salaattia
kurkkua
tomaattia
viinirypäleitä
uusia perunoita ja punasipulia marinoituna (kt. ohje myöhempää)
halloumjuustoa paistettuna
kurpitsansiemeniä paahdettuna ja maustettuna suolalla ja chilillä
Uudet perunat keitetään ensin ja lohkotaan marinadiin punasipulien kanssa. Juustot ja siemenet paistetaan ja kaikki salaattiainekset pilkotaan ja sekoitetaan.
Marinadi:
4rkl öljyä
1-1½ rkl sitruunamehua
1-2tl suolaa
mustapippuria
sokeria
Toissapäivänä käytiin Veetin kanssa poimimassa litra mustikoita ja tehtiin niistä yhdessä piirakka. Veeti sai sekoittaa päällisen aineet sillä välin kun minä tein pohjan. Ohje on Maistuis varmaan sullekin-blogista napattu mustikka-jugurttipiirakka. Vielä parempaa olisi ollu jätskin kanssa, mutta maistui kyllä ilmankin ;) Loppuja mustikoita olen sitten napsinut jugurtin ja mehukeiton kanssa.
Mustikka-jogurttipiirakka
Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle:
4 dl mustikoita
Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle:
4 dl mustikoita
Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti