sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Lapset liikkumaan sisällä

*Yhteistyössä Suomen voimistelutuote

Meidän talossa eteinen on melko iso ja avara ja olen pidemmän aikaa suunnitellut siihen voimistelurenkaita. Niitä kun tuntuu olevan vähintään joka toisella nykyisin ja ovat lasten keskuudessa ilmeisen suosittuja. Äitinikin muisti omasta lapsuudestaan muoviset voimistelurenkaat ja olenpa minäkin tainnut niillä lapsena rimpuilla vaarin luona :) Lähdin siis enemmän kuin innoissani yhteistyöhön Suomen voimistelutuotteen kanssa ja saatiin meille tänne käyttöön juurikin nuo voimistelurenkaat sekä niiden lisäksi puinen leuanvetotanko. Molemmat saatiin sijoitettua tuohon eteisalueelle, vaikkakin renkaiden kanssa meinasi olla hieman ongelmia asennuksen kanssa. Ongelmat johtuivat siis lähinnä siitä, että eteisessä olisi ollut yllin kyllin tilaa, mutta ei oikein tiedetty, että mihin ne olisi katossa uskaltanut kiinnittää. Olisi pitänyt tietää, että mitä tuolla paneleiden alla kulkee ja mihin ne uskaltaa laittaa kiinni.


Hyvää renkaissa on niiden hyödyllisyyden lisäksi myös se, että ne ovat ulkonäöltään myös kauniit. Varsinkin kun ne ovat koko ajan esillä melko keskeisessä paikassa kotia. En usko, että olisin kovin innostunut vaikkapa kirkkaan sinisistä muovirenkaista! Hieman päänvaivaa tuottaa vain tuo renkaiden alla oleva matto. Tällä hetkellä se on ruma ja värikäs ja tahtoo olla liian kevyt ja sen vuoksi liikkua pois paikoiltana. Vielä en kuitenkaan uskalla antaa lasten rimpuilla ilman mattoa, kun osaksi alla on laattalattia ja varsinkin Viia kuitenkin helposti vielä irrottaa otteensa renkaista ja saattaa tupsahtaa maahan. Millaisia ratkaisuja teillä on renkaiden alla?


Pitkään mietittiin sitä asennusta ja lopulta päädyttiin kuitenkin poraamaan kiinnikkeet tuohon eteisen ja ruokatilan väliseen seinänpätkään, jonka sisällä menee vahva metallinen palkki. Saatiin taas ystävää lainaksi noita asentamaan ja ankaran odottelun jälkeen saatiin kuin saatiinkin koukut kattoon ja renkaat paikoilleen. Tosin asennuksen jälkeen huomattiin, että kiinnikkeet menivät väärin päin, mutta eipä tuo juurikaan käyttöä haittaa.Vähän pelkäsin etukäteen, että ovatko nämä sellainen hetken huuma, mutta kyllä näissä on nyt kuukausi roikuttu ihan jokainen päivä, välillä ihan riidaksi asti kun vain yksi mahtuu kerrallaan roikkumaan. Meillä Veeti ei ole koskaan ollut järin liikunnallinen lapsi eikä liikuntajutut ole kiinnostaneet. Eskarin vasukeskustelussa tulikin ilmi, että Veeti on tietyissä jutuissa hieman kömpelö ja esimerkiksi keskilinjan ylitys on haastavaa. Ratkaisu näihin ongelmiin olisi tietenkin liikunta ja vähän silläkin ajatuksella näitä renkaita innostuin laittamaan, että jos nämä edesauttaisivat Veetinkin liikkuvuutta ja innostaisivat liikkumaan ihan kotona. Toistaiseksi on ainakin toiminut ja Veeti mielellään tekee temppuja ja onkin jo kehittynyt jonkin verran tuossa temppuilussa. Nyt roikottelee itseään ja tekee "voltteja". Liekö se joku kieppi tai vastaava mitä Veeti tuossa tekee. Tuohan on älyttömän hyvää liikuntaa ja kropanhallintaa, joten mahtava homma, jos pienellä investoinnilla saa lapsen liikkumaan vapaaehtoisesti.


Mietin kauan, että mihin renkaat olisi järkevin sijoittaa, mutta nyt reilun kuukauden käytön jälkeen olen todennut, että tämä ratkaisu oli paras mahdollinen. Kun renkaat ovat koko ajan tuossa käden ulottuvilla läpimenoreitillä, tulee niitä myös käytettyä. En usko, että lapset käyttäisivät niitä läheskään yhtä paljon, jos ne olisivat vaikka meidän makuuhuoneessa. Tuossa on myös reilusti tilaa joka puolella.


Omat lihakset ovat niin huonot, että en pysy noissa sillä lailla omien käsien varassa, joten yritän aina muistaessani ohi mennessä treenata sitä. Jospa joku päivä pysyn enemmän kuin kaksi sekuntia! Voihan noilla tehdä muitakin lihaskuntoliikkeitä ja tarkoitus olisikin selata nettiä, että mitä kaikkea voisin itse noilla tehdä.


Renkaat laitettiin nyt aluksi sellaiselle korkeudelle, että kaikki lapset voivat niitä hyödyntää. Viiakin yltää juuri ja juuri roikkumaan noissa ja on ihan yhtä innokas pieni voimistelija kuin isommatkin.

Pakko sanoa, että jokseenkin on haastava kuvata renkaissa roikkuvia lapsia, jotka liikkuvat koko ajan, kun eteinen on muutenkin meidän talon ehkä pimein paikka, tai ainakin vähiten luonnonvaloa pääsee sinne, kun ei ole ikkunoita ulos.


Leuanvetotanko laitettiin eteisen ja kodinhoitohuoneen väliseen oviaukkoon, jossa se on helposti käytettävissä, mutta ei tiellä eikä esimerkiksi lastenhuoneiden ovissa, jolloin niitä ei välttämättä viitsisi käyttää lasten nukkuessa. Itse olen yrittänyt ostaa avustekuminauhaa leuanvetoon, mutta en ole vielä keksinyt, että millainen helpotus siinä pitäisi olla, jos itse ei jaksa nostaa itseään ylös kuin pari senttiä! Tosin tässäkin aloitin aika nollasta ja nyt saan jo vähän itseäni nostettua, kun aina ohi mennessäni yritän vetää leukaa. Eli pienelläkin harjoittelulla ohi mennessä saa jo pientä tulosta aikaan :)


Viia meillä taitaa olla innokkain roikkuja tuossa ja tulee aina paikalle, kun joku muu menee vetämään leukoja. Mies kerran kellotti, että ainakin 15s pysyy roikkumassa. Ihan hyvät lihakset kun miettii, että kuin vaikea pienillä käsillä on pitää kiinni tuosta paksusta tangosta.


Onko teillä jo voimistelurenkaita tai muita voimistelutuotteita? Puolapuut olisi myös kivat, jos olisi joku tila, mihin niitä laittaa. Kannattaa pysyä myös blogin puolella kuulolla, sillä ensi kuussa joku onnellinen teistä voi voittaa tämmöiset voimistelurenkaat itselleen ;)

6 kommenttia:

 1. Nuo renkaat olisi meilläkin varmasti lasten ehdoton suosikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä sitä vasta riita tulisi kun olisi niin monta, jotka haluaisivat temppuilla :)

   Poista
 2. Meillä hankittiin tuolta samasta firmasta ulkorenkaat terassille. Olivat kesällä käytössä aika lailla päivittäin ja nyt talvellakin lapset saattaa niissä ohimennen muutamat temput tehdä. Ehdottoman hyvä hankinta! Puolapuista myös haaveilen, mutta paikka vähän hakusessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei puolapuille oikein ole järkevää paikkaa, kun tyhjää seinätilaa ei juurikaan ole ja jossain meidän makuuhuoneessa lasten tuskin tulisi niitä kamalasti käytettyä :/

   Poista
 3. Leuanvetoa kannattaa harjoitella niin, että laskeutuu ensin hallitusti alaspäin - että siis jonkun penkin avulla menee ylös ja laskee itsensä hitaasti alaspäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mitä jos ei jaksa laskeutua hitaasti vaan rämähtää alas :D

   Poista