keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Neuvola ja sosevinkki

Meillä oli maanantaina puolen vuoden neuvola, vaikka itse puolivuotispäivä olikin jo yhdeksäs tätä kuuta. Nyt siis vähän jälkikäteen viralliset mitat ja verrokkina taas viime kuun mitat:

Pituus 69cm (67,8cm)
Paino 8,325kg (7,86kg)
Pipo 43,2cm (42,6cm(

"Olet "täpäkkä" tyttö. Kiinteät maistuvat hyvin. Napasi ympäri pyörit. Pientä touhua pitää olla koko ajan. Mukavasti ääntelet".

Tuommoiset terkut meidän terveydenhoitaja Aavan korttiin kirjoitti. Painoa oli tullut hyvin ja pituuttakin hitusen, vaikka selväski maltillisemmin tällä kertaa. Viime neuvolassa Aava oli vielä pidempi mitä Veeti aikoinaan ja nyt puolen vuoden iässä Veeti oli jo 71cm, mutta painoa vaan 7,6kg eli Aava on lyhyempi ja selvästi painavampi, minkä edelleen kyllä näkee jo erona ruumiinrakenteessa.

Meillä on tässä parin viikon ajan löytynyt pakki ja Aava peruuttelee lattialla. Yleensä tämä tapahtuu aina silloin kun silmä välttää. Käyt vaikka eri huoneessa ja tulet takaisin, niin Aava on ihan eri kohdassa mihin olit sen jättänyt. Äänet alkavat muistuttaa enemmän juttelua ja ovat selvästi enemmän sanojen kuuloisia mitä ennen. Tänään oli toinen päivä putkeen, kun Aava nukkui pitkät päikkärit eli tänäänkin sen kaksi ja puoli tuntia ja eilen kolme tuntia. Eilen nukkui kuitenkin vielä sitten viiden jälkeen toiset pienemmät päikkärit. 


Otinpa pikaisesti aamulla kuvan uudesta siilibodysta, joka on odottanut varmaan kohta kuukauden päivät neppareita. Aamulla sain ne pikaisesti laitettua paikoilleen. Veetille olisi samaa kangasta eri värisenä tulossa paita, kunhan saisin helman käännettyä. Kaksoisneula on ollut hieman eri mieltä kanssani siitä, että pitäisikö toimia vai ei.

Aava syö edelleen soseita ja sormiruokaa ja soseista menee aika karkeatkin seokset. En ole enää muussannutkaan noita ruokia kovin pieneksi, että rakenne tulee tutuksi. Tämmöistä bolognesea tein viime viikolla pakkaseen ja ajattelin laittaa tähän ohjeen, jos siellä ruudun takana on muitakin sosetehtailijoita.

Bolognese

(400g jauhelihaa)
spagettia
tomaattia
paprikaa
porkkanaa
ksäkurpitsaa
oreganoa
yrttimaustetta

Keitä ainekset kypsiksi ja soseuta sen verran, että koostunut on mieleistä. Jauheliha suluissa, koska itse en sitä laittanut. Lihat olen pakastanut jääpalamuoteissa ja lisään sieltä ruuan joukkoon halutun lihan. Mikäli lisäät lihan ruokaan keitä se eri vedessä ja kaavi pinnalta se ruskea vaahto pois ennen soseutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti