sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Neulotut eläinsukat

Neuloin keväällä molemmille tytöille eläinsukat. Mulla on pakko olla jotain neulomista jos katson telkkaria, koska ilman nukahdan heti pystyyn. Siksi täytyy välillä keksimällä keksiä kivaa neulottavaa, että voi seurata sarjoja miehen kanssa. Meillä tytöt tykkäävät illalla ennen nukkumaan menoa vetäistä villasukat jalkaan, joten ajattelin, että teen unisukat. Kenkiin tarkoitettuihin villasukkiin kun ei voi tehdä mitään ulokkeita tai vastaavaa etteivät ne paina kengissä. Tällaisiin voi humpsutella mitä vain!


Aavan sukat on tehty Novitan ohjeella  ja lankana näissä on Dropsin baby merino. Tein hieman simppelimmät versiot kuin ohjeessa. Nilkassa on myös resori toisin kuin ohjeessa. Näistä tulikin tosi söpöt ja on näitä paljon pidettykin! Merino oli hyvä valinta pitkiin sukkiin, ettei sukka kutittaisi pohkeita ja sääriä.


Koska Aava sai eläinsukat, ajattelin tehdä myös Viialle omat mutta toisenlaiset.  Inspiraatio näihin on otettu näistä  hiirisukista, mutta sukkaosa on tehty ihan perussukan ohjeella. Kärjen tein vain vaaleanpunaisella ja silmät on kirjottu ihan lopuksi tuohon päälle. Korvat ovat virkatut ympyrät, jotka on ommeltu sukkiin kiinni. Hyvin pienillä jutuilla sai siis eläinsukat aikaiseksi :) Lankana näissä on joku Novitan sekoitelanka, mitä löytyi kaapin perukoilta pieni kerä. Riitti sopivasti just näihin sukkiin!


Aiemmin olen tehnyt myös pienet kettulapaset, ne löydät täältä ja neulomani toisenlaiset kettusukat täältä. Mitäs eläintä sitä seuraavaksi kokeilisi? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti