sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 suosituimmat postaukset


Monessa blogissa kerrataan näin tammikuussa edellisen vuoden suosituimpia postauksia ja minäkin kokosin taas yhteen läjään kaikki jutut, joita te olette viime vuoden jutuista lukeneet eniten! Tässäpäs siis vuoden 2018 top 10!

Ylivoimaisesti suosituin postaus oli "Lapsiperheen kuukauden ruokalasku", mikä ei sinänsä yllätä, koska raha-asiat tuntuvat kiinnostavan aina. Pitäisikin ottaa taas tarkemmin syyniin, että paljonko sinne kauppaan nykyisin menee rahaa. Tuosta postauksesta poiketen kävin ensimmäistä kertaa ostamassa jauhelijaa lähiruokaringistä, jossa se tosin on kalliimpaa, mutta tuoreempaa ja vähempirasvaistakin.


Seuraavaksi eniten luettiin postausta "Autismikirjo; neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, ei kasvatuksen puutetta". 
Kirjoituksissa otin kantaa siihen, että kaikki poikkeavalla tavalla käyttäytyvät tai "huonosti" käyttäytyvät lapset eivät aina ole huonosti kasvatettuja lapsia ja samalla kerroin meidän oman perheen tilanteesta asperger-lapsen vanhempina. Näistä asioista pitäisi mielestäni puhua avoimemmin ja paljon enemmän, että tieto saavuttaisi myös ne, keiden lähipiirissä ei ole erityislapsia. Näin suurempi väkimäärä saisi tietoonsa erityisten piirteitä ja sitä miten he käyttäytyvät esimerkiksi kuormittuessaan.


Kolmanneksi sijoittuikin sitten jo vähän kevyemmät aiheet; nimittäin Jujunan kaavalla ommeltu Kuura-hupparimekko! Edelleenkin yksi luottovaatteista, joka viimeksi viime viikolla oli minulla päällä töissä :)


Neljäntenä oli myös käsityöjuttuja ja nukelle tarkoitettuja sellaisia. Ompelin meidän tyttöjen nukeille makuupussin, virkkasin viltin sekä neuloin kaulahuivin :)


Viidennessä jutussa kerroin meidän uusista, lasisista säilytysrasioista. Itse rakastan kaikkia säilytykseen liittyviä blogijuttuja ja katselen himoiten täydellisiä säilytysjärjestelmiä :D


Kuudenneksi luetuin postaus oli pussihelmaisen hameen ohje. Näitä pitääkin ommella kesäksi lisää! Tykkään mallista edelleen tosi paljon. Lisäksi tämä on nopsa ja helppo ommella!


Seitsemänneksi suosituin postaus oli myös ohje ja tällä kertaa perhoshihaisen paidan ompeluun. Nämä ovat myös kauniita päällä ja meillä oli näitä viime kesänä tytöillä useampinkin!


Kahdeksannen sijan sai tyttöjen syysneuleet ja tämä postaus oli yksi omiakin suosikkeja viime vuodelta! Tämän kuvan latasin erääseen neuleryhmään ja se sai huikean paljon kannustavia ja ihania kommentteja! Noita pantoja tein myös tilauksesta ja teen edelleen mikäli joku haluaa sellaisen itselleen ostaa :)


Yhdeksännen paikan sai meidän kodinhoitohuoneen pieni pintaremppa, kun seinän väriä maalattiin ja pienellä muutoksella kodarista tuli tosi paljon kivemman näköinen!


Kymmenes sija käsitteli lasten ulkovaatteita ja sisälsi alevinkin. Ilmeisesti näitä vinkkejäkin tykätään lukea, vaikka varmasti ne joitakin ärsyttävät, koska myynneistä saan pienen provision itselleni. Minusta puolestaan on kiva käyttää toisten tarjoamiakin alekoodeja, koska säästö se on pienikin säästö, eikä se ole minulta pois jos joku sillä muutaman pennosen tienaa. Haluatteko jatkossakin, että vinkkaan teillekin hyvistä alekamppiksista?


Olen aina rehellisesti myöntänyt, että blogini on aika sillisalaatti, koska en halua keskittyä sen kanssa vain tiettyyn genreen vaan kirjoittaa asioista, jotka sillä hetkellä puhuttavat minua. Sen huomaa näistä postauksistakin, koska ovat keskenään todella erilaisia. Silti ne ovat kiinnostaneet teitä lukijoita niin paljon, että ovat sijoittuneet top kymppiin! Jatkan siis jatkossakin tällä sekaisella linjalla, koska olen sen todennut itselleni toimivaksi. Sitä paitsi sellaiset postaukset, jotka eivät itseä kiinnosta, on erittäin helppo selata ohi lukematta :)

Onko sulle jäänyt mieleen viime vuodelta joku tietty postaus?

2 kommenttia:

 1. Hyvä, jatka vain samaisella linjalla! :) Elämässähän on erilaisia asioita niin miksipä niitä jaottelemaan. Kiinnostavaa on lukea kaikki postauksesi, esim vaikka itse en ole mitenkään kummoisesti käsityö ihmisiä mutta tykkään silti lukea postauksesi niistäkin läpi ja ihailla tekemiäsi juttuja, ja ale vinkkauksistasi on samanlaiselle tarjous haukalle ollut hyötyä, kaikki koti ja perhe jutut tottakai kiinnostaa samassa elämän tilanteessa olevaa. Joten samalla linjalla toivon blogisi menevän tänäkin vuonna! :)

  VastaaPoista
 2. Tästä sillisalaatti ajatuksesta tuli mieleen, tee joskus sellainen kysely,jos jotenki käytännössä onnistuu tehä, että mikä on se aihealue, miksi lukija seuraa sua.
  Eli vaihtoehot ois just esim. käsityöt, sisustus, alevinkit, lapsiperhe arki jne. Niistä voisi valita yhden tai useamman miksi ite seuraa sua.
  Ois tosi mielenkiintosta nähä sitten yhteenveto!
  Kiitos blogista, jatka samaan malliin!
  -Maija

  VastaaPoista