maanantai 10. maaliskuuta 2014

6kk

Aavan ensimmäisestä vuodesta on jo puolet takana ja sen kunniaksi ajattelin ottaa vähän puolivuotiskuvia. Me ei olla kummastakaan lapsesta käyty ottamassa kuvia liikkeessä, joten pitää tyytyä näihin kotikuviin. Tai no Veetistä meillä on kuitenkin hyvät yksivuotiskuvat, kun kaveri kävi ne meillä kotona ottamassa. Täytyy muuten sanoa, että rakastan tuota uutta f1.8/45mm objektia, kun sillä saa itsekin ihan hyviä kuvia otettua!


Nykyisin on hieman hankala saada pupua ja Aava samaan kuvaan siten, että Aavasta ei näkyisi kuvassa pelkkä selkä. Kuvissa päällä jouluksi tehty mekko. Hyvin menee vielä tunikamittaisena.


Jos miettii Aavan kehitystä tässä kuukauden aikana, niin mitään kovin ihmeellistä ei ole ehtinyt tapahtua. Aava on alkanut pyöriä napansa ympäri eli pääsee paremmin ottamaan leluja maasta, vaikka ne eivät ihan nenän edessä olisikaan. Eteenpäin ei vielä mennä, mutta välistä jonkinlainen pakki löytyy. Tänäänkin laitoin Aavan tuohon matolle ja menin laittamaan ruokaa niin huomasin yhtäkkiä, että Aava ei ollut enää matolla, vaan oli pakittanut puolisen metriä taaksepäin. Viikonloppuna mies laittoi myös kuvan, missä Aava oli peruuttanut itsensä jumiin kun takana oli seinä vastassa. Välistä käännytään myös mahalta selälle, mutta vähän sillälailla vahingossa. Uusin trendiasento on rennosti kyljelleen lötköttäminen. Aava on myös oppinut potkimaan sekä taputtamaan. Maassa potkii lattiaa ja huoneesta kuuluu tasainen töminä koko ajan. Myös sylissä jalat vispaavat koko ajan.


Ollaan aloitettu lihat ja riisi kasviksien ja hedelmien ohella sekä sormiruokailu. Ruokavaliossa on jo melko paljon eri ruokia. Tässä listaa ruuista: riisi, kana, peruna, bataatti, kesäkurpitsa, porkkana, parsakaali, kukkakaali, maissi, persikka, päärynä, omena, luumu, mango, banaani, kaurapuuro. Unohtuikohan joku? Yhtä makua maistellaan pari kolme päivää ja nyt olisikin taas uuden maun vuoro. Mitähän me seuraavaksi kokeiltaisiin. Aava syö jo täydet viisi ruokaa päivässä, koska se on rauhoittanut meidän öitä. Viime yönäkin Aava heräsi vain kerran viideltä syömään.


Päiväunet ovat tässä nyt ehkä pari viikkoa olleet ärsyttävän lyhyitä. Ensimmäiset "pitkät" unet kestävät normaalin kahden tai kolmen tunnin sijasta monesti alle tunnin, maksimissaan sen puolitoista. Sen jälkeen Aava nukkuu enää yhdet tai kahdet unet, joiden pituus on vain puoli tuntia. Meillä Veeti saattaa nukkua päivässä enemmän kuin Aava, vaikka nukkuvat saman mittaiset yöunetkin. Hieman ehkä ärsyttää se, että Aavan toiset unet osuvat yhtä aikaa Veetin kanssa mutta siinä missä Veeti nukkuu yli kaksi tuntia, nukkuu Aava sen puolituntia maksimissaan.


Ruoka syödään syöttötuolissa ja se on oikeastaan ainut paikka missä Aava oikeasti viihtyy ilman hermostumista jonkin aikaa. Pitkään ei olla vielä uskallettu pitää, mutta ruokailun ajan saa istua tai jos me Veetin kanssa syödään ruokaa. Kai siitä on paljon kivempi tarkkailla maailmaa, mitä lattiatasosta.


Uudet mitat saadaan neuvolasta vasta ensi viikolla. Innolla niitä taas odottelen, kun on kiva aina nähdä, että miten se Aava on kasvanut.  Veikkaisin pituudeksi jotain 67,5cm ja painoksi reilua kahdeksaa kiloa.


Aavalla on kyllä selvästi semmoinen luonne, että koko ajan pitäisi olla viihdyttämässä, edelleen. Päre palaa heti kun tylsyys iskee. No, jospa se joskus puolen vuoden päästä helpottaisi kun alkaa olla kävelemisen aika. Muutoin Aava on kyllä hymytyttö ja erittäin vieraskorea! Kylässä on yleensä tosi nätisti latialla rauhassa ja kukaan ei usko, että kotona huutaa heti kun jää hetkeksi yksin.
Veetin leikkejä jaksaa kyllä seurata vierestä pitkänkin aikaa ja yleensäkin toisten lasten touhuja.
5 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Odotappa vaan kun meno alkaa. Meillä pieni konttailee ja ryömii jokapaikan läpi. Kissankupit on kuuminta hottia, heh.

  Meillä oli myös tuossa pari viikkoa sitten muutama päivä, että vauva nukku lyhyet unet. Nyt on taas palattu takaisin 3-4h uniin. Toiset päikkärit on sitten sen 2h. Itsestä tuntuu, että toinen vaan nukkuu, mutta kait se jatkuva liikkuminen kuluttaa ja tarviihan pienet paljon unta:)

  Meillä tytöt oli 6kk iässä samoissa mitoissa kuin teillä, mutta tämä pilkumies oli 6kk neuvolassa melkein 74cm :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhulla odotan sitä, että Aava pääsee VEetin huoneeseen pikkulegojen kimppuun...

   Ja toivotaan, että tää ois joku vaihe tää lyhyet päikkärit! Tosin meillä ei Aava ole nukkunut pitkiin aikoihin kuin yhdet vähän pidemmät unet ja muut on ollut jo pitkään noita ärsyttävän lyhyitä. Puolessa tunnissa kun ei ehdi edes itselle tehdä ruokaa ja syödä kun toinen jo herää. Veeti oli aikoinaan niin hyvä nukkuja, että kaipa sitä tottui liian hyvälle :) Itse toivoisin, että meillä nukuttaisiin kahdet vähän pidemmät unet eikä siten, että yhdet vähän pidemmät ja kahdet minit.

   Poista
 2. Ihan loistavia kuvia suloisesta neitosesta! Kyllä sylettää, kun en itse raaskinut niitä muutamaa kymppiä investoida enempää kameraan ja ostanut kerralla järkkäriä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Pen lite ei tosiaan maksa kuin tavallisen kameran verran ja kyllähän tällä saa niin hyviä kuvia kun noita putkia saa vaihdettua. Oon ollut tosi tyytyväinen ja iso Canonin järkkäri on kyllä ollut tyhjänpanttina tämän saamisen jälkeen.

   Poista