perjantai 25. tammikuuta 2019

Lastenhuoneen uusi (halpa!!) matto

Tyttöjen huone on ollut kesästä lähtien ilman mattoa, koska edellinen oli ikilikainen, enkä löytänyt sopivaa mattoa aiemmin tilalle. Sitten satuin bongaamaan eräässä sisustusryhmässä keskustelun Stockmannin Saif-matosta ja kun se näytti kivalle niin kävin sen hintaa katsomassa. Yllätys oli suuri, sillä matolle jäi posteineen hintaa 25,9e!! Eli pelkkä matto oli vain 17e ja värivaihtoehdot olivat harmaa sekä vaaleanpunainen. Isompi koko 290x200 maksoi myös vain 22e. Ei todellakaan siis hinnalla pilattuja.


Etsinnässä oli joku neutraali yksivärinen puuvillamatto, joka olisi sen verran ohut, että menisi kaapistojen alle niin, että ovet kuitenkin vielä aukeavat. Lähes kaikki kivat matot ovat olleet kooltaan 140X200 ja se on liian pieni tuohon huoneeseen. Maton reuna jää juuri säilytyskaluston eteen, jolloin sen ovet eivät mahdu kunnolla avautumaan. Toki noihin Stuva-kalusteisiin voisi hommata jalat, mutta niillä oli kuitenkin sen verran hintaa, että jätin ne ainakin toistaiseksi vielä harkintaan. Tuon maton kanssa kun nuo ovet toimivat oikein hyvin. Halvemmaksi tuli ostaa matto kuin jalat ;)


Maton värikin on aika neutraali harmaa vaikkapa edelliseen mattoon nähden. Se taittoi huomattavasti enemmän beigeen. Ehkä tässäkin on hitusen beigeä, kuten aika useassa harmaassa. Mutta on myös ehkä sellainen anteeksiantava väri ettei ihan kaikki lika näkyisi.Joulun jäljiltä suoritettiinkin huoneessa raivausta ja vein viime viikolla ison läjän tyttöjen vanhoja kirjoja, leluja ja pelejä kirpparille. Olen yrittänyt pitää sellaista periaatetta, että kaikille leluille löytyisi tilaa kaapeista ja niille olisi oma paikka, että ne myös eksyisivät takaisin sinne joskus ja siivoaminen olisi helpompaa. Tasolla on ainoastaan isommat lelut, jotka eivät mene laatikoihin tai kaappiin.


Joulupukilta saatu uusi yölamppukin löysi paikkansa huoneesta. Noita myydään Prismoissa ja on tosi näppärä kun siinä on kolme eri kirkkautta! Meillä tytöillä on yleensä aina yöllä tuo valo nyt päällä, kun käyvät yksin vessassa vaikka niin on kivempi kun ei tartte ihan pilkkopimeässä mennä.
Vaatekaappien yläpuolelle viime kerran Ikean reissulla isompia pahvilaatikoita, joissa on lasten muistoja, kuten kotiintulovaatteet, Brion vauvaleluja ja muuta mitkä olen halunnut jokaiselle säästää erikseen. Tuolla eivät vie tilaa kaapeista ja ovat pölyltä suojattuna.


Nyt on taas tyttöjen kivempi istua ja leikkiä lattialla kun on vähän mattoa pehmentämässä ja lämmittämässä alla :)

1 kommentti:

  1. Mistä toi tapetti on? Kaunis muksujen huone! Meillä pitäis kans käydä läpi koko tytön huone ja laittaa kaikki turha kiertoon..

    Jonna / Palasia arjestani

    VastaaPoista