maanantai 7. tammikuuta 2019

Puuvillaperkaalilakanat

Olen aiemminkin kirjoitellut, että meidän perheen lempilakanat tällä hetkellä ovat Marimekkoa. Toiset ovat puuvillaiset Siirtolapuutarhalakanat ja toiset trikoiset Tasaraidat. Lakanoiden etsimiseen asettaa rajoituksia meidän paripeiton koko, joka on 220x240. Esimerkiksi Finlaysonin lakanat ovat meidän peittoon kymmenen senttiä liian lyhyitä. Tällä hetkellä olen löytänyt sopivia lakanoita Marimekolta, Pentikilta, Ellokselta sekä HM:ltä. Jälkimmäisistä minulla ei ole kokemusta, mutta kovasti olen kuullut kehuja heidän pellavalakanoistaan. Niitäkin tekisi mieli joskus kokeilla! En ole nimittäin koskaan edes hypistellyt pellavaisia lakanoita!


Vaikka petivaatteet eivät sängystä muille näykkään, haluan, että ne ovat sellaisia mistä tykkään itse. Meillä on yhdet Pentikin puuvillasatiiniset lakanat, jotka ovat ihanan tuntoiset, mutta koska väri ja kuosi ei iske, eivät ne juurikaan eksy käyttöön. Paitsi jos mies vaihtaa lakanat yksin! Itse valitsen aina Marimekot, koska ne ovat enemmän oman makuni mukaisia. Pentikit ostettiinkin vain koska ne olivat todella halvat eikä me oltu löydetty vielä mitään sopivia lakanoita meidän silloin uuteen paripeittoon.


Selailin viikonloppuna Elloksen nettisivuja, koska satuin huomaamaan mainoksen, että siellä on aletuotteista lisäalennus -20% (sen sai myös merkkituotteista!). Kurkkasin samalla myös lakanaosaston ja bongasin nämä kauniin väriset  Neely-lakanat  . Näiden materiaali on puuvillaperkaalia, joka on siis tiheään kudottua puuvillaa ja sen pitäisi olla pehmeän tuntoista sekä kestävää materiaalia. Uskoisin näiden laadun olevan hyvä, koska näiden hinta oli normaalisti satasen. Nyt nämä olivat puoleen hintaan ja koodilla 395701 sai tuosta vielä -20% sekä postimaksut pois. Mielenkiinnolla odotan, että millaiset nämä ovat. Olisiko jollakin teistä näitä lakanoita? Mielelläni kuulisin, että millaiset ovat olleet käytössä.Parasta näissä on ehkä nuo napit tuolla alareunassa, koska paripeiton pussilakanoissa tahtoo olla (ainakin meidän lakanoissa) aika iso se reikä siellä alareunassa ja sieltä tulee helposti peitto rumasti ulos ja sitten sitä saa olla asettelemassa, että ei roiku ärsyttävästi ulos pussilakanan sisältä!

Kannattaa hyödyntää tuota lisäalekoodia, jos löytää sieltä aleosastolta jotain. Itse tilasin vielä Aavalle välikausikengät kun Kavatin ja Vikingin kenkiäkin oli siellä aleosastolla. Nykyiset menevät korkeintaan kevään, joten syksylle olisi pitänyt kuitenkin hommata uudet niin nyt sai puoleen hintaa.

2 kommenttia:

  1. Minkä nimiset lakanat nämä on, ei mene tuolla linkillä oikealle sivulle?

    VastaaPoista
  2. Neely on lakanoiden nimi mikä näkyy tekstissä. Linkki ei näemmä menekään sinne. Näyttivät olevan vielä isommassa alessa nyt mutta tämä väri oli vissiin loppu mut muita oli jäljellä. Hain just tänään postista nää ja ensituntuma oli ainakin hyvä!

    VastaaPoista