tiistai 2. huhtikuuta 2019

On siis kevät

Joskus muinaisessa nuoruudessani kuunneltiin automatkalla toisen kaupungin baariin usein Heidi Kyrön versiota Kevät-biisistä. Nykyisin on hieman eri meiningit viikonloppuisin ja tuosta laulustakin on tehty sen jälkeen taas uusi versio. Vaikka viikonloput ovat lapsiperheessä kaikkea muuta kuin kostean railakkaita, ovat ne silti paljon parempia eikä sunnuntaikaan mene nukkuessa edellisen illan rientojen jäljiltä.


Musta on ihanaa, että talvi alkaa pikkuhiljaa antaa tietä keväälle ja on kivempi lähteä ulos liikkumaan ja retkeilemään kun ei ole koko ajan niin kylmää! Tai tänä talvena on joko satanut vettä tai ollut yli -20 astetta pakkasta, joten retkeilyt ovat kyllä jääneet todella vähälle.


Viime viikonloppuna päätin, että jos vain sunnuntaina ei tuule niin järkyttävästi kuin lauantaina, niin pakataan lapset ja eväät autoon ja mennään jonnekin paistelemaan makkaraa. Ja tuuli laantuikin sopivasti sunnuntaiksi, vaikkakin tuolla järven rannalla oli kyllä kaikkea muuta kuin tyyntä... Sen huomasimme valitettavasti vasta sitten, kun olimme perillä. Paikaksi valitsimme läheisimmän sijainnin vuoksi tällä kertaa Kähtäväjärven laavun. Olemme olleet tuolla useasti aiemminkin. Kiva paikka, jossa on valmiiksi puut ja autolla pääsee viereen, jos patikointi ei kiinnosta.


Perillä huomasimme, että järvi oli tosi komeasti peilijäällä ja siinä olikin kiva liukastella menemään. Olisi ollut mahtava, jos olisi ollut potkukelkka ja nastakengät mukana. Koko järven olisi päässyt kiertämään varmaan melko nopsasti.


Testasimme ensimmäistä kertaa tehdä makkaroiden lisäksi folioon käärittyjä lämppärileipiä. Leipien väliin vain voita, juustoa ja leikkelettä ja folioon ja sit grilliin lämpenemään. Oli muuten hyviä ja taidetaan pitää nämä jatkossakin makkaroiden toisena vaihtoehtona. Jälkkäriksi grillattiin taas vaahtokarkkeja, se on lapsista niin kivaa. Ja on ne hyviä munkin mielestä :)Veetiä ei oikein meinaa enää saada mukaan edes näille ulkoilureissuille, kun siellä on muka aina tylsää eikä mitään tekemistä. Yleensä kuitenkin sitten viihtyy, kun saa vain ensin ylipuhuttua autoon. Tekee ihan hyvää Veetillekin lähteä mukaan edes noille reissuille, kun muuten ei oikein ulkoilusta välitä. Mukavaa vaihtelua sen ainaisen pelaamisen rinnalle. Välillä tyttöihinkin tarttuu se "en halua retkelle" -mentaliteetti, mutta onneksi kaikki kolme kuitenkin sitten ovat mielellään retkellä ja aina kysyessä kuitenkin sanovat hauskaa olleen. Nyt kun ilman alkavat lämmetä niin varmasti tulee taas retkeiltyäkin enemmän. Tosin tuonne ei varmaan nyt hetkeen ehkä pääse edes normaalilla autolla kun tiellä olevat jäät sulavat. Tiestä taitaa tulla hetkeksi aika löysä perunapelto sen jälkeen.


Vähentääkö teillä talvi retkien määrää jos ruukaatte muuten retkeillä?

6 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä voin vain muistella menneitä, koska tyttäret ovat jo 18 ja 21, mutta aina silloin tällöin teimme retkiä ja jos oli eväät, niin se oli aina plussaa:) Muistan, että tyttäreni, ollessaan varmaan ekalla luokalla ihmetteli suuresti kun sanoin, että poimitaan tästä metsästä mukiin mustikoita ja tehdään piirakka: "Saako näitä oikeasti ilmaiseksi poimia?" Kyllä huvitti, oli jäänyt jokamiehen oikeudet vissiin kertomatta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää selvästi tehdä sellainen aikuisten naisten luontoretki nyt! Eväät maistuu aikuisenakin hyvälle luonnossa ja hiljaisuus rentouttaa :)

   Poista
 2. Meillä vuodenajat vaikuttavat retken kohteisiin. Talvella tulee tehtyä retkiä kirjastoon tai uimahalliin, kesällä sitten metsään tai laavulle. Mää kans mielisin retkelle nyt katsomaan jäitä, juuri tuollainen peilijää ois kiva kokea, se on niin lyhyen aikaa keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en ole tajunnut ajatellakaan, että nuo uimahallireissut ovat vain erilaisia retkiä! Itse oon haaveillut, että pääsisi joskus potkuttelemaan meren jäälle kun olisi sellaiset olosuhteet, että siellä pääsisi potkukelkalla.

   Poista
 3. Ihania kuvia, noista välittyy tuo tunnelma hyvin ja tuli ihan kaipuu tuollaisille retkille. Ei tule kyllä liiemmälti retkeilyä harrastettua, harmi. Kesäisin ollaan kyllä päästy metsään ja marjoja poimimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt otatte asiaksi käydä kevään aikana jossain retkellä! ITse aina harmittelen, että en ole oikein kahvin ystävä kun olisi ihana ajatuksena keitellä nokipannukahvit :D

   Poista