sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Synttärihulinoita

Vietettiin tänään viikkoa etukäteen Viian kolmivuotissynttäreitä, sillä ensi viikolla lähdemme reissuun samana iltana kun Viian synttärit olisivat. Ehkä siinä pakkaushärdellissä ei viitsisi enää juhlia järjestää :) Alussa näytti siltä, että tulee hyvin pienet juhlat kun kumpikaan kummi eikä miehen toisen veljen perhe päässyt paikalle. Viime vuonna juhlittiin muuten myös pienemmällä porukalla kun silloinkin kaikille sattui muuta menoa samaan aikaan. Onneksi loppujen lopuksi saatiin hyvät kemut aikaiseksi kun mummujen ja miehen pikkuveljen perheen lisäksi saatiin pari ystäväperhettä juhlimaan.


Aamu alkoi tietenkin lahjojen aukaisulla. Olimme jemmanneet serkkujen lahjankin synttäriaamuun joten Viia sai aukaista sen ja meidän lahjan. Paketeista paljastui lautapeli sekä meidän ostama muovailuvälinesetti. Tilasin nuo Plantoysin muovailujutut samalla kun ostin ne kukkaruukut tytöille. Aamu menikin tytöillä mukavasti muovaillessa ja pitihän noita vähän itsekin kokeilla. Veetin ja Veetin yökylässä olleen kaverin kanssa pelattiin yksi kierros uutta lautapeliäkin (voitin!). 



Puolen päivän jälkeen alkoi vieraita tulla ja sopivasti kaikki tulivat hieman porrastetusti, niin kaikkien kanssa ehti jutellakin! Monesti jos juhlissa on paljon väkeä, menee se päivä kuin sumussa ja illalla huomaa, että ei ehtinyt jonkun kanssa vaihtaa yhtään kuulumisia. Oma isäni kävikin jo eilen ja remusi useamman tunnin tyttäjen kanssa sillä aikaa kun minä leivoin ja mies siivosi.


Makeiksi leivoin juhliin hyväksi todetun Raparperivalkosuklaa-juustokakun. Tätä olen tehnyt useamman kerran aiemminkin, koska makuna tämä toimii täydellisesti! Joskus mulla on tainnut olla samaa täytettä ihan täytekakunvälissäkin.


Täytekakussa oli suklaapohja ja välissä mango-valkosuklaatäytettä. Kinuskikissan ohjeella niin ikään :) Ohjeesta poiketen lisäsin pari liivatetta, koska mangoa oli hitusen enemmän kuin ohjeessa. Onneksi tein niin, sillä täyte oli näinkin aika pehmeää! Muistin taas, miksi en tykkää käyttää tummaa suklaata ganachessa, koska se on aina liian jänkkiä eikä valu nätisti reunoilta. Kertokaapa nyt leipurit paras suklaan ja kerman suhde jos käytätte tummaa suklaata!


Koristeena oli pensasmustikoita, mansikoita sekä marenkia. Tykkään tehdä juhliin marenkeja, koska meidän lapset tykkää niistä tosi paljon, ne on helppo tehdä ja niistä saa kauniit kakun koristeet. Nyt pursotin vielä kahdella erilaisella tyllalla niin sai erinäköisiä marenkeja. Ostin kerrankin kakkuun kynttilät ja sitten unohdin laittaa ne! Onneksi muistin niiden olevan kaapissa juuri ennen kuin aloitettiin kakku ja niin Viiakin pääsi ensimmäistä kertaa puhaltamaan kynttilät sammuksiin.


Ja koska kyllähän joka juhliin pitää ainakin yksi epäonnistunut kakkupohja tehdä, niin tarjolla oli myös cakepopseja. Tällä kertaa ihan ilman tikkuja, lautaselta tarjottuna. Näissä on siis yksi vajaa viiden munan kakku (pieni osuus siitä pohjasta oli juustokakun pohjana) ja paketti kinuskituorejuustoa. Valmiit pallot dippasin valkosuklaassa ja ripottelin purkin jämät nompparelleja päälle. Minusta nämä cake popsit on melkein parasta juhlanaposteltavaa!


Suolaisten suhteenkin menin aika matalan aidan ali, sillä ostin voitakinalevyjä, jotka kaulin pituussuunnassa hieman ohuemmiksi, pistin kolmeen osaan ja paistoin uunissa. Jäähtyneiden palojen päälle pistin aurinkokuivattu tomaati-tuorejuustoa ja mozzarellaa ja basilikaa sekä kylmäsavulohta ja tilliä. Tosi nopeat ja mielestäni kuitenkin maukkaat suolaiset. Näistä olisi voinut tehdä vielä puolet pienempiäkin niin olisi ollut sellaiset sopivat suupalan kokoiset.


Kattauksessa lapsille oli kertakäyttöiset astiat, koska sattumoisin voitin Instagramin arvonnassa Yours mine desingilta nämä ihana kertsit. Lapsille meillä oli tarjolla jätskiä, kastikkeita ja strösseleitä noista pienemmistä kupeista. Päivänsankari itse ei nimittäin tykkää oikein mistään kakuista.


Päivänsankari oli oikein onnellinen ja tyytyväinen juhliinsa ja lahjoihin. Hänen oma toive oli Hatchimals-hahmoja, joita vuosia vanhempi serkku sai myös lahjaksi ja Viia hänen synttäreillään ihastui noihin. Hahmoja tulikin pari pehmoa ja yksi sellainen aukeava muna jonka sisälle voi laittaa hahmoja leikkimään ja asumaan. Lisäksi Viia sai vielä värikyniä, värityskirjan (jokohan lie värittivät puoli kirjaa!) ja tanssikepin, jossa siis nauha siellä kepin päässä, että voi tehdä kuvioita.


Päikkärit jäivät tänään välistä ja kyllä tyttöjen makkari hiljenikin melko nopeasti sen jälkeen kun päät oli painettu tyynyyn. Eikä ihme kun vieraita oli yhteensä yli kuuden tunnin ajan! Me ei annettu tarkkaa aikaa vieraille, koska helpompi on kaikkien tulla itselle sopivaan aikaan. Kakut saa kuitenkin nostettua jääkaappiin ja pois, kun seuraavat tulevat kahville. Nyt kun Viian ei ole ihan pakko joka päivä nukkua päikkäreitä jos on tällaisia erikoispäiviä, niin ajankohdalla on vielä vähemmän merkitystä.



Me jatketaan juhlahumussa vielä ensi viikolla kun käydään kummitytön synttärit viettämässä ennen reissua ja seuraavan kerran taidetaan juhlia sitten isommin Aavan ja Veetin synttäreitä syyskuussa!

5 kommenttia:

  1. Mistä löysit heliumia tuohon foliopalloon. Ajattelin vain kysyä kun samalla seudulla asutaan ja en oo oikein mistään löytänyt. Paljon kun en sitä tarvis niin ei vihtis ostaa isoja pulloja 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on ihan ilmaa mutta kärkkäisen infossa täyttävät. Olikohan 2.9e se täyttö!

      Poista
  2. Voi että onpa hyvä tietää. Kiitos paljon tiedosta!👍😊

    VastaaPoista
  3. Marengeissa on niin kaunis pursotus! Käytätkö kumpaa tekniikka, vesihauteessa vatkaten vai ei?
    Mulla viimeksi marengit halkeili uunissa..taitaa olla tässä(kin) tähtien asennolla vaikutusta milloin onnistuvat täydellisesti;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normaalia marenkia ja normaalilla sokerilla, en käytä edes sitä hienoa. En tiedä oonko näissä koskaan epäonnistunut (koputan heti puuta!). Kakuissa senkin edestä :D

      Poista