perjantai 24. helmikuuta 2017

Siirtolapuutarhaunia

Ostin miehelleni ja minulle joululahjaksi uuden peiton sänkyymme. Meillä on ollut kaikki nämä vuodet yksi yhteinen, normaalilevyinen peitto ja nyt repäistiin ja tilattiin vihdoin parisängyn peitto. Viiakin kun puskee aina viereen aamuyöstä, niin yksi pieni peitto on alkanut käydä hieman ahtaaksi.
Ongelmaksi muodostui tietenkin se, että kaikki meidän lukuiset lakanat ovat niitä yhden hengen peittoon tarkoitettuja, eikä juuri tämän koon peittoon löytynyt kovin helpolla mieleisiä.


Näissä peittoasioissa(kin) itseäni ärsyttää se, että peitot eivät ole standardikokoisia! Peittoja on monenkokoisia, samoin kuin lakanoita. Joka firmalla tuntuu olevan oma mitoituksensa. Meidän Ellokselta tilattu peitto   on kooltaan 220x240 ja sitä tilatessani kurkkasin, että esim hennesin ja Marimekon lakanat ovat samaa kokoa. Pentikiltä löytyi myös tuon kokoisia lakanoita ja kaikki muut olivatkin sitten muun kokoisia, mutta eivät tietenkään kaikki samaa kokoa vaan löytyi ainaki 220x210 ja olikohan se toinen 210x210 kokoa. Tosi ärsyttävää!


Pentikin alesta ostin meille ensimmäiset lakanat, koska satiinipussilakanasetille jäi hintaa alle kolmekymppiä. Kuosi ei niin miellyttänyt silmää, mutta uskon lakanoiden olevan laadukkaat ja kestävät. Oikea hinta oli kuitenkin yli tuplasti kalliimpi. Mielessäni kuitenkin haaveilin Marimekon lakanoista ja varsinkin niistä trikoisista, joita en loppupeleissä sitten raskinut ostaa.


Sain isältäni joululahjaksi rahaa, jonka käytin näihin lakanoihin ja pistin loput omasta pussista. Tämä mustavalkoinen siirtolapuutarhakuosi taitaa olla lakanoissa aika uusi? Valinnan vaikeus meinasi iskeä, koska niin moni kuosi miellytti silmää. Uskon, että joskus vielä hankin ne trikoisetkin lakanat. Vaikka sitten kun kuukaudessa ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi lasten hoitomaksuista :D

Uskon, että nämä ovat ne lakanat, joita meillä pidetään sängyssä koko ajan ja ainoastaan pesun ajan pistän ne toiset tilalle. Nämä ovat niin kauniit!Ja huomaatteko kuinka ahkera valokuvien teettäjä olen, kun ainoat hyllyllä olevat kuvat ovat Veetin 1v-kuvat ja muut ovat vielä teettämättä...


Pakko muuten kehua tuota Elloksen peittoa. Olen aina hotellissa ihastellut sitä, miltä hotellin lakanat tuntuvat. Kun sänkyyn menee, niin koko sänky kahisee. Nyt tiedän, että se ei olekaan kiinni lakanoista, vaan peitosta! Tämä meidän peitto tuntuu ihan hotellipeitolta. Uskon, että se kahina saattaa joitakin häiritä, mutta itselle se tekee jotenkin sellaisen ylellisen tunnun peittoon. Muistelen, että meillä on noista kolmesta lämpimyysvaihtoehdosta tuo normaali eli peitossa on hopeareunat. Peitto näyttää nytkin olevan alessa, mutta itse ostin peiton puoleen hintaan joulun alla.

Oletteko te löytäneet mistään kivannäköisiä lakanoita 220*240 peittoon? Kaikki vinkit ovat tervetulleita :)

*Sisältää mainoslinkkejä

2 kommenttia:

 1. Mä olen aina "kadehtinut" pariskuntia, jotka pystyvät nukkumaan saman peiton alla :D
  Me ollaan molemmat sellaisia kääriytyjiä, joilla on peitto milloin missäkin välissä tai pois päältä.. olisi ihan sula mahdottomuus molempien mielestä nukkua tuplapeitolla :D Niistä saa kyllä tosi kauniit petaukset, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ajattele, et ennen meillä oli YKS pieni peitto yhteiseksi :D Mut minusta tämä on vaikea pedata! Meillä on Beditin Zipit päiväpeitto enkä oo vielä keksinyt miten tää ois järkevin sinne sulloa :D

   Poista