sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Saumaa, skumppaa ja Babushka roses

Pidettiin viikonloppuna pienellä ompeluporukalla "saumaa, skumppaa ja saunaa"-ompeluviikonloppu. Omalla kohdallani se taisi olla enemmän saumaa ja limpparia, kun tuohon skumppaan en voinut koskea. Paikalla oli kymmenisen meitä ompelijaa ja seura oli yhtä loistavaa kuin aina ennenkin. Kyllä kai tuo kaikki nauraminen ihan terapiasta kävi. Lapset olivat kotona miehen kanssa ja sopivasti anoppikin soitti itsensä meille yökylään tietämättä leiristäni. Tämähän passasi paremmin kuin hyvin, niin saivat lapset olla mummun kanssa. Kävin pikaisesti pyörähtämässä kotona lauantaina ja Veeti tuumasi, että ei sun äiti pitänyt tulla ennen sunnuntaita! Hienoa saada näin iloinen vastaanotto :D


Ompelusaldo oli vaivaiset kymmenen vaatetta, mutta voin sanoa ommelleeni kaikkea sellaista, mitä en ole ennen kokeillut ja jostain syystä ompelu takkusi välissä niin, että samoja saumoja purettiin useaan kertaan.  Ihanimmat ompelukset ovat tästä Pehemiän uudesta kukkatrikoosta, jota oli ihan pakko saada Aavalle kesähaalariin sen jälkeen, kun näin Melutalon Katjan tekemät haalarit. Turha siis kenenkään väittää, että blogimarkkinointi ei ole tehokasta!

Kaveri tilasi trikoon torstaina ja perjantaina sain sen jo mukaani leirille! Huippunopea toimitus, juuri silloin kun sitä kipeästi tarvitsi. Kuosin virallinen nimi on Babushka roses ja oikeastihan tuo ei ole tyyliltään yhtään mua, mutta jotenkin silti niin syötävän suloinen! Näyttää olevan muuten saatavilla kaupassa vielä, jos tuntuu, että napsusormea kutittaa ;)


Haalarin kaavana on Little lamb- raglanhihainen paitakaava sekä alaosassa uusimman (?) Ottobren vauvahousut, joiden nimeä en muista. Yläosan nauha pitää vaihtaa johonkin nätimpään, väliaikaisesti tuossa on vain interlockista leikattu soiro.


 Yllättävän sopivan kokoinen tästä tuli, vaikka ensimmäistä kertaa tämmöistä tein. Kangasta ei ole esipesty eli pituudesta lähtee himpun verran pois sen jälkeen.


Kädentiet voisivat nousta vähän korkeammalle, mutta ehdottomasti teen toisenkin tämmöisen kesäksi!


 Samasta kankaasta tein Ottobren jonkun vanhan numeron Seasaw-paidan, joka olikin järkyttävän pientä mitoitusta! Vertasin 98cm pituista kaavaa little lambin samanmittaiseen ja helmassa oli kymmenen senttiä eroa... Aavan paita on kokoa 92cm ja pituus 98cm, johon lisätty ainakin viisi senttiä. Aava on ehkä sen reilut 80cm pitkä ja paita on tosi nafti. Kunnon makkarankuori ja pituus riittää juuri ja juuri. Sainkin kaupattua tämän kaverille vaihtarina uuteen kangaspalaan samaa kangasta. Tämä kun on varmasti heidän sirppanalle typylle täydellisen kokoinen.


Jalassa on myös ne housut, joiden kaavaa käytin siihen haalariin. Mukava malli ja helppo ommella, kun ei ole kuin etu- ja takakappale ja hyvin jäi kestovaipalle tilaa, kun kaava on vähän semmoinen baggy-mallinen. Näitä pitää tehdä lisää myös!


Tämä paita oli se, jota ompelin varmaan kolme tuntia kun ei vain onnistunut, ei millään. Onneksi en heittänyt roskiin, vaikka mieli olisi tehnyt. Onhan tämä kaava kuitenkin tosi hyvä ja kangas sopii tähänkin malliin todella hyvin.


Jospa saisin kuvattua muitakin leirituotoksia jossain vaiheessa blogin puolelle.

2 kommenttia:

  1. Tuota samaa paitaa itse väkertelin ja oli tosiaan todella pieni koko. Ja pääntien kanttaus oli todella hankalaa, kun frillakohdat ovat niin paksut niin mun ompelukone ei ainakaan tykännyt ommella niitä nätisti.

    VastaaPoista