lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kokkolapäivä

Tänään on aika vierähtänyt tosi nopsaa, sillä päätettiin aamulla lähteä Kokkolaan porukalla. Tarkoitus oli viedä Veeti touhutaloon peuhaamaan ja käydä samalla sitten vähän ostoksilla ja syömässä. Mikäs sen kivempi suunnitelma pilviselle ja hieman viileälle päivälle. Puoli yhdentoista maissa lähdettiin sitten ajelemaan ja suunnattiin ensin tekemään niitä ostoksia. Mulla ei oikeastaan ollut ostoslistalla mitään sen kummempaa, mutta ajattelin kuitenkin käydä kurkkaamassa popilla, että vieläkö sinne oli jäänyt kuoritakkeja aleen. Olin ihan varma, että ne on mennyt jo alejen alkaessa juhannuksen jälkeen ja mikä hyvä tuuri kävikään, kun Veetille löytyi syksyksi takki ja alennusprosenttikin oli -40%! Noista popin kuoritakeista kun saa maksaa käytettyinä saman verran tai enemmän, mitä nyt maksoin takista. Eli hyvä sijoitus kun on hyvä jälleenmyyntiarvokin ;)


Olen kuullut, että nämä uudet takit olisivat pientä kokoa, mutta musta nuo vastasi tosi hyvin kokomerkintää. Ostin koon 98cm, koska seuraava olisi ollut jo ihan liian iso. Luulen, että sama takki menee vielä keväänkin. Olisin halunnut punaisen, mutta Veeti ei lämmennyt sille ja koko oli liian iso. Jäljellä ei ollut sitä rehellisen punaista vaan sellainen vähän farkkukuvioitu punainen, joten otettiin sitten turkoosi.

Itselle löysin pari paitaa, toinen alesta ja toinen normihintainen toppi. Saatoinpa ehkä bongata yhden lukijankin Kokkolassa, jolla on myös itsellään blogi. Mikäli sattui olemaan myyjänä eräässä kaupassa missä asioitiin ;) Miehelle löydettiin myös perusvaatetta. Kaupoista lähdettiin kirppiksen kautta Touhutaloon ja kyllä voi lapsi olla onnellinen, kun tuollaiseen paikkaan pääse! Melkein kaksi tuntia siellä hurahti ja pois ei oltaisi haluttu lähteä sitten millään. Veeti sai kaverin toisesta pojasta, jonka kanssa viilettivät menemään. Itse olin varautunut kirjalla reissuun, kun ei tämän mahan kanssa paljoa tuolla ahtaissa paikoissa mennä. Istuin siis lukemassa rennosti kirjaa ja osan ajasta pääsin istumaan ilmaiseen hierontatuoliin. Melko luksusta, sanoisin!




Tosi positiivista noissa Hoplopeissa sun muissa vastaavissa paikoissa on se, että aikuisen ei tartte ostaa lippua vaan pelkkä lapsi maksaa. Veeti on alle kolme niin hintaa tuli vain 6e, mikä on musta melko kohtalainen parin tunnin remuamisesta. Touhutalo oli myös sopivan kokoinen, kuten Jyväskylän Peukkulakin oli. Näkee siis pöydässä istuessaan lapsen melkein koko ajan ja voi sitä kautta pitää silmällä vähän, että missä se lapsi viilettää. Touhutaloilun jälkeen käytiin vielä Amarillossa syömässä, nams! Kotimatkalla otettiin sitten Veetin kanssa kuolaposkipäikkärit :) Mies aina sanookin, että ollaan just samanlaisia automatkailijoita kun menee se vartti ja molemmat on täydessä unessa...


Loppuun vielä muutama kuva tällä viikolla valmistuneista ompeluksista. Eilen mies meni illalla frisbeegolfaamaan ja Veeti nukkumaan, joten mulle jäi ompeluaikaa. Tein pari kestotiskirättiä, kun multa puuttui aluksi ohjeet yhteen toiseen ompelukseen, jonka kuvaan sitten kun saan sen valmiiksi. Luutuissa toisella puolella tavallinen joustis ja toisella bambujoustis. Sitten vaan saumurilla ympäri.


Uusimmasta Ottobresta testasin noita vauvan Crawler-potkuhousuja ja kerrankin näyttivät suoraan sopivan hoikalta mallilta. Kankaana Noshin omppua fuksianpunaisin kantein. Koko pienenpieni 56, mutta lahkeenmitan ja jalkaterän piirsin kokoa isommasta ja silti tuo jalkaterä näyttää musta tosi pieneltä! Meillä Veetillä jäi aina jalkaterällisissä haalareissa eka pieneksi just nuo jalkaterät sekä lahkeenmitta, niin sen vuoksi tein nämäkin vähän suuremmalla pituudella. Laitoin näihin Karnaluksilta tilatut Baby roland nepparit ja kyllä taas muistaa, että miksi on joskus ostanut Prymin pihdit. En saanut näitä sitten millään laitettua suoraan ja neljän neppariparin laittamisen aikana sain paukutettua pilalle vaivaiset viisi paria, että se siitä kustannustehokkuudesta...


Mutta aika söpöset niistä silti tuli, vaikka itse sanonkin :) Tällä kaavalla tulee ehkä tehtyä toisetkin, jos mieleistä kangasta löytyy. Onko jollakin kokemusta jo näistä housuista vauvan päällä, että onko malli ollut hyvä?



8 kommenttia:

  1. Ostatko oikeasti vaatteita vaan sillä että niissä on jälleenmyyntiarvo? Toivotaan että saat takistasi sitten omasi takas, kun ollut käytössä. Eihän vaatetta lapselle osteta vaan äidille ja näemmä merkin ja ennenkaikkia jälleenmyyntiarvon takia! Huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä kyllä pelkästään siksi. Meillä on myös halvempien merkkien vastteita, mutta toki on mukava jos lapsi saa vaatteen jossa pysyy kuivana ja joka on laadukas ja sille jää hintaa vähemmän mitä huonommalle ja halvemmalle vaatteelle, jonka jälleenmyyntiarvo on nolla. Edellinen välikausitakki on ihan kappahlin ja saman merkin housut meinaan ostaa tänäkin vuonna, koska popin housuista en raski maksaa niin paljon. Ostan mielelläni itsellekin ulkovaatteita, jotka pitävät hyvin veden, että ulkoilu on mukavaa. Miksi tinkisin noista asioista lapsen kohdalla?

      Poista
  2. Minäkin tykkään, että edes osa vaatteista on laadukkaita joissa oikeesti pojat pysyy kuivana. Varsinkin tämä korostuu kun koululainen on. Noh korostuu kyllä pienemmälläkin, koska hehän siellä lätäkössä asuu vaikka kiellettäisiin =D Meillä parhaimmat istuu lätäkössä. Plussaa on sitten, että saa käyttää seuraavalle lapselle sen laatuvermeen tai myydä ja saada edes vähän siitä. Meillä kuluu kyllä käytössä, että ei niistä paljoa saa takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Ja jos ostaa halvemman esim hintaan 40€ ja siitä saa takaisin 10€ tai sit kalliimman alesta hintaan 57€ ja siitä saa takaisin vaikka 40€ niin se kalliimpi tuli tosi asiassa halvemmaksi. Kyllä minä ainakin rahaakin valitettavasti mietin enkä ostaisi satasen takkia ilman alennusta jos siitä ei käytettynä saisi mitään takaisin. Toisaalta myös itse ostan niitä käytettyjä kuten veetin talvihaalareuta ja välikausihaalareita olen ostanut niiltä ns. Paremmilta merkeiltä käytettyinä koska tiedän että ne kestää usealla lapsella :)

      Poista
  3. Pidän blogistasi kovasti, käyn sen lukemassa muutaman muun blogin lisäksi joka kerta kun huomaan että siellä on jotain uutta. Olet taitava ompelija! Itse saan monesti ompeluideoita blogistasi :). t Paula

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä, en osta varmasti enää muita kuin prymin neppareita, vaikka nuo värilliset kivoja olisikin. Nätit haalarit. Samaa kyselin savan puolella, että josko jollain ois jo kokemusta, onko kaava hyvä sellaisenaan.

    VastaaPoista
  5. Kivalta kuulostaa teidän Kokkolan reissu! Ja tosiaan, ens kerralla jos nähdään niin moikataan vähän paremmin, kun ei olla niin hämmentyneitä. :D

    VastaaPoista