torstai 14. joulukuuta 2017

No se tonttuovi!

Tonttuovi, tuo pienenpieni villitys joka on valloittanut tänä vuonna lukuisia koteja ja jonka suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Viime vuonna en ollut tainnut kuullakaan moisesta. Ensin siitä näkyi kuvia facebookin käsityöryhmissä sekä jouluaiheisissa ryhmissä ja pikkuhiljaa se valtasi instagramin feedin. Muistan kuulleeni kyllä ihan ensimmäistä kertaa siitä radiossa, missä juontajatkin taisivat nauraa räkäiset naurut koko ovelle. Näitähän oli myös aikuisten ihmisten kodeissa, missä ei lapsia edes ole. Itse olin ihan samaa mieltä, että kuka tämmöisen idiootin turhakkeen on keksinyt. Kunnes mielessä alkoi kyteä ajatus siitä, että mitäköhän lapset sanoisivat, jos meille muuttaisi oikea tonttu! Saatoin ehkä vähän mielessäni jo miettiä, miten paljon helpompi lapsia olisi kiristää tontun avulla tottelemaan, kun ovi olisi siinä ihan lasten nenän alla :D


Kuin sopimuksesta yön aikana meille vanhemmille oli tullut viesti, missä tonttu kaipasi hieman muuttoapua eli meidän piti hommata tontulle valmiiksi ovi. Postilaatikko ja tikkaat tulivatkin sitten mukana. Tämän tontun ovi on Kärkkäiseltä ja maalasin sen tontulle valmiiksi, jotta tonttu pääsi suoraan asettumaan taloksi. Tontulta kesti hetken kotiutua, mutta ensimmäisenä yönä hän oli tuonut mukanaan joulukuusen. Sitten ilmestyi oveen karnssi ja pikkuhiljaa myös jouluvalot ja nimikyltti postilaatikkoon. Ajateltiinkin, että tonttu lienee se sama Tomera, joka jo aiempina vuosina on hoidellut lasten joulukalenterin yllätyksiä.


Jossain välissä tonttu oli ottanut mukaan myös pupuystävänsä meille asustelemaan. Tuolla se tyytyväisenä kuusen juurella majailee. Lahjankin oli Tomera paketoinut kuusen alle aattoa odottelemaan. Eilen oli myös tontun kissa muuttanut meille ovimatolle makoilemaan.


Toissapäivänä Tonttu Tomera oli saanut viimein tuotua meille myös nahkaisen ovimaton oven eteen. 


Tonttuovi iltavalaistuksessa
Sanomattakin on varmaan selvää, että lapset (ja ehkä vähän vanhemmatkin) ovat olleet innoissaan talon uusimmasta asukkaasta ja varsinkin ensimmäisenä päivänä keittiön seinään ilmestynyt ovi aiheutti hämmennystä ja iloa.


 
Ovi on ollut lukossa, mikä on tietenkin loogista kun tonttu on joko sisällä tai lähtiessään lukinnut oven. Ei meilläkään ole ovet auki vaikka kotona oltaisiin. "Tontulta" on saattanut hieman lähteä lapasesta tuo tavaran roudaaminen ja voi olla, että oven ympäristöön tulee vielä muutakin rekvisiittaa. Mies tällä alussa myös naurahteli, mutta ihan yhtä innoissaan on ollut tontun uusista tavaroista ja lasten ihmetyksestä kuin minäkin. Onhan se vaan ihana seurata vierestä, kuinka lapset pääsevät mukaan palaan joulun satua! Ihan sama vaikka tonttuovi löytyisi miljoonasta kodista, onhan niitä tonttujakin niin paljon, että siksikin tarvitsevat monia koteja. Meidän innostusta se ei vähennä yhtään.

Joko teiltä löytyy tonttuovi? Jos löytyy niin mitä lapset ovat tykänneet vai onko se teitä itseänne varten?

2 kommenttia:

 1. On Johan Puun tonttuovi.Tämä on tän joulun villitys ja kiva sellainen!

  VastaaPoista
 2. Ihana tonttuovi teillä 😍😍

  Meilläkin Kärkkäiseltä hommattu tonttuovi 😃

  Tonttu on jo kirjoittanut pari viestiä, antanut pienet lahjat poikien synttärijuhla-aamuna, koristellut "pihakuusta" jne.

  Varsinkin esikoispoika on innoissaan ja aina välillä käy oven takana juttelemassa ☺

  http://polyapinnoilla.blogspot.fi/2017/12/vuorokausi-lapsivapaata-ja-aiti-hurjana.html

  VastaaPoista