maanantai 9. helmikuuta 2015

Toivepostaus: Meidän päivä

Lapset olivat viikonloppuna TAAS vaihteeksi sairaina ja Aavalla oli pientä lämpöä vielä eilen, joten pidettiin tänään se yksi kuumeeton päivä kotona. Siitä sain idean, että teen nyt teille postauksen tästä meidän päivästä. Tosin sen verranhan tämä eroaa ainakin tavallisesta kotipäivästä, että ulkona ei käyty. Tuossa selasin pomolle laitettuja viestejä siltä ajalta kun olen töissä ollut syyskuun jälkeen ja suunnilleen kuukauden välein on joku meidän perheestä ollut sairaana, että en ole töihin päässyt. Ihan käsittämätön määrä erilaisia tauteja on meillä jyllännyt.

7.18 Aava herätti mut sillä, että pinnasängystä alkoi kuulua juttelua ja äitii-huuteluita. Mies oli jo lähtenyt siinä vaiheessa töihin, joten kömmittiin olkkarin puolelle ja laitoin piirretyt näkymään ja Aava köllötteli sylissä. Veeti heräs melkein samaan aikaan ja tuli myös katsomaan Pikku kakkosta.

Aamupalaa syötiin kasin maissa. Tänään paahtoleipää, kun sitä kerrankin oli. Yleensä meillä on vain ruisleipää, mutta tehtiin eilen uunilämppäreitä, joihin ostettiin molempia. Itse söin puuron raejuustolla ja voilla. Laitettiin Aavalle ensimmäiset saparot ja olihan ne söpöt!


Lastenohjelmien jälkeen vaihdettiin päiväkamppeet ja pestiin hampaat ja mentiin Veetin huoneeseen leikkimään. 


Tämän hetken lempileikki on Veetillä joko junan tai laivan leikkiminen eli muka matkustetaan johonkin ja sitten syödään matkalla :D Meillä olikin hyvin pakattu laiva ja ruokaa vaikka muille jakaa! Aava kävi laulamassa laivalla karaokeakin, kun löytyi laatikosta joku vanha mikki...


Yritin muuten aamulla saada Aavan piirtämään, mutta piirtämisen sijaan oli ilmeisesti kivempi syödä kaikki värikynät, niin puiset kuin vahakynätkin, joten luovuin ajatuksesta. Eikö tuo "laitan kaikki suuhun"- vaihe voisi jo pikkuhiljaa loppua!! Onneksi en kaivanut esille sormivärejä, kuten ensin ajattelin... Vahtaakohan noilla hoidossa askarrellessa yksi hoitaja aina Aavan vieressä, että ei syö ihan kaikkea?!?


Alkupalana sain lohisalaatin ja pääruuaksi hieman vähemmän terveellistä ruokaa, eli pizzaa.





Leikkien jälkeen annoin lasten katsoa dvd:tä, että vähän malttaisivat myös rauhoittua. Veetillä on taas aika kamala yskä, kun innostuu riehumaan. Lounaaksi syötiin eiliset lämppärileivän jämät ja mulle oli salaattia ja mureketta, mitkä olin varannut eilen töihin ruuaksi ennen kuin tiesin, että tulee kotipäivä. Lapset menivät joskus puolenpäivän jälkeen nukkumaan ja minä räpsäisin uuden masukuvan eli varmaan ehkä sen toisen koko raskauden aikana! Tänään viikkoja 24+5. Olen muuten taas alkanut ottaa välillä kuvia myös Canonin järkkärilla Olympuksen sijasta näin niinkuin vaihtelun vuoksi :)


Päikkäriaikaan nautin kupin teetä ja söin pari pikkupalaa viikonloppuna tehtyjä Cookiedough-leivoksia. Veetille ja Aavalle säästin yhden puoliksi iltapäivälle :)


Harrastin myös hieman multitaskingia ja katsoin kaksi jaksoa Sykettä areenasta samalla kuin ompelin ja leikoin pipoja. Vaaleanpunaista ja mustaa tulossa myyntiin fb-sivujen puolelle jossain vaiheessa! Hyvin onnistui näemmä tuollainen samaan aikaan sarjan katsominen ja ompelu. Ihan en ehtinyt toista jaksoa katsoa kun ensin heräsi Veeti ja melkein heti perään Aava.


Lasten hoidossa olisi tänään ollut leivontapäivä, joten lupasin aamulla, että Veeti saa tehdä meille sämpylöitä välipalalle, että ei jää leivonnasta paitsi. Testasin itse sunnuntaiaamuna tuon Kinuskikissan kirjasta löytyvän reseptin ja mietin, että se olisi tarpeeksi helppo Veetin tehdä itse kun minä mittasin vain aineet valmiiksi kuppeihin.


Meidän rieskoihin tuli hieman ohjeesta poiketen:


2dl kaurahiutaleita
Yhteensä 4dl vehnäjauhoja sekä grahamjauhoja. Vehnäjauhoja ehkä suhteessa kaksi kolmasosaa
1tl leivinjauhetta (jonka muuten tänään unohdin!)
3dl piimää
0,5dl öljyä

Kuivat aineet pistetään sekaisin astiaan ja kaadetaan piimä ja öljy sekaan ja kaikki sekaisin. Levitetään uunipellille jauhojen avulla ja pistellään haarukalla, jonka jälkeen paistetaan uunissa noin 15min. Olikohan asteita joku parisataa?


Kuva sunnuntain rieskoista, joista EI uupunut leivinjauhe. Välipalaksi tietenkin syötiin sitten näitä lämpimiä rieskoja voin ja maidon kera.


Syönnin jälkeen laivaleikki jatkui ja minä sain samalla laivan kyydissä laittaa vaippapyykit valmiiksi ja kudoimpa muutaman rivin kaulahuiviakin, vaikka Veeti vihjasi, että laivan ravintolassa ei saa neuloa.

Pelattiin kolme erää Hedelmätarhapeliä, jossa Aavakin voi heittää noppaa ja laittaa hedelmiä koriin. Pelissä ei kukaan pelaajista voita, vaan voittaja on joko kaikki pelaajat tai korppi. Meidän pelissä Kärkkäisen possuheijastin, kun korppi on hukassa :)


Pelailujen jälkeen Veeti keksi ottaa pitkästä aikaa tuon tunnelin esille ja pistin lapset möyryämään sen kanssa samalla kun aloin valmistelemaan iltapäivän ruokaa.



 Ruokana meillä oli lohikeittoa, jota ei olekaan ollut pitkään aikaan!


Veeti tykkää lohikeitosta ja söi koko lautasen, mutta Aavalle ei kerrankin oikein maistunut. Yleensä kun syö kuin hevonen.


Kaapissa oli yksi täysi maito, jossa oli tänään päiväys, joten keitin vielä jälkkäriksi vaniljakiisselin ja kaveriksi mansikkakiisseliä. Jälkkäri kyllä maistui kummallekin ja Aavakin oikein kaluamalla kalusi lautasta, että vieläkö sieltä tulisi lusikkaan jotain ja ponnekkaasti pyysi lisää.


Kuuden jälkeen jätin lapset mesuamaan isin kanssa ja lähdin uimaan. Uin 40min ja kävin saunomassa ja tulin takaisin kotiin puoli kasin maissa. Lapset kävivät vielä pesulla ennen nukkumaan menoa ja minä söin sen jälkeen iltapalan ja nyt kirjoitan tätä blogitekstiä. Huomenna sitten paluu arkeen ja työpäivä tiedossa. Sellainen oli meidän päivä sairastuvalla!

4 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja mitä herkkuja :P.
    Hyvin jaksaa lapset sairasteluista huolimatta leikkiä. Toivottavasti sairastelut alkaa olemaan nyt poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Eihän ne ikinä sairasta silleen, että makaisivat vaan sohvan pohjalla niinkuin ite kuumeessa :D Tosin eihän kummallakaan enää ollut kuumetta eilen. Veetillä kun nousi lauantaina kuume niin oli ainakin tunnin ihan hiljaa eikä leivokset kelvanneet, niin arvattiin, että on sairaana :))

      Poista
  2. Mitä teette työksenne? Jos saa udella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies on esimiehenä kaupan alalla ja itse olen tarjouslaskija :) Tai nykyinen nimikehirviö on pdm&cost calculation specialist ja mua niin naurattaa aina kun joku kysyy et mikä oon niin pitäs sanoa tuo niin ei kukaan tietäis mitä teen :D

      Poista