keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Poimintoja käsityövuodesta 2016

Nyt kun tammikuuta on edetty lähes jo helmikuuhun, on viimeistään aika palata muistelemaan viime vuotta käsitöiden osalta. Luonnollisesti ompeluita on neuleita enemmän eikä neuleista taida ehkä kaikista olla kuvaakaan tai ainakaan en ole niitä siirtänyt vielä käsityökansiooni, että olisin löytänyt ne :) Kokosin tähän muutamia vaatteita, mitä tuli ommeltua/neulottua viime vuoden aikana.

Itselleni onnistuneimpia ompeluksia olivat ehkä ihan ensimmäisen kuvan lettimekko ihan siksi, että siitä tuli heti Aavan lempivaate ja se tahdotaan aika usein kaapista päälle, jos antaa Aavan itse päättää. Tai no oikeastaan se ompelu, mistä olen kaikista ylpein, jäi näistä kollaaseista pois ja se on elämäni ensimmäinen ommeltu talvitakki, jonka kuvia pääset katselemaan tästä.

Myös itselle tehdystä viininpunaisesta tunikasta tuli yksi lempivaatteistani. Veetille ommelluista suosikki oli tuo Noshin myrsky-kankaasta ommeltu paita.


Kiva katsoa näin vuoden jälkeen, että miten monenlaista sitä on tullut ommeltua vuoden aikana. Ja kun tässä on kuitenkin vain osa niistä vaatteista, jotka paininjalan alta ovat valmistuneet. Näiden ompelusten lisäksi olen tehnyt lukemattomia tilaustöitä, joita ei juurikaan täällä blogin puolella näy.


Neuleista oli melko vähän kuvia, vaikka varmasti olen niitäkin tehnyt enemmän kuin nämä muutama hassu. Viian neuletakkia en ehkä ole täällä blogissa edes esitellyt. Siitä tuli todella kaunis, mutta valitettavasti se sotkeutui maaliin, joka tarttui vasta maalatusta aidasta. Tuoreesta maalista ei tietenkään ollut missään varoitusta, vaikka aita oli kaupungin. Sydän itki verta kun tajusin, että se tahra edestä ei puhdistu millään konstilla ilman, että neule menee pilalle.

Nuo sukatkin on itse asiassa taidettu tehdä joulukuussa 2015, mutta ne on kuvattu vasta tammikuussa kun joululahjat oli jo annettu. Tädilleni miehineen tein häälahjasukat, niiden kuva löytyy tämän postauksen ihan lopusta. Tällä hetkellä mulla on menossa neuloosi ompeloosin sijaan ja puikot ovat kilisseet normaalia tiuhempaan. Olen neulonut esimerkiksi Viialle uuden pipon ja sen lisäksi tehnyt muutamia myssyjäkin myyntiin. Myssykuvasta vapaana on violetti myssy kokoa 40-45cm, hinta 25e sis pkt jos teillä olisi tarvetta.
Onko teillä jäänyt joku täällä esitelty käsityö erityisesti mieleen? Mikä oli suosikki omista käsitöistäsi viime vuodelta? Linkinkin saa laittaa niin käyn katsomassa :)

2 kommenttia: