tiistai 16. huhtikuuta 2019

Lapsimessuneitsyys menetetty!

Pääsin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä Lapsimessuille ystävän kanssa. Monena vuonna on ollut samaan aikaan muita menoja tai kaveria ei ole löytynyt mukaan ja yksin olisi tylsä lähteä. Tänä vuonna ajattelin vihdoin lähteä käymään niin eiköhän miehen työreissu sattunut samaan ajankohtaan ja Hong Kongista käsin olisi tietenkin hieman vaikea vahtia lapsia. Joskus ovat kuitenkin planeetat oikeassa asennossa ja äidilläni sattui olemaan tuolloin vapaa viikonloppu. Pikainen viesti ystävälle, että lähdetkö mukaan ja sitten hotellin ja junien varaus ja reissu oli selvä.Pääsimme reissuun koko viikonlopuksi, joten ehdimme tehdä vähän muutakin samalla kuin vain messuilla. Tein perjantain työpäivän matkalla junasta ja VR pisti parastaan, sillä juna oli 1,5h myöhässä mennessä. Lisäksi kaikki mahdolliset lapsien sairastumiset yrittivät sotkea meidän reissua, mutta lopulta kuitenkin pääsimme lähtemään! Ystävän lapsi tuli nimittäin edellisenä yönä kipeäksi ja hän joutui siirtämään lähtöään muutamilla tunneilla ja meillä Veetille nousi kuume koulupäivän aikana. Onneksi hommat saatiin hanskattua, eivätkä sairastumiset pilanneet meidän viikonloppua.


Viisi vuotta sitten kävimme saman ystävän kanssa Helsingissä minilomalla ja silloin päätimme, että tehdään joka vuosi kahdestaan joku pieni reissu. Jos viime kesän yhden illan Suomipop-festareita ei lasketa niin tämä oli tasan toinen kerta kun ollaan käyty missään yhdessä tuon ekan kerran lisäksi :)


Koska messut olivat minulle ensimmäiset, en oikein osannut odottaa mitään. Tiesin, että paikalla olisi paljon vaatemerkkejä myymässä tuotteitaan, mutta siinäpä ne ennakko-odotukset sitten olivatkin. En ole myöskään vuosiin käynyt messuhallissa, joten en yhtään muistanut kuinka iso se oli.


Ehkä tuo messujen laajuus yllätti eniten kun laskeuduttiin portaita pitkin messuhalliin ja se koko komeus levittäytyi silmien eteen. Ehkä vähän sellainen epätoivokin iski kun näki sen väkimäärän selailemassa niitä vaaterekkejä. Olen vähän huono shoppailija yleisesti ja varsinkin ahtaat ja paljon väkeä sisältävät kaupat saattavat ahdistaa. Mulla ei ollut mitään erikoista mitä halusin hankkia vaan ajatuksena oli, että ostan jos jotain itseä miellyttävää tulee vastaan. Itselleni halusin katsoa erästä Kaikon mekkoa.Ensimmäisenä mentiin Verson puodin osastolle, joka oli mielestäni messujen parasta antia! Olen ollut Verson kangas (ja vaate) asiakas jo niin pitkään kuin muistan ja aiemmin kuosit ovat olleet hieman retrohtavimpia. Nyt oli tullut todella paljon ihania, uusia kukkakuoseja ja osittain ilme oli päivittynyt tuoreeksi. Kuitenkin niitä vanhoja klassikoitakin löytyy edelleen. Hyvin ovat mielestäni uudistaneet valikoimaa myös hieman erilaiseen makuun tottuneille ihmisille unohtamatta vanhoja asiakkaita. Myös tarjoukset olivat hyvät ja hinnat kohtuulliset.


Aavalle ostin Versolta leggarit 18e sekä yhden mekon 30e (muistaakseni). Viia jäi ilman vaatteita messuilta, koska hänellä ei niin suuri tarve uudelle ostovaatteelle ole.

Melli Ecodesignin kojulta löytyi niin lasten kuin aikuisten vaatteita
 Eniten itse jäin messuilla kaipaamaan kunnollisia tarjouksia. Monella myyjällä vaatteet olivat normaalihintaisia tai pienellä alennuksella kuten -10%. Jotenkin itse ajattelen, että maksullisilla messuilla eri myyjät houkuttelisivat tarjouksilla uusia asiakkaita tutustumaan juuri heidän merkkiinsä ja sitten tilaavan normaalihintaisena myöhemminkin tuotteita, mikäli ne miellyttivät ja laatu vastasi hintaa. Varsinkin kun kaiken maailman alennusmyyntejä on muutenkin netissä koko ajan. Liekö ennen olleet paremmat alet tuolla?

Blaan osastolla ihanaa pinkkiä pystyraitaa!
Suurin kuhina taisi käydä Gugguun, Metsolan ja Blaan osastoilla tai ainakin niissä oli meidän käyntihetkellä aika paljon väkeä. Blaalla oli normaalihintaisia tuotteita, alehintaisia sekä poistokappaleita ja niistä nappasinkin Aavalle vielä hameen hintaan 12e.


Metsolalla oli koko mallisto myynnissä -20% ja bonuksena ostoksista sai kaupanpäälle todella kivan kankaisen pandakassin.Vaatteiden lisäksi myynnissä oli mm. kankaita ja monenlaista lapsiperheelle sopivaa tavaraa vaipoista kirjoihin ja lautapeleihin. Koska olimme ilman lapsia liikenteessä, niin emme oikeastaan edes käyneet siellä toisessa päädyssä missä oli lapsille aktiviteetteja ja varmaan siellä oli lastentarvikkeita ja ruokia sun muitakin. Saimme jo pelkästään vaatteiden katselussa kulutettua neljä ja puoli tuntia! Tosin kävimme kyllä välissä pistäytymässä kuoharibaarissa, mikä tulikin tarpeen kyllä tuolla väentungoksessa...


Papun osasto


Itselle uusi, kiva tuttavuus oli Hicca-merkki, jonka omistajan kanssa juteltiin pitkän aikaa merkin syntyhistoriasta. Heillä oli myös hyviä alennuksia ja itsekin päätin kotona rauhassa tutustua vielä vaatteisiin. Ystävä löysi itselleen heiltä todella kivan pipon!
Tapahtuma on markkinoitu lapsiperheille, mutta jos itse menisin tuonne lasten kanssa, niin ajoittaisin käynnit kahdelle eri päivälle. Toisena päivänä kävisin tutustumassa rauhassa yksin lastenvaateosastoihin ja vasta toisena ottaisin lapset mukaan ja tekisin vain heille mieluisia juttuja. En lähtisi lasten kanssa tuonne ahtaisiin tiloihin tonkimaan vaatteita. Vaikea kuvitella, että kenenkään lapsi siitä nauttisi. Paljon näki pieniä lapsia jotka hikisinä itkivät rattaissa kun äidit yrittivät väkisin sovitella esim pantoja päähän. Tai itsellä ei ehkä ainakaan olisi niin paljon seikkailumieltä, että yrittäisin lähteä nauttimaan vaateshoppailusta tuonne lasten kanssa :D Helpoin olisi jos mukana olisi kantorepussa tai liinassa oleva vauva tai vaikka yksi vähän vanhempi lapsi, joka kulkisi näppärästi ja lähes marisematta mukana.


Ihanat Slipstopit löytyivät myös messuilta ja heidän kanssaan on tulossakin blogiin yhteistyötä myöhemmin keväällä.


Ystäväni ei oikein tiennyt mitään lapsimessuista ja ajatteli, että ei ole hänen juttunsa, mutta loppupeleistä hän taisi löytää enemmän ostettavaa kuin minä! Jopa hänen lapsensa toivona Snorlax-pokemonhahmo löytyi lopulta Uudenkuun pelien pisteeltä.

Loppukaneettina voisin sanoa, että kiva tapahtuma, mutta parasta oli kuitenkin päästä kahdestaan ystävän kanssa viettämään aikaa Helsinkiin ja samalla käydä humputtelemassa messuilla. Onhan tuo kätevä tapahtuma, jos pitää hankkia vaikka seuraavaa kokoa vaatetta lapselle, kun niin monien merkkien vaatteet löytyvät saman katon alta. Alennusten vuoksi tuonne ei kannata mennä, mutta jos kaipaa pientä irtiottoa arjesta yhdistettyinä kivoihin lastenvaatteisiin niin ehdottomasti sitten!

Onko täällä joukussa messukonkareita, jotka osaisivat kertoa, että ovatko messut muuttuneet miten vuosien saatossa?


2 kommenttia:

 1. Näytteilleasettajan kannalta kun ajattelee, jos on pieni firma, niin ei välttämättä ole "varaa" laittaa kunnon aleja messuille, koska messut maksavat niin järkyttävän paljon. Tuhansia euroja palaa parissa päivässä taivaan tuuliin, siinä saa melko monta vaatetta myydä, jotta messut tulevat katettua. Toki sitä näkyvyyttä ei voi mitata messujen aikaisesta myynnistä.
  omankin työpaikan kera ollaan oltu erilaisilla messuilla (ei vaate myyntiä, muu ala) ja meilläkin on vain se - 10% messuale aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jotenkin sen pienen alen ymmärtäisi paremmin jos muuten olisi normaalit hinnat, mutta tuntuu menneen meno sellaiseksi että koko ajan on jossain joku ale ja siksi nuo - 10%alet vähän menettävät merkityksensä. Sinänsä harmi näin, että vaate ei tee kauppaansa normihinnalla vaan uutuudetkin myydään alennuksella 😔

   Poista