torstai 19. helmikuuta 2015

Eroon käytetyistä lastenvaatteista

Meiltä menee aika paljon suoraan kiertoon lasten pieniä vaatteita, kun en vaan jaksa säilöä niitä vuositolkulla odottamassa seuraavaa käyttäjää. Itselle tärkeimmät säästän ja muut pistän myyntiin. Varsinkaan ulkovaatteita en ole jemmaillut vaan myynyt aina vanhat pois ja ostanut tilalle uudet tai vaihtoehtoisesti käytetyt. Missä lastenvaatteita sitten kannattaa myydä, että niistä pääsisi eroon ja mahdollisesti saisi vielä rahaa takaisinkin?


Mulla on ollut aina semmoinen periaate, että livekirpulle vien vaatteet, joiden arvo on muutamia euroja, koska jotain euron bodya ei ole mitään järkeä alkaa postittamaan. Ainakin täällä meillä menee lastenvaatteet hyvin kaupaksi. Varsinkin Veetin kokoiset, joita saa käytettynä aika vähän kirppareilta. Vaatteiden tulee kuitenkin olla puhtaita,siistejä ja tietenkin ehjiä! En vie kirpparille yleensä  mitään, mitä en voisi kuvitella itse sieltä ostavani. Jotenkin järkyttävää kun nykyään livekirppareilla näkyy nukkaisia ja likaisia markettibodeja esim neljän euron hintaan. Sillä kun saa jo melkein uuden kaupasta. Hinta kannattaa laittaa siten, että se olisi esim korkeintaan puolet uuden hinnasta. Itse tehdyt vaatteet ovat tehneet hyvin kauppansa kirpparilla myös vähän korkeammilla hinnoilla esim 4e body ja 8e haalari. Kaupan bodeille olen laittanut hintaa 0,1-2e, riippuen merkistä ja kunnosta.
FB:n kirpparilta ostettu Aavan talvihaalari. Tämä muuten myynnissä, jos joku tarvii ensi talveksi tai lopputalveen ;)

Arvokkaammat ja halutuimmat tuotteet kannattaa myydä vaikkapa huuto.netissä tai facebookin kirppareilla. Tietyt merkit menevät ehkä parhaiten merkkien omilla kirppareilla, kuten vaikkapa Ticket to heaven ja Molo kids. Myös Me&I:n kirpparilla liikkuu tavara hyvin ja samoin varmaan esimerkiksi Pomp de luxin kirpparilla. Näissä paikoissa tuotteesta kehtaa pyytää enemmän, mitä samasta tuotteesta livekirpulla.

Meidän toppahaalarit olen kaikki saanut myytyä facebookin kirppareilla ja yleensä vielä hyvään hintaan. Samaten olen ostanut lasten ulkovaatteet pääsääntöisesti noista tai sitten alennuksista. Meillä jäi Aavan haalari pieneksi kesken talven ja Molo kidsin kirpparilta ostin sitten isomman, hyväkuntoisen haalarin kolmasosalla uuden haalarin hinnasta. Omista haalareista olen saanut merkistä riipuen yleensä 50-100e takaisin.

Jotkut vaatteet ovat myös semmoisia, että niiden arvo ei juurikaan laske, vaikka on käytetty monella lapsella. Esimerkiksi Polarn o pyretin windfleecetakit maksavat käytettyinä noin 30e ja yleensä niistä saa vielä saman myydessään takin eteenpäin. Olen tykännyt noista paljon varsinkin kesän viileämmillä keleillä ja välikaudessa kuorivaatteiden alla. Takit olen ostanut oikeastaan samaan hintaan millä myynyt eteenpäin. Aavallekin ostin juuri ensimmäisen windfleecen kevääksi.

Veetin takki huuto.netistä ja kengät toisen blogin kautta käytettynä ostettu.
Tuotteiden kuvauksessa kannattaa olla rehellinen, sillä ei ole kiva palautella rahoja ostajalle, jos et ole muistanut mainita kämmenen kokoisesta tahrasta paidan selässä, joka ei tietenkään kuvassa näy. Toisaalta nettikirppareilla tuo tuotteiden syynääminen on mennyt ihan kamalaksi ja oletetaan käytetyn tarkoittavan uutta ja jokaisesta asiasta valitetaan hyvin helposti. Mielestäni käytetyssä vaatteessä näkyy käyttö, vaikka se hyväkuntoinen ja siisti olisikin. Ei voi olettaa saavansa uutta käytetyn hinnalla.

Jos tavarasta haluaa päästä mahdollisimman helpolla eroon, on ilmoitukseen hyvä laittaa esimerkiksi ulkohaalarin kohdalla vaikkapa mittoja haalarista valmiiksi, koska niitä se ensimmäinen ostaja kuitenkin kysyy tai vaihtoehtoisesti kertoa, että minkä mittaisella haalari on ollut käytössä. Itse laiskana usein nämä jätän pois ja aina ne joutuu jälkikäteen mittomaan :) Ei kannata ilmoittaa, että haalari oli käytössä tietyn ikäisellä lapsella, koska lapsien pituudet heittävät valtavasti, vaikka ikä olisi sama.

Nykyään ihmiset ostavat paljon myös itse tehtyjä vaatteita. Niille hyvä myynti- ja ostopaikka on Ommeltujen vaatteiden kirppis facebookissa. Sivustolla on myynnissä myös uusia, itseommeltuja vaatteita. Että jos nämä kiinnostavat, niin kannattaa käydä kurkkaamassa!

Ostajana olisin nykyään melko tarkka siitä, että tuote on varmasti myyjällä ja pyydänkin tuotteista kuvaa, jossa on semmoinen lappu kuvassa, missä on myyjän nimi ja tämä päivämäärä. Näin myyjä voi todistaa, että ei ole esimerkiksi napannut netistä kuvaa. Facebookissa on myös ryhmä Huijarit pois, jossa on nimeltä mainittu netin huijareita, joista on jo rikosilmoitus tehty. Pieni haku myyjän nimellä tuolla ryhmässä ei vie montaa minuuttia ja samalla on helppo tarkistaa, että onko myyjästä tuonne jotain kirjoitettu.

Tuotteen hinnasta vielä sen verran, että kannattaa tarkistaa tuotteen tämänhetkinen hinta ennen myymistä! Ihan turha myydä käytettyä haalaria vuoden alussa korkealla hinnalla kun netti on pullollaan alemyyntejä, joissa saman tuotteen saa halvemmalla, uutena. Samaten esimerkiksi rattaiden myynnissä kannattaa tarkistaa nykyinen hinta, joka on saattanut paljonkin laskea siitä, kun olet itse ostanut rattaat. Pikainen googletus ei vie kauaa, mutta varmistaa sen, että et myy käytettyä kalliimmalla kuin uusi. Kannattaa miettiä myös tavaran parasta sesonkia. Keväällä ja ennen syksyä menevät kaupaksi välikausivaatteet ja syksyllä taas talvivaatteet. Kannattaakin ehkä lykätä myyntiä muutaman kuukauden, niin tuotteesta voi saada paremman hinnan tai se menee nopeampaa kaupaksi.


Tämmöisiä mietteitä tuli lastenvaatteiden myynnistä. Olisiko sinulla lisätä jotain vinkkiä tähän vaikka heille, joille tavarn myynti netissä on uusi juttu? Missä sinä myyt omat ja lasten käytetyt vaatteet ja mitkä ovat lempimyyntipaikkojasi netissä? Kiinnostaisi myös tietää, että mitä vaatetta ostatte käytettynä; merkkivaatteita, sisävaatteita laidasta laitaan, ulkovaatteita vai kaiken mahdollisen?

5 kommenttia:

 1. Siis mähän olen aivan hurahtanut lastenvaate kirppiksiin. Niin netti kuin livenä. Parempia löytöjä kuitenkin tuntuu tekevän ihan livekirppareilta, juurikin tuon hinnoittelun vuoksi. Just katselin yhdellä kirpparilla Ticketin hyväkuntoista pukua jolla ei ollut hintaa kuin joitain kymppejä ja netissä se olis ollut varmasti hinnakkaampi. En ostanut kun en osaa ostaa jemmaan :D merkki vaatteita muutenkin tulee enemmän etsittyä jos löytyy hyväkuntoisia sopivalla hinnalla, mutta ostan myös siistiä perus vaatetta.

  Netissä olen itse myynyt ihan niitä euron-parin vaatteitakin ja menevät kaupaksi jos ovat oikeasti hyväkuntoisia. Postikulut olen yleensä laskenut hintaan mukaan. Eikä se mun mielestä ole edes niin paha vaiva niitä postitella :) kirppis pöydän ajattelin jossain välissä varata kunhan on sen verran vaatetta että viitsii viedä. Ja nimenomaan hyväkuntoisia, nuhjuisimmat pistän suoraan pois.


  Tulipa paljon teksti :'D

  VastaaPoista
 2. Fb-kirppikset <3 Paras tapa päästä eroon vanhoista vaatteista, ei kallista pöytävuokraa ja katoamisia/häviämisiä mitä livekirpuilla tunnutaan harrastavan, vaikka olis kyse muutaman euron jutusta.. Huh! Meillä on suurin osa vaatteista jotain merkkiä, joten ne saa helposti myytyä niiden merkkien kirppiksillä. On ihan totta, että mitään euron markettibodya ei todellakaan ole järkeä lähteä postittamaan, joten näitä meidän merkittömiä ''halpis'' vaatteita myyn usein isompana pakettina. Saa kaikki vaatteet yhteen pakettiin, ei postittelua erikseen jne. :)

  VastaaPoista
 3. Saman olen huomannut, että livekirppiksillä on vaatteiden laatu "monipuolistunut", löytyy reikiä, tahroja ja kulumaa. Jos monessa pöydässä on huonolaatuista vaatetta, niin sen jälkeen tule koko kirppiksestä huono vaikutelma, eikä tee mieli enää uudestaan käydä koko paikasssa.

  VastaaPoista
 4. Vähän kaikenlaista on kyllä tarjolla nykyään, paras tapa mielestäni on käydä eri kirpputorit ja markkinapaikat läpi ja katsoa mikä sopii parhaiten omaan tarkoitukseen, esim ostoon tai myyntiin. Ajantasalla olevan listaus markkinapaikoista löytyy osoitteesta http://www.lastenvaate.fi/kaytettyja-lastenvaatteita/

  VastaaPoista