämään ainakin 20kg painavammalta mitä oikeasti olen. Tässä on kaksi kuvaa maksimekoista ja kyllähän tuo istuvampi tekee mut paljon hoikemman näköiseksi kuin tuo löysä versio! Vyö nyt ei ole ehkä paras mahdollinen, mutta se on havainnollistamassa sitä, että mullekin saa selän pituutta vähän jatkettua sijoittamalla vyön tuohon lantiolle, eikä vyötärölle.


Tässä myös on lantiolla kiristys vyön tapaan ja tämmöinen yhtenäinen vaate, joka näyttää hame/paitayhdistelmältä, oli aika hauska :)


Tässä soviteltiin Jonnan kanssa mekkoa, joka kuosin puolesta olisi ollut kiva, mutta tässä oli omituisessa kohdassa tuommoinen solmuhässäkkä. Yleensä se on reunassa, mutta tässä se oli hassusti aika keskellä mikä näytti tyhmältä. Tämä taisi olla muuten Nansoa, mikä oli ehkä pieni yllätys itselle kun on mieltänyt pitkään Nansot mummovaatteina ja tämä kuosi oli minusta tosi kiva ja nuorekas. Ainoastaan hihat olivat hieman pitkät mummutyyliin. Jonna oli tämän valinnutkin mulle kuosin takia.


Tässä sitten pari eri neuletakkimallia, joista myös näkee hyvin, mitä mallia mun kannattaa suosia! Yläosan pitäisi olla mulla niin raskas, että se laskeutuisi nätisti eikä jäisi tuohon sivulle roikkumaan hävittäen kaiken vähäisenkin vyötärön. Myöskään laatikko- ja lepakkopaidat eivät mulle sovi enkä ole niitä koskaan osannut oikein pitääkään.


Tämä alempi oli tosi kaunis neuletakkimalli ja sopii omasta mielestäni mulle hyvin. Tykästyin tähän niin paljon, että nyt se löytyy omasta vaatekaapistanikin ja on ollut kovalla käytöllä. Mulla on melko lyhyt kaula ja sen vuoksi olisi myös hyvä suosia tämmöisiä aika avaria yläosia ja paidoissa esimerkiksi v-kaula-aukot pukevat mua.Me katsottiin myös vähän värejä, jotka sopivat mulle ja aika hyvin omasta vaatekaapista löytyy niitä "omia" värejä ja olen itsekin huomannut, että esimerkiksi vaalea minttu ei sovi mulle yhtään vaan tekee mut tosi värittömän näköiseksi. Jonna sanoikin, että monesti ihmiset valitsevat tietämättään lempivärit ja vaatteet itselleen sopiviksi vähän niin kuin vahingossa. Itse en esimerkiksi osaa pitää huiveja ollenkaan sisävaatteiden kanssa, vaikka aina olen halunnut oppia. Nyt mulle selvis, että mun ei kannatakaan, koska se ei vaan näytä hyvältä mulla.


Mulle hyvin sopivia värejä olivat musta ja valkoinen sekä niiden lisäksi esimerkiksi siniset, fuksia, petrooli ja muut vastaavat tummat värit. Murretut värit eivät sovi, enkä niistä ole koskaan pitänytkään. Hauskasti muuten tuntui, että silmien väri vaihtui kun laittoi eri värisiä vaatteita kasvojen lähelle. Silmien värinen paita kasvojen vieressä teki silmistä todella siniset ja tummempi petrooli tummemman siniset :)

Tässä maksihame-kuvassa näkee puolestaan hyvin sen, miten pidemmällä ja ihonmyötäisellä paidalla saa aikaiseksi "pitkä selkä"-efektin. Tässä näyttää niin kuin mulla oikeastikin olisi melko pitkä selvä, vaikka oikeasti se todellakaan ole näin! Olen myös luullut, että maksihameet eivät sovi mulle, mutta olin siinäkin väärässä. Nyt mulla on tämä siniraidallinen sekä lisäksi olen ostanut myös toisen ihan mustan hameen! Mulla on pitkät jalat ja niihin käy oikeastaan minkä mittainen hame tahansa,  riippuen vähän siitä, haluanko tuoda esiin niiden pituutta vai häivyttää sitä.


Viimeisenä kaikista suurin yllättäjä eli nämä siniset, löysät puuvillahousut. En olisi ikipäivänä kokeillut näitä itse missään tilanteessa ja olen myös luullut, että mulla on se leveä lantio eikä tämmöiset sovi mulle. Nyt todella skeptisenä vetäisin housut jalkaan ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Malli ei teekään mulle jättilantiota ja nämä ovat ihanat päällä! Harmi, että kangas sen verran kutistui pesussa, että ihan täyspitkät nämä eivät mulle ole. Älkää myöskään antako kuvan topin häiritä, sitä ei oltu valittu näiden housujen kaveriksi :) Itse asiassa mulla on nytkin ollut koko päivän nämä housut jalassa. Näissä oikeastaan mikään (väri, kuvio, malli) ei ole semmoista, mistä olisin koskaan luullut pitäväni, mutta silti jokin näissä kolahti.

Ehkä parasta tämmöisessä puketumisneuvonnassa on juuri se, että oppii löytämään semmoisiakin vaatteita, joita ei koskaan itse osaisi kokeilla tai ostaa ja sitten niistä tuleekin loppupelissä lempivaatteita. Semmoista "out of the box" ajattelua parhaimmillaan :)Muutaman vaatteen saatoin sovittaa...

Vaikka Prisma mielletään ehkä enemmän ruokakaupaksi, on siellä minusta nykyisin myös todella kivoja vaatteita. Voisin veikata, että pukeutumisosasto on mennyt aika paljon eteenpäin siitä, mitä se joskus aikoinaan on ollut ja vaatteita löytyy moneen makuun. Itse asiassa mun lempparineuletakki on vuosia sitten ostettu juuri Ylivieskan Prismasta! Itse ostan myös lapsille aika paljon kenkiä Prismasta ja jonkin verran myös lastenvaatteita.

Itse en ole omien vaatteiden suhteen merkkiuskollinen, vaan ostan sitä, mikä silmää miellyttää ja sopii lompakolle. Pakko muuten vinkata lompakkoon liittyen, että Prismasta saa ihan huippulaatuisia perus t-paitoja sekä toppeja ja hintaa noilla perusväreillä kuten musta ja valkoinen oli jotain vitosen luokkaa! Nämä ovat valikoimissa aina ja sitten perusvärien lisäksi tulee myös joitain kausivärejä. Mulla on nyt pari t-paitaa ja toppia tuolta House-merkiltä ja ne eivät ole menneet pesussa miksikään ja kangas on tosi laadukkaan tuntoista. Miehille löytyy myös vastaavia omalta osastoltaan!

Sovitettavia vaatteita odottamassa.


Jos haluat päästä itsekin käymään Jonnan juttusilla niin Ylivieskan Prismasta tosiaan tämä palvelu löytyy ja mikä parasta, ihan ilmaiseksi! Pukeutumisneuvontaan voi varata ajan ihan nykäisemällä osastolla myyjää hihasta ja pyytämällä aikaa tai sitten soittamalla suoraan numeroon 020 780 4091. Kaupasta löytyy myös julisteita esimerkiksi sovituskopeista, missä nuo tiedot lukevat.

Ajat menevät Jonnan työvuorojen mukaan eikä hänen lomalla ollessaan luonnollisesti ole palveluakaan. En voi kyllä muuta kuin suositella, jos jollakin muullakin on oma tyyli ja vartalonmalli hukassa! Eikä tapaamista pukeutumisneuvojan kanssa tartte jännittää, sillä voin kertoa, että Jonna oli oikein rento ja mukava ihminen ja suuri osa ajasta taisikin mennä höpistessä sitä sun tätä :)

Mitäpä tuumitte, olisiko mukava käydä ammatilaisen juttusilla saamassa apua vaatekriisiin? Vai tiedättekö te jo valmiiksi, millaiset vaatteet teille sopivat?

*yhteistyössä Prisma Ylivieska

2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoinen postaus. Haluaisin itsekin mennä joskus neuvojalle, kun tuntuu,ettei osaa nykyään yhtään valita oikeita vaatteita,ja olisi kiva kokeilla ihan jotain uutta. Anne(annemla)

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu ja hyviä havaintokuvia eri vaihtoehdoista ja miten ne muuttaa vartaloa. Pitäisi itsekin käydä eikä vaan olettaa mikä sopii. Ehkä tätä löytyy omastakin Prismastamme. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista