torstai 1. marraskuuta 2018

Pehmeä pitsihuivi itselle

Olen viihtynyt taas viimeaikoina iltaisin hyvin sohvan nurkassa neuletyön kanssa. Niinä iltoina kun ei ole työompeluita, olemme katsoneet miehen kanssa yhdessä sarjoja ja samalla olen neulonut sitä sun tätä. Viime viikonloppuna tarvitsin jonkin neuleen, kun katsottiin elokuva. Päädyin tähän kauniiseen pitsihuiviin, joka on siis kaksi kertaa kaulan ympäri kiepautettava. Halusin sellaisen ihoa vasten tulevan, en hupun alta menevää ja tästähän voi tehdä ihan sen mittaisen kuin haluaa.


Ohje tähän kauniiseen malliin löytyi Kardemumman talo-blogista. Samalta sivulta löydät myös ihanat Lise-Loten sukat, joita olen tainnut tehdä useammat. Niissä on niin kaunis tuo varren neule! Ja näyttipä tuolla muitakin kivoja ohjeita olevan.


Lankana tässä on kaksinkertainen Dropsin Baby alpaca, joka on superpehmeä ihoa vasten! Lankaa meni kaksi täyttä kerää ja aloitin kolmatta ja neljättä eli oisko kokonaiskulutus noin 150g. Ostin varalta alun perin neljä kerää ja tosiaan ehkä kerällinen jäi. Tämä huivi oli yllättävän nopea neuloa ja valmistui melkein kokonaan sen yhden elokuvan aikana. Mallineuleen oppi melko nopeasti ulkoa, joten ohjetta ei enää sen jälkeen tarvinnut.


Nyt työn alla on yksi pipo itselle, yksi vauvamyssy sekä villahaalari. Neuloin vauvamyssyä uusimman Klompelompen ohjeella ja kerrankin jossakin kirjassa ohjeiden silmukat täsmäävät melkein suoraan omaan käsialaan. Yleensä saan aikaan esimerkiksi liian isoja pipoja, mutta tuolla ohjeella sain aikaan jopa liian pienen vauvamyssyn, joten piti purkaa ja ottaa uusi yritys!


Mitä te olette neuloneet viime aikoina? Laittakaapa linkkiä ihaniin ohjeisiin tai vaikkapa teidän Pinterest-tauluihin, jos sieltä löytyy neulejuttuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti