keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Alehaukka säästää pitkän pennin

 Olen useasti täällä blogin puolella kertonut, että ostan suurimman osan lasten ulkovaatteista alennuksesta. Tämä ihan taloudellisista syistä, koska kolmen lapsen kamppeet maksavat. Haluan kuitenkin panostaa merkkiin ja laatuun, koska ulkovaatteet ovat koetuksella lasten päällä. Tänä talvena yritin pihistää ja ostin True North-merkkiset toppahousut Veetille hintaan 29e ja nehän on nyt jo joka paikasta rikki. Vaikuttivat hyvältä, mutta eivätpä olleetkaan. Ehkä osasyy voi myös olla tämä talvi, joka kuluttaa jäisine maineen ihan eri lailla kuin luminen maa.


Tänä vuonna olen onnistunut hyvin ostamaan ensi talveksi vaatetta suurilla alennusprosenteilla.
Tässä kuvassa on kummallekin tytölle haalarit sekä housut ensi talveksi, Veetille takki sekä Aavalle Eccon talvikengät. Näiden lisäksi olen osanut Veetille myös Reiman toppahousut, jotka olen laskenut näihin mukaan. Pelkästään näistä on kertynyt säästöä huimat melkein 300e. Ihan älytön summa! Nyt ei varmaan tarvitse ihmetellä, että miksi kyttään vaatteita alennuksista? Haalarit on tilattu Jollyroomin Black weekin alesta, Reiman toppikset ja Lassien toppikset on Prismasta kun siellä oli nyt kaikki ulkovaatteet -50%. Myös Eccon kengät on Prisman alesta ostettu. Didriksonin Parka oli Oulun Sokokselta ja Name it:n toppikset Aavalle Noomi storesta.



Tämä alempi kuva on poimittu instastani jonkin ajan takaa . Tässä on kesävaatetta reissua varten tytöille. Reiman uv-paidat ovat Prismasta ja loput Lindexiltä. Vaatteiden yhteenlaskettu ovh on noin 120e ja maksoin koko läjästä noin 40e. Tuosta summasta puolet vei nuo Reiman uimapaidat eli 20e ja niiden ovh oli yhteensä 70e. Lindexin vaatteet olivat kaikki -50% ja lisäksi niissä oli ota kolme maksa kaksi. Yhdelle vaatteelle jäi siis vitonen hintaa keskiarvollisesti. Eli nopeasti myös sisävaatteissa voi saada aikaan 80e säästön, kun ostaa hyvästä alennuksesta. UV-vaatteet meillä olisi ollut joka tapauksessa ostoslistalla, joten hyvä, että saatiin ne kolmasosaan oikeasta hinnasta!


 Oletteko te tehneet hyviä alelöytöjä tänä vuonna?

20 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä hyvillä alennuksilla! :-) Itsekin kyttään alennukset, sillä mielestäni ne ovh-hinnat on välillä aika älyttömät. Vasta kävin ostamssa Lindexiltä kasan sukkia pojalle, kun kaikki entiset tuntuivat olevan rikki tai pieniä. Aika läjän euroja säästin, kun sukkapakkaus olisi maksanut 7,95€/pkt ja siitä oli ensin -70% sekä vielä ota 3 maksa 2. Ostin siis MONET sukat ja jo seuraavaakin kokoa.

    Prismassa on välillä tosi hyvässä alessa nimenomaan Reiman ja Didriksonsin ulkovaatteet. Ja kengät myös. Joulun alla oli myös sisä- ja kesävaatteita sekä alus- ja yöasuja -50%-70%. Niin ja urheilu/tanssi/balettivaatteita lapsille ihan parilla eurolla. Täksi talveksi löytyi Zalandolta -60% alella lapsille Geoxin goret ja niille jäi hintaa alle 30€/pari. Kesäksikin on jo kengät hamstrattuna. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sukat ja varsinkin bokserit/pikkarit lapsille on ihan järkyttävän hintaisia! Harmi kun lasten pikkuhousuja ei ollut tarjouksessa Lindexillä oikeassa koossa kun käytiin. Vitosen pari ei oikein houkuttanut :/

      Itse varta vasten kyttäsin tuota -50% alea ihan niitä reiman housuja silmällä pitäen kun ovh kuitenkin 60e. Ennen oli -30%, mutta onneksi maltoin mieleni!

      Poista
    2. Mä olen alusvaatteita istunut lapsille kappahlista jos on ollut alehinnat puoliksi :)

      Poista
    3. Kirjoituksesi inspiroimana kävin vielä eilen meidän Prismassa katsomassa, josko sielläkin olisi ollut -50% topasta. Mutta oli "vasta" -30% ja vain joistakin yksittäisistä -50%. Näköjään suuresta osasta oli koot mennyt vähiin silläkin hinnalla, joten eipä varmaankaan jää montaa tuotetta isommalle prosentille, jos yhtään. Kengistä oli -30-50% ja en tiedä, oliko ihan tarkoituksella vai vahingossa, mutta jotkin Vikingin välikauden Goretkin oli alennettu -50%. Ne nyt sitten sain kummallekin lapselle tulevaksi kevääksi.

      Poista
  2. Yhdenkin lapsen kanssa säästää alebongarina jo pitkän pennin, niin miten sitten, jos lapsia on useampi :D Itse ostan myös tytölle lähes kaikki ulkovaatteet ja suurimman osan myös sisävaatteista alesta ja mielellään vähän isommilla prosenteilla... Eikä ainakaan vielä ole kukaan tullut sanomaan, että lapseni kulkee menneiden kausien tamineissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kun sisävaatteita tulee vähemmän ostetua tuon ompeluharrastuksen takia, niin ei niin paljon niistä tule säästöä. Toki ostan nättejä jos tosi halvalla saa niin ihan kaupastakin! :D Piti ihan miettiä, että oonkohan ostanut koskaan yhtään ulkovaatetta normihinnalla!

      Poista
  3. Meillä on ollut True Northin kuoriasut tytöillä ja ihan parhaat :) Nyt on vk-kamppeet muilta merkeiltä kevääksi, mutta kyllä taas niitä jostain metsästän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden takit myös vaikutti tosi laadukkailta, mutta koot olivat tyhmästi tuplakoot, niin Veetille olisi pitänyt ottaa hihan mitan puolesta 134/142 kun 122/128 hiha ei riittänyt. Ja telttahan tuo isompi koko oli. Eli minusta aika lyhythihaista mallia ainakin ne toppikset!

      Poista
  4. Tuo on kyllä niin totta, että voi saada hyvän säästön kun ostaa alesta. Mulla vaan on ongelmana se, etten osaa arvioida mitä kokoa milloinki kannattais ostaa :/ Tiiän, että ens syksynä tarvitaan Isoveljelle toppahaalari, mutta en voinut ostaa alesta sitä, kun en tiiä kokoa. Sisävaatteita toki helpompi ostaa alesta kun niitä voi käyttää vähän mihin aikaan vuodesta vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan hyvin kehittynyt tää koko arvio kolmen lapsen kanssa kun melkein kaikki ovat kasvaneet sen 10cm/vuosi niin tietää suunnilleen pituuden. Olen yleensä samasta merkistä hypännyt yhden koon yli niin on mennyt sitten seuraavana vuonna. Toki hankala jos lapset kasvavat hyvin eri tahtiin niin arvoida sitä kokoa. Mutta olen ajatellut, että jos ostaa jotain "merkkiä" vaikka puoleen hintaan niin kyllä siitä omansa saa pois jos tuleekin huti :)

      Poista
  5. Vaatteita ostan ulkomailta, mutta alesta löytää hyviä ja ihan huippuedullisia vaatteita aikuisille ja lapsille kotimaasta. KapAhlista löysin kaksi ale tuotetta yhden hinnalla. Sain neljä vaatetta 4,5 vuotiaalle 15eurolla. Joten kannattaa kiertää alessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kaksi aletuotetta yhden hinnalla kannattaa kyllä hyödyntää! Äkkiä saa melko edullista vaatetta!

      Poista
  6. Mahtavia löytöjä! Onkohan Prismassa vielä nyt nuo talvivaatteet alessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just toissapäivänä taisin ostaa eli kyllä ne on :) Kenkiäkin oli paljon -50%-70%

      Poista
  7. Hyviä löytöjä oot tehnyt! Munkin pitäisi vähän aktivoitua tämän asian kanssa. Esikoinen tarvitsee ensi talveksi toppatakin ja -housut, ja parastahan ne olisi ostaa nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös tyttöjen takit vielä ostamatta. Tai no Viialle varmaan vaan joku semmonen mikä menee kaupassa ja varatakkina pihalla, jos haalari on pesussa. Aavalle myös tarttis jonkun kivan takin. Tämän vuoden Name it oli tosi kaunis (viime vuoden malli siis tietenkin :D) mutta tämän vuoden toppavaatteet oli minusta tosi rumia tuolla merkillä :/

      Poista
  8. Hyviä löytöjä! Oon kans ostanu aina alesta ainakin ulkovaatteet, mutta monesti ostan myös muutkin vaatteet ja kengät. Paitsi että siinä säästää satasia, on myös kätevää kun ei tarvi lähteä kauppaan kun pakkaset alkaa tai tarvii keväällä kevyempää päälle. Tykkään pukea lapseni laadukkaisiin vaatteisiin, mutta yhden talven menevästä ulkohaalarista en oikein raski maksaa 160€

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siinä vaiheessa kun niitä oikeasti tarvii, ei kaupassa oo enää jäljellä mitään kivaa saatikka hyvään hintaan. Mulla on kans tuo, että ulkovaatteilta vaadin laatua, mutta pelkkiin haalareihin 3*160e on ihan mahdottomuus ja siihen vielä muut kamppeet päälle!

      Poista
  9. Ostin vuosi sitten reiman haalarin alesta. Otettiin se käyttöön marraskuussa. Joulukuussa kuukauden kuluttua oli jo selkeää kulumaa haalarissa vaikka lapsi ei mikään rymyäjä olekaan. Meille ei kyseisen merkin huonoa laatua enää tule. Toivottavasti teidän reimat olisi vähän laadukkaampia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon valitettavasti kuullut samaa haalareista 😑 takit meillä on ollut loistavia ja nuo toppahousut on kestänyt hyvin jäistä maata mutta niiden kangaskin on sellainen todella paksu ja kova. Haalareita en oo itsekään uskaltanut ostaa.

      Poista