lauantai 30. heinäkuuta 2016

Diy Gugguu-mekko sekä frillaa

Se, mitä meillä kaikkien tämän talouden naispuoleisten vaatekaapista uupuu, ovat yksiväriset yläosat! Semmoiset, joita voisi pitää sitten värikkäiden leggareiden kanssa. Kirjavaan yläosaan en oikein osaa yhdistää muuta kuin yksiväristä alaosaa. Alkukesästä ompelin kummallekin tytölle yhden uuden mekon. Yksivärisenä, mutta pienillä jujuilla.


Aavalle olin ostanut fb:n kirpparilta ihanan vastaavan frillamekon, jonka joku oli itse tehnyt. Harmikseni se oli kuitenkin liian pieni, mutta ideana niin hyvä, että toteutin sen ensin Viialle ja Aava odottelee omaansa vielä. Mekko on yksinkertainen harmaa ja siinä on piristyksenä vaaleanpunainen kuumailmapallo silityskuvana.Aavalle puolestaan testasin tätä "gugguu-mekon" kaavaa, jonka ihana Paula lähetti mulle, kun oma järki ei riittänyt kaavan piirtämiseen edes alkuperäisen mekon avulla :D Nyt on ollut niin kuumaa, että pitkähihaisia mekkoja ei ole pidetty, eikä sovituskuviakaan siis ole. Laitan niitä sitten kun mekot taas viileämmällä kelillä pääsevät päälle. Aavan mekkoon leikkasin yksinkertaisen origamilinnun, joka sopii kivasti tyyliltään tähän simppeliin mekkoon.


Tehosteena mekossa valkoiset tikkaukset. Tai sitten ompelija oli laiska, eikä jaksanut vaihtaa lankoja, who knows... ;)


Joko siellä on alettu pitkähihaisten vaatteiden hommaaminen syksyn varalle?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Luin muuten pohdintasi siitä, että saako ommella, vaikka ei olisi tarvetta! Samaa pohtinut itsekin, kun talvella ollaan varmasti siinä pisteessä, että mitään ei tarvisi, mutta ei sitä harrasusta voi lopettaakkaan :D

   Poista
 2. Sait näköjään tehtyä tuon mekon,vaikka ohjeet ja kaava olikin tee-se-itse -mallia :) just aattelin tätä,kun uusinta mekkoa tytölle ompelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ja koko oli just passeli! Pikkasen taisin lisätä helmaan pituutta ja hihaa suurentamaan (kun ensin pienensin sitä isomman koon hihaa mikä oli mukana :D), mut sit tuli hyvä! Tasku ei ole ihan niin siististi ommeltu kuin olisin toivonut, mutta aion kyllä tehdä lisääkin näitä ja tyttö tykkäs taskuista.

   Poista