maanantai 18. joulukuuta 2017

Arlo Pro valvontakamerat

 *kamera saatu Buzzadorilta

Me on miehen kanssa jo useampi vuosi sitten puhuttu, että pitäisi hommata jonkinlaiset valvontakamerat. Työpaikallani näistä on muutaman työkaverin kanssa ollut useamman kerran puhetta, mutta aina se ostaminen on vain jostain syystä jäänyt. Reissussa ollessa varsinkin arvostaisi sitä, että koti olisi suojattu edes jotenkin tai että saataisiin tietoa siitä, liikkuuko meidän pihalla joku meidän poissaollessamme. Kuin tilauksesta Buzzadorilta tuli kutsu kampanjaan, jossa oli mahdollista saada kotiin Arlo Pro valvontakamerat*. Peukut pystyssä hain kampanjaan toivoen pääseväni mukaan ja niinhän siinä kävi, että kuljetuspalvelu toi paketin meille kotiin. Tai no, oikeastaaan miehen töihin kun sama kuljetusfirma oli viemässä miehelle pakettia ja oli bongannut, että kyydissä on toinenkin paketti samaan osoitteeseen :)


Kamerat ovat näppärän kokoiset ja toimivat langattomasti akuilla, jotka pystyy lataamaan. Meillä etupihan kamera on ollut noin kuukauden käytössä pihalla ja onkohan se kerran ladattu sinä aikana. Eli kohtuullisen hyvin kestävät pakkasesta huolimatta. Kamera näyttää tarkkaa kuvaa oli se kuvattu päivällä tai yöllä. Videoita ja livekuvaa voi katsella puhelimen sovelluksen avulla tai laittaa sovellus vaikkapa ilmoittamaan, jos kamera havaitsee liikettä. Tämä toiminto on ihan kätevä varsinkin jos on itse pois kotoa niin pystyy heti puhelimesta katsomaan, että onko pihalla asiatonta liikettä. Lisäksi toiminnoista löytyy kahdensuuntainen kaiutin, eli kamerasta voi kuunnella myös ääntä tai puhua kameraan. Meillä oma ja naapurinpojat kävivät pimpottelemassa ovikelloa ja juoksivat aina piiloon niin äkäisesti huusin mikkiin, että "lopeta" ja kyllä siinä sai naapurinpoika lähdöt kun juoksi pois pihalta. Mahdollista on myös laittaa summeri soimaan kutsumattomien vieraiden yllättäessä.


Sovelluksesta voi myös katsella päivän aikana tapahtunutta liikettä kirjastosta, joka tallentaa liikettä sisältävät videot pilveen, jossa ne säilyvät viikon verran. Tuo tallennustila on gigatavu tai sitten tuo viikko. Videoita voi puhelimen lisäksi katsella luonnollisesti myös tietokoneen kautta ja tallentaa vaikka koneelle itselle talteen.


Kutsumattomien vieraiden lisäksi kameroilla voisi vahtia niin eläimiä kuin lapsiakin, jos vaikka leikkivät päineen pihalla. Näin voi samalla tehdä vaikka sisällä ruokaa ja kuunnella, että mitä ne lapset siellä hiekkalaatikolla hommaavat. Mikrofonitoiminnolla voi sisältä käsin vaikka huudella lapset syömään tai komentaa jos meinaa riitaiseksi mennä leikit :D

Kamerat kiinnitetään haluttuun paikkaan kiinnikkeellä, jossa on magneetti ja kameran magneetti nappaa siihen kiinni. Tuon magneetin avulla se kamera on helppo saada myös lataukseen kun sitä ei tarvitse alkaa ruuvata irti mistään. Toki kameraa ei ole pakko asentaa edes siihen kiinnikkeeseen vaan sen voi laittaa vaikka pöydälle väliaikaisesti, jos tarvitsee vain pienen hetken käyttää jossain eri paikassa. Kameroiden lisäksi paketissa on tukiasema, joka yhdistetään kotona verkkoon ja sitten yhdistetään siihen nuo kamerat ja ladataan sovellus koneelle tai puhelimeen. Sitten kamerat ovatkin valmiita käyttöön ja miehen mukaan asennus oli erittäin helppoa!

Löytyykö teiltä turvakameroita?

Haluaisitko sinäkin päästä testailemaan uusia juttuja ilmaiseksi? Buzzadoriin voi liittyä kuka vaan ja itse pääset päättämään, että haluatko hakea kampanjaan vai et. Itse olen hakenut vain niihin, jotka koen itse kiinnostaviksi ja sopiviksi. Olen päässet buzzailemaan niin Legoja, kahvikonetta kuin näitä kameroitakin. Mikäli buzzaus kiinnostaa, liity ihmeessä mukaan täältä ja halutessasi mainitse nimeni Laura Sippala niin saan muutamia lisäpisteitä itselleni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti