sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kohteena Vietnam

*sisältää mainoslinkkejä

Meidän tämän vuoden talvilomakohteeksi valikoitui Vietnam. Tämä on toinen kaukomatkamme niin, että lapset ovat mukana ja Vietnamissa ei kumpikaan meistä ole käynyt aiemmin. Pitkään pohdimme Thaimaan ja Vietnamin välillä, mutta Vietnamiin saimme edullisemmat liput haluamanamme ajankohtana, joten se ratkaisi kohteen tällä kertaa.

Kun kohdemaa oli selvillä, pitikin miettiä, että minne haluaisimme mennä. Lennot otamme Da nangiin, jonne pääsi Qatarilla yhden laskun taktiikalla. Qatar valikoitui lentoyhtiöksi edullisten hintojen vuoksi ja lisäksi tykkäsimme palvelusta ja koneista todella paljon viime Thaimaan reissullamme. Viiden hengen perheellä hintaeroa tulee helposti Finnairiin verrattuna toista tonnia. Muuten tietenkin olisi kiva suosia suomalaista, mutta aina se ei taloudellisesti ole mahdollista. Lisäksi Qatarilla olemme tykänneet tuosta yhdestä välilaskusta, että lapset pääsevät vähän jaloittelemaan pitkän lennon keskellä. Välilasku kun on noin puolessa välissä lentoa ja Helsinki-Doha välillä lapset toivottavasti nukkuvat ja loppumatka menee sitten valvoen laskun jälkeen.

Hoi An // Vietravel.com

Päätimme yhdistää lomalla kaksi kohdetta ja toiseksi valitsin Matkakuume.netin blogikirjoituksen perusteella Hoi Anin, joka näyttää kuvissa aivan ihanalta paikalta. Tuo on ilmeisesti suhteellisen pieni kaupunki ja hotellimme on rannan läheisyydessä, joten voimme viettää alkuloman sitten rennosti uiden ja löhöten ilman kummempia suunnitelmia. Matkaa lentokentältä ei kertynyt tuonne kuin noin 30km, joten aika näppärästi pääsee siirtymään tuonne ilman tuntien autossa istumista.

Loman toisen puoliskon vietämme sitten Da nangin kaupungissa, joka on yksi Vietnamin isoimpia kaupunkeja eikä ilmeisesti ole vielä kovin suosittu länsimaalaisten turistien keskuudessa. Tätä puolsivat kyllä hinnat sillä hotellit olivat huomattavasti halvempia mitä esimerkiksi Thaimaassa turistikeskuksissa. Vaikka Da nang onkin suurkaupunki, on kaupungin edessä yli 60km rantaviivaa, joten uimaan ja rantaelämää viettämään pääsee tuollakin.

Dragon bridge Da nang // vietnam-guide.com

Tälle lomaosuudelle olemme kuitenkin miettineet sitten enemmän kohteita missä haluamme käydä. Näitä "pakko nähdä" nähtävyyksiä ovat ainakin vaikuttava Dragon bridge valonäytöksineen sekä The golden bridge, jonne mennään usean kilometrin matkan kulkevalla hissillä. Hieman kyllä jännittää, että uskallanko tuonne hissiin mennä korkeanpaikankammoisena. Lisäksi lähistöllä on luonnonpuisto sekä Marble hills, joka on myös suosittu käyntikohde. Katsotaan mihin aika riittää, että ehditään sitten olla vaan ja uida paljon, koska se on lapsille lomalla yksi mieluisimmista jutuista :)

The golden bridge // vietravel.com

Itse odotan matkalta kivaa ja rentoa yhdessäoloa, lämpöä, uusia kokemuksia, kauniita maisemia sekä ei mitenkään vähäisimpänä herkullista ruokaa! Vietnamissa on kuulemma hyvät ruuat eivätkä ne tuolla tunnu olevan hinnalla pilattuja.

Jos joku teistä on käynyt samoilla seuduilla, niin mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä paikoista missä käydä tai hyvistä ravintoloista jne :) Varsinkin tuo luonnonpuisto siinä Da Nangin lähellä kiinnostaisi, siitä löytyi aika heikosti suomeksi mitään kokemuksia.


Ps. aiempia matkustus-postauksia pääset lukemaan täältä.

5 kommenttia:

 1. Oi,kuulostaa ihanalle matkalle:)

  VastaaPoista
 2. Hoi An on ihana! Siellä on paljon räätäliliikkeitä, joissa voi teetättää vaatteita. Kannattaa selvittää suosituksia, tosi eri tasoisia. Ja tekevät sitten tosi nafteja eli kannattaa selittää, että haluaa löysän, jotta saa sopivan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut myös, että nahkakenkien teettäminen olisi edullista. Sattuisiko olemaan kokemusta esim sandaaleista? :)

   Poista
 3. Minäkin tykkäsin Hoi Anista ja teetin siellä vaatteita, oli edullista ja tuli just sopivan kokoisia. Tietty räätäliliikkeiden välillä on varmaan eroja. Jos on idea, millaisen vaatteen haluaa, näyttää vaan kuvaa, niin kopio siitä on valmis seuraavana päivänä. Vaatteiden teettämisessä säästää kuulemma erityisen paljon, jos on tarvetta esim. miehen puvulle.

  Me syötiin aina ulkona, siis kirjaimellisesti :) Katukeittiöistä ostettiin ruokaa ja hedelmäjuomia. 7 viikon Kaakkois-Aasian reppureissulla maha oli sekaisin yhtenä päivänä.

  VastaaPoista