perjantai 21. maaliskuuta 2014

Better than sex

Nyt käsi pystyyn kuinka moni tuli lukemaan valtavalla uteliaisuudella, että mistä postaus kertoo? Täytyy heti alussa aiheuttaa pettymys, sillä otsikko viittaa tämänpäiväisiin cupcakeihin, mitä leivottiin Veetin kanssa. Niiden nimi oli Better than sex. Onkohan edes soveliasta leipoa lapsen kanssa mitään, minkä nimi viittaa seksiin? Tämmöisiä kuitenkin tehtiin aamupäivällä, kun Veetin isotäti tuli meille iltapäivällä illaksi kylään. Ohje on napattu itselle uudesta blogituttavuudesta, KakkuKatrista ja löytyy täältä. Tässä vielä ohje:

 Devil's food cake cupcakes
n.12kpl

    3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
    0,5 dl kiehuvaa vettä
    175 g huoneenlämpöistä  voita
    1 1/4 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    2 kananmunaa
    3,5  dl vehnäjauhoja
    0,5 tl soodaa
    1 dl maitoa

Täyte:
Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski (saa valmiiksi keitettynä kaupoista tai  voit itse keittää makeutetusta kondensoidustamaidosta)
Tässä voi käyttää myös jotain muuta kinuskikastiketta. 

Kuorrute (tämän tein eri ohjeella mitä tuossa alkuperäisessä)
½prk kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
100g voita
1dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita huoneenlämpöinen voi sekä tomusokeri vatkaajalla kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto sekä kinuski ja vatkaa sekaisin.



Osaako joku muuten sanoa, että onko kuppikakulla ja muffinssilla muuta eroa kuin tuo kuorrute? Itse ainakin ajattelin, että ero on ainoastaan siinä. Aika maukkaita tuli, vaikkakin melko makeita!


Veeti sai viimeisimmän joululahjansa tänään eli Ikean pahvikioskin, joten meillä on luonnollisesti leikitty kioskia tänään. Tai no minä sain rauhassa laittaa ruokaa kun Veetin isotäti hoiti asiakkaan virkaa. Joku muuten kyseli joskus kuvia tuosta keltaisesta hennesin metallikorista, että näkisi sen koon. Tuossa nyt näkyy mittasuhteet eli aika pieni, mutta vetää kuitenkin melkoisen määrän leikkiruokaa sisälleen.





Itse kauppias tiskin takana odottamassa asiakkaita ostoksille kauppaan.


Päivän tarjoukset voi kirjoittaa paperille ja laittaa tuohon kioskin eteen "ilmoitustaululle" näkyviin. Mietin, että teippaisinko pienen palan sitä liitutaulutarraa tuohon niin voisi kirjoittaa suoraan taululle. Tänään tarjouksessa oli kuulemma jäätelö.



Tällä viikolla olen postittanut muutamia tilaustöitäkin. Melutalon yksi lapsista sai jo aikaisemmin sinapinkeltaisen tupsulippiksen, mutta koska siitä oli tullut jo kiistaa lasten välille, niin ei auttanut kuin tehdä toinen kaveriksi. Tämä tuli perheen tytölle ja väri tuommoinen fuksia/vadelmanpunainen mustalla tupsulla. Uusin tulokas sai sitten pienen vauvamyssyn mustalla tupsulla niin on kaikilla samanväriset tupsut pipoissa.


Miehen työkaveri ihasteli Aavan virkattua kukkapantaa ja tilasi omalle tytölleen samanlaisen. Vaaleanpunaisen ystävä sai valkoisen pannan vaaleanpunaisella napilla niin on monikäyttöisempi kun menee useamman väristen vaatteiden kanssa.


Lisäksi ompelin pari "diaperclutchia" eli tämmöisiä puuvillaisia pussukoita, mihin saa näppärästi muutaman vaipan tai toiselle puolelle vaikkapa puhdistuspyyhepaketin. Tämän kun sujauttaa laukkuun niin vaipat eivät pyöri siellä laukun pohjalla epämääräisenä myttynä.



Itsellenikin ompelin tässä kevään aikana tuommoisen samanlaisen laukkuun samasta kierrätyskankaasta, josta tein Aavan sänkyyn pussilakanan viime kesänä. Vaikka meillä pääosin kestoillaan niin joskus kylässä käytetään normivaippoja ja tuolla ne kulkevat näppärästi laukussa pitkiäkin aikoja menemättä huonoksi.


Eilen sain suunniteltua jo vähän ompeluksia ensi viikonlopulle kun menen toista kertaa ompelulaneille. Tällä kertaa olen koko viikonlopun eli monta päivää ompeluaikaa tiedossa! Mut on vaan vallannut joku järkyttävä väsy kun kahdeksalta illalla tuntuu siltä, että olisi valmis menemään nukkumaan. Aava kuitenkin nukkuu yöt hyvin ja olen nukkunut pidempiä ja parempia öitä kuin koko puolen vuoden aikana. En tiedä, että oisko hemoglobiini jostain syystä todella alhainen vai mistä tämä väsy johtuu. Aamullakin tekisi mieli jäädä vain nukkumaan, vaikka takana olisi yhdeksän tunnin yöunet vain yhdellä herätyksellä. Kaveri suositteli Mivitotalia, onko kellään kokemusta, että auttaisiko väsyyn? Tai sitten tämä on jotain kummallista kevätväsymystä, vaikka tuntuisi, että kevättä kohti pitäisi piristyä, kun päivät pitenevät!

6 kommenttia:

  1. Ihana pahvikiska ja voi että noi cupcaket näyttää HYVILTÄ. Nami! :P

    VastaaPoista
  2. Oi noita kuppikakkuja... Ihan varmasti ovat nimensä veroisia. ;) Huilaile, ulkoile ja kokeile jotain rautavalmistetta. Jospa väsymyksen saisi näillä konsteilla aisoihin. Valoisuuden lisääntyminen voi huonontaa unen laatua vaikka tunteja tulisikin enemmän. Näin minulla ainakin käy, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rautavalmistetta nestemäisenä saankin tänään kun äitini tuo mukanaan ylimääräisen purkin kun itse ei käytä. Toivotaan, että se auttaisi!

      Poista
  3. Tuo vaippakätkö on kyllä loistava keksintö!!! Ja pilvikangas tosi kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, bongasin joskus pinterestin kautta vastaavalla idealla olevia ja siitä se ajatus sitten lähti.

      Poista