sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Miniloma

Eilen lähdettiin siis pienelle minilomalle Ouluun. Ajeltiin aamulla suoraan Edenin kylpylään polskuttelemaan. Perillä oltiin joskus yhdentoista kieppeillä, mikä olikin hyvä ajoitus, koska kylpylässä oli vielä aika rauhallista tuohon aikaan. Veeti tykkää käydä uimahalleissa, mutta yleensä lastenaltaassakin vain seisoo ja kahlaa eikä suostu tulemaan syvemmälle, saati sitten harjoittelemaan uimista kellukkeiden kanssa. Mies kävi kuitenkin lähtöpäivän aamuna hakemassa pikaisesti Kärkkäiseltä Angry birds kellukkeet. Josko nuo niin kiinnostavat hahmot auttaisivat siinä, että Veeti suostuisi laittamaan kellukkeet käteen.


Ja niinhän siinä kävi, että kellukkeet kelpasivat ja niiden sekä semmoisen pitkän vaahtomuovipötkön avulla Veeti ui itse ilman kiinnipitämistä koko kylpyläreissun ajan. Välistä piti käydä isin kanssa mäen laskussa ja sitten käytiin taas uimassa kierros. Eden oli ihan kiva paikka, vaikka eihän se kamalan suuri olekaan. Tosin mun kokemukset kylpylöistä rajoittuu Sanifaniin Kalajoelle, joten en ole ehkä paras henkilö sanomaan mitään kokoluokituksesta :) Ulkoallas oli niin kylmä, että sinne ei tarennut meistä kuin mies. Pari tuntia pulikoitiin ja käytiin sitten vielä siinä Nallikarissa leikkipuistossa.


Puistoilun jälkeen mentiin viemään tavarat hotellihuoneeseen. Varattiin huone Scandicista, koska se oli kaikista halvin, jos omisti joko Scandicin tai Stockmannin kanta-asiakaskortin. Meiltä löytyi molemmat. Eroa tuohon Edenin yhteydessä olleeseen Sokoshotelliin tuli huikeat 69e! Tosin Sokos-hotelli sisälsi uimisen, mutta kun uimaliput maksoivat alle kolmekymppiä, niin säästöähän tuossa silti tuli :) Kesäisin muuten saa noista Scandicin hotellien ravintoloista viikonloppuisin -20% alennusta kanta-asiakaskortilla, vaikka ei yöpyisi hotellissa. Vinkkinä siis, jos joku etsii ruokapaikkaa :)


Hotellista siirryttiin sitten ihan vain viettämään aikaa pihalle. Haettiin vähän evästä ja käytiin syömässä ne torirannassa.


 Käytiin kävelemässä myös Pikisaaressa, jossa on ihania vanhoja taloja! Vaikka oma tyylini on enemmän selkeän skandinaavinen, viehättää nuo vanhat puutalot kovasti. Voisin hyvin asua tuommoisessa, jos sen saisi rempattua sisältä moderniksi ;)Ukkonen meinasi yllättää meidät, mutta päätti kuitenkin kiertää keskustan ja vältyttiin kastumiselta.
Välistä piti istahtaa ja kirjoittaa kaverille tekstiviestiä :)


Yritin ottaa myös kuvaa Veetin uudesta hupparista. Kangas on sitä Nestoria ja norppaa, sisällä raitatrikoota kahdessa värissä. Kaavana uusimman OB:n Stardust koossa 92cm (eli suurin) pidennetyillä hihoilla ja helmalla. Tein ilman saumanvaroja, mutta ei tuosta silti mikään kovin slimmi tullut. Juuri sopivan paksuinen tämmöisille viileämmille kesäpäiville.


Eikös kaikkien Oulussa käyvien turistien pidä ottaa pakollinen toripolliisikuva?


Iltasella käytiin vielä hotellin ravintolassa syömässä ihan pitkän kaavan mukaan, eli käytännössä tarkoittaen sitä, että söin myös jälkkärin. Sanoinkin miehelle, että siitä tietää ravintolan hintatason, jos jaksaa pääruuan jälkeen ottaa vielä jälkkäriä. Kalliimmissa ravintoloissa annokset on yleensä pienempiä, jolloin tilaa jää myös jälkiruualle. Valitsin jonkun suklaa trifleen (unohdin jo nimen) ja hyvää oli :) Tänään käytiin tankkaamassa hotellin aamupala. Onko joku muu samaa mieltä siitä, että hotellissa yöpymisessä ihan parasta on aamupala sekä ne ihanat lakanat ja peitot. Semmoiset kun saisi kotiin! Käväistiin myös paljekirpparilla ja Zeppeliinissä ja sieltä hurautettiin kotiin.

Hieman suttuinen kuva miehen puhelimella nappaistuna. En kehdannut raahata järkkäriä mukaan :)
Kaiken kaikkiaan meillä oli kyllä kiva reissu, vaikka lyhyt olikin. En kyllä varmaan olisi jaksanut mitään kovin pitkää reissua enää, koska jo tuo pieni kävely paikasta toiseen sai aikaan tänään kolotuksen. En uskalla ajetella, että kuin kipeä sitä olisi useamman päivän tallailun jälkeen! Nyt sitten vielä viikko töitä ja äitiyslomalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti