torstai 25. huhtikuuta 2019

Mystical flower mekossa

Aika harvoin tulee enää nykyisin ommeltua vaatteita, jossa on sekaisin useaa eri kangasta. Silloin ompelu-urani alussa oli hyvin tyypillistä, että esimerkiksi hihat olivat vaikka raitakangasta ja muut osat paidasta kuosikangasta. Olin kyllä silloinkin surkea yhdistelemään eri kankaita keskenään, kuten olen vieläkin. Tässä postauksessa hyvä esimerkki tuosta kankaiden yhdistämisestä :)


Aina ei kuitenkaan mieleinen kangas riitä juuri siihen käyttökohteeseen, mitä siitä haluaisi tehdä. Samalla lailla kävi tämän Vimman ihanan Mystical flower-kankaan kanssa. Ostin tätä pienenpienen palan kirpparilta ja siitä olisi saanut Viialle t-paidan. Halusin kuitenkin käyttää sen pitkähihaiseen, että sillä olisi enemmän käyttöä. Suomen kesässäkään kun ei aina tarkene ilman pitkiä hihoja.


Yritin sitten miettiä, että miten kangas olisi järkevä yhdistää toiseen kankaaseen ilman sekavaa lopputulosta ja mikä malli olisi edukseen kaksivärisenä. Päädyin lopulta tekemään yläosan tuosta kuosikankaasta ja helman leikkasin mustasta. Nyt alaosa on vain suorakaitaleen mallinen kappale, joka on rypytetty sopimaan paitakappaleeseen.


Lopputulos on minusta rauhallinen eikä ollenkaan sekava ja musta sopii hyvin tuohon kukkakuosiin, koska siinäkin on musta pohja. Hurjana yhdistin vielä raidalliset sukkahousut mekkoon yksiväristen sijaan. Mistä tulikin mieleen, että mistä löytyisi hyvä valikoima yksivärisiä, laadukkaita ja suhteellisen halpoja sukkiksia? Pompin sukkahousut menevät Viialle, mutta Aavalle ne tahtovat olla liian tiukat ja Aava tykkää pitää tosi paljon mekkoja ja sukkiksia.


Kummallakin tytöllä on oikeastaan pulaa sukkiksista niin samalla voisi tilata useamman parin jostain. Mustia löytyy marketeistakin, mutta muiden värien kanssa meinaa olla jo vähän haastavampaa. Varsinkin Aavan sukkisten kohdalla, koska niissä saisi kokoa olla jo noin 134cm. Että parhaat sukkahousuvinkit nyt kehiin!


4 kommenttia:

 1. Pikkupala on mukavasti riittänyt kivaan mekkoon, yksivärisellä on varmaa jatkaa. Jos kirjavaa on hitusen enemmän niin helmaan voi lisätä ohuen kaitaleen sitä kirjavaa. Omat viimeiset ompelukset ovat olleet hernepusseja, sisällä linssejä, joita löytyi kaapista. Pikkukaveri tykkäsi. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tein myös joululahjaksi sukulaislapsille läjän hernepusseja, niitä voi käyttää aika monipuolisesti eri jutuissa 😊

   Poista
 2. https://www.suvashop.com/kids/tights-kids/basic-tights-kids
  Tässä ainakin muutama vaigtoehto sukkiksia, isompakin kokoa. Kiitos blogista!

  VastaaPoista
 3. Majapuulla on aivan huippuihania yksivärisiä sukkahousuja sekä lapsille, että aikuisille!
  Tosin hinnat ovat aika kovat.

  VastaaPoista