torstai 31. lokakuuta 2013

Neuvolakuulumisia

Täällä taitaa vaivata joku raskauden jälkeinen dementia, kun en koskaan muista, että mistä olen jo postannut ja mistä en! Nytkin mietin, että laitoinko mitään neuvolakuulumisia viime viikolta, mutta enpä tainnut? Ja jos laitoin, niin tässä kertauksena ;) Meillä oli siis kuuden viikon neuvola ja pituutta tytölle oli kertynyt 57,5cm eli 6,5cm enemmän kuin syntymäpituus. Painoa oli noin 4,8kg eli sit oli tullut terkkarin kotikäynniltä noin 300g. Huomaatte varmaan, miten nämä kuulumiset eroaa niiden neuvolakuulumisista, joille lapsi on ensimmäinen? En kuollaksenikaan muista kokonaan vauvan painoa ja välistä ikäkin viikkoina on hieman hukassa. Muuten kaikki oli hyvin ja ihokaan ei ainakaan toisaiseksi ole muuttunut kuivaksi ja atooppiseksi, niin kuin Veetillä. Vauva seuraa tarkasti katseellaan esimerkiksi minun naamaa tai jotain esinettä ja on samalla lailla jäntevä kuin veljensäkin oli vauvana. Niska pysyy tukematta hyvin pystyssä ja mahallaan tuo katseleekin nohevan näköisenä pää pystyssä.

Pituuskasvun on kyllä huomannut siitä, että iso pino vaatteita on jäänyt tai jäämässä pieneksi. Jotenkin kuvittelin tehdessäni tätä jumpsuittia, että se menee päälle joskus keväällä. Miten väärässä olinkaan, vaikka se näytti ihan valtavalta! Koko on 68 ja leveys muistaakseni 62cm vielä kavennettuna.


Tämähän menee jo nyt hyvin vaunuhaalarina! Hihat ja lahkeet ovat ylipitkät, mutta selkämitassa ei ol kovinkaan hirveästi ylimääräistä. Pakko varmaan alkaa lisäämään selkämittaan vieläkin ylimääräistä, että nuo vaipat mahtuisivat sinne paremmin ja pidempään. Nyt melkein harmittaa, että en tehnyt isompaa...


Täällä on myös selätetty tissiraivarit! Meillä oli joku raivoava vauva täällä varmaan pari viikkoa ja raivarit käynnistyi jo siitä, että vauva näki tissin! Nyt on mennyt jo pari päivää ilman sen kummempia raivareita ja kolme yötä ollaan nukuttu yhdellä syötöllä. Tokihan rytmit muuttuvat koko ajan, mutta tämä nykyinen kelpaisi mulle paremmin kuin hyvin. Tosin huonona puolena on se, että vauva valvoo todella myöhään vaihteeksi iltaisin. Yhdessä välissä saimme käänettyä rytmin niin, että ysin maissa lapset olivat nukkumassa, mutta nyt on taas viikko menty siten, että vauvan saa nukahtamaan vasta ennen yhtätoista. Mutta jospa se tästä se rytmi alkaisi pikkuhiljaa löytyä.

Huomenna alkaa sitten jo armoton siivoaminen sekä leipominen niitä ristiäisiä varten. Lopullinen nimikin pitäisi vielä päättää!

3 kommenttia:

 1. Voi mikä suloinen pikkunyytti.

  VastaaPoista
 2. Hih, mietin kuvaa katsoessa, että mites tuo kangas on niin tutun näköistä, kunnes muistin, että itellähän on sitä pitkä pätkä kaapin pohjalla :D (ja mä en edes muista raskausviikkoja tän kolmannen kohdalla kun joku sattuu niitä kysymään)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään muistanut! Kysyin aina Anskulta kun se oli kaks viikkoa edellä :D

   Poista