perjantai 30. marraskuuta 2018

Hernepussileikkejä ja muutama vaatelahja

Aloitin ensimmäiset joululahjajutut jo lokakuussa ompeluleirillä, että olisin ajoissa niiden kanssa. Yleensä joulun alus menee sen verran tiiviisti tonttulakkeja tehden, että silloin ei kamalasti ehdi muuta ommella. Tänä vuonna itse tehtyjen lahjojen määrä taitaa jäädäkin aika pieneksi, mutta jotain  kuitenkin sain aikaiseksi.


Näitä hernepusseja tein pienimmille lahjojen saajille. Niihin löytyy helppo ohje Hääräämöstä  ja samasta blogista voit tulostaa näppärästi valmiin lapun mukaan, jossa on lueteltu erilaisia hernepussileikkejä. 


Hernepussit valmistuivat kätevästi miehen rikkinäisistä farkuista ja säilytyspussukoihinkin löytyi puuvillat valmiiksi kaapista. Kun luin noita leikkejä niin päädyin siihen, että pitää tulostaa ja laminoida meille omatkin ohjeet ja kaivaa Veetin vanhat hernepussit jostain tyttöjen laatikoista esille!


Muutama vaatekin on valmistunut lahjaksi ja nämä on tehty myös ompeluleirillä. Ensimmäisenä on tyttöjen tunika+leggarit-setti. Tunikan kaava on piirretty jostain Marimekon tunikasta ja lainasin sitä leirillä kaverilta, joten sen kummemmin en osaa sanoa millainen tämä on käytössä. Kangas on Roon kangasta ja vaihtarina samalaisella leirillä saatu. Leggareihin sattui löytymään vahingossa sopivan väristä petroolia kangasta omista jemmoista. En yhtään keksi, miksi ja mistä mulla on tätä kangasta!Viimeisenä hassut baggyhousut koossa 92cm. Näissä kankaana Noshin neulos, jota ostin kaverilta pätkän. Nämä näyttävät kyllä tasona hassuilta, mutta toivottavasti päällä kivat!


Kovasti tekisi vielä mieli tehdä jotain, mutta en ole vielä keksinyt, että mitä kivaa se voisi olla! 

Teettekö te itse lahjoja tänä vuonna ja mitä? Ideoita otetaan vastaan :)

2 kommenttia:

  1. Ompelutyöt lahjoiksi ovat mukavia tehdä. pitäisi vain muistaa ja ehtiä aloittaa tarpeeksi ajoissa. Itsellä työn alla erilaisia fleece slipoja, lämmittävät kivasti pikkuväkeä, ja värikkäitä nallekarhuja jäännöspaloista ja lahjat sitten pikkukasseihin, jotka syntyvät kirpputorin lastenhuoneiden verhoista. Isoimmille päällystän paksumpia muistikirjoja tilkkutöillä. Leipomiset ovat sitten eri asia. Joulumieltä. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla käy yleensä vielä niin, että keksin jotain ommeltavaa suunnilleen aatonaattona ja sit paniikissa yötä myöten ompelen :D Joulumieltä sinnekin!

      Poista