keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Mermaid taskumekko

Olen aina ihastellut Gugguun acer-mekon mallia, se on minusta täydellisen yksinkertainen. Meillä olikin tytöillä yhdet, ennen kuin tiesin kuinka kankeaa materiaalia nuo ovat. Hetki sitten sovitin taas kirpparilla tuota vastaavaa mekkoa kun se eteen osui. Sovitin Viialle (pituutta varmsti alle 100cm) kokoa 116, joka oli leveydeltä melkein sopiva, ainoastaan kaula-aukko ja hartiaseutu oli iso. Ja vaikka Viia on hoikka, oli mekko vaikeahko pukea hänellekin päälle. Ja koon mukaan tuon olisi pitänyt mennä Aavalle! Mekko olisi täydellinen kun se vain tajuttaisiin tehdä ohuemmasta ja joustavammasta materiaalista. Omituista, että eivät ole yhtään tehneet tuotekehitystä tuon osalta...


Aavalle tein joskus sitten diy-version erään ompelijan piirtämällä kaavalla ja se olikin sitten hyvä Aavallekin kun teki reilun koon. Viialle halusin tehdä myös jonkin vastaavan. Mulla oli lahjakortti Jujunan verkkokauppaan toissavuoden (!) joulukalenterivaihdosta ja kun pääsiäisen aikaan siellä oli paljon kaavoja alessa niin ostin itselleni tämän Mermaid-kaavan. Ideahan tässä on hyvin samanlainen kuin Gugguussa ja kaavakin oli hoikkaa mitoitusta.


Ehdin kyllä lahjakkaasti unohtaa minkä koon piirsin enkä näemmä kirjoittanut sitä kaavaankaan. Olisikohan tämä ollut se 104cm ja tähän pidensin vähän helmaa. Muuten kokovalinta oli täysi nappi, mutta hihat on hervottoman isot. Pienensin niitä vähän jo ommellessä, mutta pitää seuraavaan mekkoon muokata kaavaakin vähän, kun nyt koko hihan aukko on liian iso Viialle. Täytyy ehkä myös vaihtaa resorit tai kantit hihansuihin, kun tuolla lailla leveänä ja hieman pitkinä ne eivät näytä kovin kivoilta.


Kankaana tässä on Noshin uutuuskangasta eli Tyrskyä*, jota tilasin sen verran, että saisin kaikille lapsille siitä tehtyä jotain. Veetille tein jo t-paidan ja nyt Viialle tämän mekon. Lopusta tuli Aavalle vielä leggarit. Ihan parasta jos kangas on kuosiltaan sellainen, että se sopii kaikille perheen lapsille!

*kangas saatu


Headrwrapin tein kun tuota Siipi-kangasta sattui jäämäään pieni tilkku yli eikä siitä enää vaatetta saanut. Tuo on kokoa 49-52cm ja joutaa uuteen kotiin meiltä, jos joku haluaa sen ostaa. Hinta 18e sis pkt.


Kivasti tuo vaaleanpunainen sopii mintun kanssa ja tuo sitä tyttömäisyyttä, mitä Viia ainakin vaatteisiin haluaa. Ajattelin että pelkkänä minttuna mekko ilman pyörivää helmaa on varmasti ehdoton ei :D Yllättäen Viia tykkäsi tästä, vaikka pelkäsin vähän reaktiota kun hänellä on nykyisin niin vahvat mielipiteet juurikin siitä, mitä milloinkin päälle puetaan. Aava pukee kiltisti kaiken mitä hänelle antaa ja Viia pitäisi vain mekkoja ja saa raivarit kun yrittää ehdottaa päälle housuja!


1 kommentti:

  1. Kuulostaa niin tutulta tuo kolmevuotiaan tarkkuus siitä, että helmaa pitää olla 😄 Kaunis kokonaisuus!

    VastaaPoista