sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Kaksivuotissyntymäpäivät!

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin Viian 2v-synttäreitä. Harmillisesti iso osa kutsutuista ei päässyt synttäripäivänä paikalle, joten tänä vuonna juhlittiin hieman pienemmällä kokoonpanolla ja olihan tuota vipinää silti ihan tarpeeksi. Sen verran tajusin, että teetin naapurilla vain kuuden munan kakun kahdeksan munan sijaan ja silti kakkua jäi leipurillekin maistiaisiksi vietäväksi :) Tuollainen pieni vuoka näyttää vain niin pieneltä, että ei voi tajuta, että on siinä kuitenkin syötävää. Varsinkin kun kakku on suhteellisen korkea.

Kakkukoristeen teksti on leikattu Silhouette Portraitilla :)

Kakkupohjana on normaali kakkupohja ja välissä oli mangomoussea, johon laitoin kermaa, rahkaa, sitruunatuorejuustoa ja Bonnen mangososetta. Ja tietty liivatetta! Toiseen väliin sipaisin vähän myös hilloa. Yksi kerros jäi omasta mielestäni hieman kuivaksi, vaikka tuntuu, että valelin väliin nestettä todella paljon ja sormella painaessa pinta tuntui todella märältä. Onkohan siihen joku nyrkkisääntö, paljonko sitä kostuketta pitäisi mennä eri kokoisiin kakkupohjiin?


Koristeeksi kakkuun valikoin itse tehdyt marengit, vadelmat, strösselit sekä tuollaiset Candy meltseista tehdyt lohkareet. Sulatin siis Candy meltsejä ja ripottelin siihen päälle vähän strösseleitä. Kun se oli jähmettynyt, leikoin siitä tuollaisia paloja. Sama onnistuu varmaankin myös valkosuklaalla tai tavallisella suklaalla.

Koska pääosa vieraista oli aikuisia, tein valkoisia pizzoja, joissa oli täytteenä ilmakuivattua kinkkua, kylmäsavulohta sekä punasipulia, rucolaa ja parmesania. Pohjan päällä oli siis smetanaa tomaattikastikkeen sijaan, siitä nimi valkoinen pizza. Ohje on Kinuskikissan kirjasta. Lapsia varten ostin Lidlin paistopisteeltä karjalanpiirakoita, jotka on todettu yleensä hiteiksi kaikissa juhlissa, joissa on lapsia ollut. Lisäksi äitini toi mukanaan noita ruisnappeja, jotka laitoin myös pöytään ihan pelkästään.



Tein myös popkornikeksejä , jotka tosin pääsivät tummumaan vähän liikaa. Niihin törmäsin selaillessani kakkublogeissa ideoita ja oli pakko toteuttaa ne heti synttäreille! Oli kyllä kiva pitkästä aikaa taas päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan leivonnaisia, kun ei ole tullut kakkua leivottua pitkään aikaan. Pitäisi harjoitella koristelua paljon useammin, koska tällä(kin) kertaa valkosuklaaganache valahti lautaselle asti, kun tarkoitus oli, että se olisi vain vähän valunut reunoja pitkin. Tilanteenhan voi pelastaa sillä, että ottaa motoksi "sitä mitä et voi peittää, korosta". Eli lautaselle lammikoiden päälle vain marenkeja, niin näyttää ihan kuin juttu olisi suunniteltu :D Myös "ennemmin överit kuin vajarit"-teema on aina varma valinta.... Sillä mentiin tälläkin kertaa.


Synttärisankari touhotti koko päivän ja olikin illalla melko finaalissa ja sammui sänkyyn kuin saunalyhty. Lahjaksi Viia sai meiltä SmartMax-palikoita ja muilta vierailta oman nimikirjain-mukin, Dublon junan, muistipelin, hiekkaleluja ja muutaman lahjakortin. Lindexin lahjakorttia olinkin toivonut mummulta ja papalta, koska Viia on kasvanut puolessa vuodessa seitsemän senttiä, mikä näkyy myös vaatteissa...

Hauskaa tuntui juhlakalulla olevan ja toitotti hienosti aamusta asti, että "on mun synttäripäivä". Onnistuneet synttärit oli, vaikka vierasmäärä olikin pienempi. Ehtipä jutella enemmän kaikkien kanssa. Seuraavaksi juhlitaankin sitten elokuussa miestä ja syyskuussa meitä kaikkia loppuja perheenjäseniä.


4 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset tarjoilut! Vinkkinä noista karjalanpiirakoista että Lidl myy pakastealtaasta maailman herkullisimpia karjalanpiirakoita, ne tarvitsee vain paistaa hetken jäisenä, kiertoilmauunissa tulee tosi nopsaan. Lukeekohan niissä ihan vain coctailpiirakka, valmistajana Myllykivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä testata niitäkin joskus! Yleensä meillä onkin coctailpiirakoita, mutta nyt tarvitsi sen verran vähemmän, että nappasin vaan paistopisteeltä mukaan. Mutta meillä on ollut vain jotain Extran piirakoita, joten pitääpä ens kerralla kokeilla noita! Kiitti vinkistä :)

      Poista
  2. Voi vitsi miten hyvän näköistä! Pakko laittaa nuo aikuisille olleet pizzat ainakin kokeiluun! ��
    http://tiitiainenn.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  3. Pirkan raakapakastepiirakat on meillä suosikkeja!

    VastaaPoista