tiistai 30. elokuuta 2016

Toppahaalari: pihistä H&M vai panosta Mini Rodini

Meillä on ollut lapsilla melkein aina ulkovaatteissa ns. parempia merkkejä eli ei halpaliikkeiden vaatteita. Olenkin pääosin ollut erittäin tyytyväinen niihin ja aina ovat lähteneet meiltä eteenpäin hyväkuntoisina. Tuntuu kuitenkin, että haalareiden hinnat alkavat hipoa jo pilviä, takeista puhumattakaan! Niihin kun pitää ostaa vielä housut kaveriksi. Halvemmilta merkeiltä en ole yleensä löytänyt kuitenkaan mieluista kuosia, koska ne ovat yleensä sellaisia värioksennuksia. Ulkovaatteessa ehdoton vaatimus on myös se, että se pitää vettä ja on lämmin.

Olen etsinyt kuumeisesti Viialle haalaria käytettynä ja löysinkin erään, joka ei kuitenkaan ehkä mahdu koko talvea. Alunperin olisin halunnut Mini rodinin persikan värisen haalarin, mutta koska käytetty haalarikin maksoi yli satasen, luovuin haaveesta. Merkin olen Veetin haalarin myötä todennut todella lämpimäksi ja kestäväksi, joten mielelläni olisin semmoisen Viialle ostanut talveksi. Muutama viikko sitten kotiin tuli postissa kuitenkin Hennesin kuvasto ja mitäs sieltä löytyikään! Hieman vastaava pilkkuhaalari, mutta paljon kauniimpi kuin Rodinin versio. Hintaakin yli tuplasti vähemmän kuin Rodinilla uutena.

H&M 59,90e
Googlettelin aikani kokemuksia Hennesin toppahaalareita ja kyselin eräässä lastenvaatefanaatikkojen ryhmässä kokemuksia tuosta ja oikeastaan kaikki palautteet olivat todella hyviä ja haalari ilmeisesti kestää myös vettäkin. Niinpä tilasin meille sovitteelle koot 86 ja 92, koska en tiedä millaista mitoitusta haalarit ovat.

Mini Rodini 189e
 Tässä Viialla päällä nyt koko 86cm, mikä on mielestäni just nyt sopivan kokoinen, mutta en usko, että menisi hihojen ja lahkeiden puolesta koko talvea. Tarkoitus on kuitenkin käyttää tätä keväällä jos toinen haalari jää pieneksi tai sitten ihan koko ajan kun tämä on niin ihana :D


Viialla on mittaa se noin 80cm, eikä tämä koko missään nimessä ole ainakaan liian iso ja talveen on kuitenkin vielä useampi kuukausi aikaa. Selän puolella on kiristys, joten tämä näyttää istuvan sirollekin tytölle tosi hyvin! Nyt sitten innolla odotetaan talvea, että päästään tätä ihanuutta käyttämään. Mahtava, että halpamerkiltä tuli näin kaunis haalari, koska esimerkiksi Molon haalareiden tämän vuoden kuosit olivat omasta mielestä jotakin ihan järkyttävän rumaa. Tähän sopisi kivasti mustat tai harmaat asusteet, joten pitää varmaan alkaa etsiä jostain merinolankaa alennuksella :)

Pihistäisittekö vai panostaisitteko tässä tapauksessa?

13 kommenttia:

  1. Pihistäisin!
    Aivan ihana haalari, eikä ainakaan ulkonäöllisesti häviä yhtään mini rodinille. Muutenkin tuossa iässä vaatteet menee niin vähän aikaa, etten näe mitään syytä miksi haalarin pitäisi olla kallis.

    Jos ajattelee että myisi 190 e haalarin eteenpäin niin tuskin siitä saisi enää edes puoliakaan sitä mitä itse siitä maksoit. Kuitenkin noin vaaleaan tulee käytönjälkiä ja tahroja joita ei saa välttämättä pesussa pois.

    Minä kyllä yleensäkin olen pihistämisen kannalla näissä asioissa :D

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niistä itse asiassa saa. Tuota täplällistäkin on myyty käytettynä johonkin 120e hintaan, siksi sitä en ostanutkaan :D Molon haalarit oon ostanut alesta noin satasella ja myynyt kahdeksallamypillä pois, että vähemmän on jäänyt hintaa kuin halvalle haalarille. Mutta alkaa olla aika älyttömiä hintoja!

      Poista
  2. Ihana haalari! Kävin heti katsomassa nettikaupan, mutta loppu ovat..otitko viialle koon 92?
    Jos vaikka kaupasta löytyisi tuota haalaria, niin kokoa vaan mietin. Meidänkin neiti on noin 80cm pitkä ja olisi kiva että haalari menisi vielä keväällä! Name itin softshell postaukseen pitää kommentoida vielä, että niiden koot ovat jotenkin
    hassuja, pitkät puntit ja kädet, mutta niskahaara on tosiaan lyhyt. Meillä on tuo sama mustavalko pilkullinen haalari, on kyllä ihana! t.sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo otin sen koon 92cm että ei jää pieneksi! Ja muistelen lukeneeni, että Name it muutti sitä mitoitusta jotenkin mut en muista miten :D Selkä on tosiaan suhteessa tosi lyhyt!

      Poista
  3. Nätti haalari! :-)

    Itselläni oli viime talvena pihistä/panosta sisäinen kamppailu ja päädyin pihistämään. Löysin nimittäin alesta NameIt:n toppahaalarin, jolle jäi hintaa uutena alle 20€. Ostin sen ihan kokeeksi, kun oli luvattu pitävän vettäkin. Yllätyksekseni kestikin pojalla koko talven!

    Meillä on H&M:ltä tytöllä välikausihousut, mutta muutoin ei ole tullut ulkovaatetta sieltä ostettua. Moni on kyllä kehunut, että kestävät siinä missä tuplasti kalliimmatkin. Eiköhän nuo lie tule samoilta Kiinan tehtailta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HUippuhalpa löytö! Meillä oli viime vuonna Veetillä Name it:n toppatakki ja se ainakin oli hyvä ja softshell housuista on tykätty myös.

      Poista
  4. Tosi kivan näköinen tuo haalari. Ja väri on ainakin mun mielestä parempi kuin tuossa Mini Rodinin haalarissa! :) Ite voisin kans harkita H&M:n haalarin hankkimista, ens talveks meillä kyllä taitaa mennä kaapista löytyvät haalarit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä oon, että väri on paljon nätimpi! Kerron sitten talven jälkeen, että miten kävi tämän haalarin kanssa noin niinku teknisten ominaisuuksien osalta :)

      Poista
  5. Meille on tulossa tuo sama haalari, kiva kuulla että on teille ollut mieluinen kun ainakin itseä vähän jännittää mimmonen tuo haalari on laadultaan :D Viime talvena vielä uhosin että ompelen tällekin talvelle haalarin itse...muttamutta..ehkä en. On kuitenkin niin paljon aikaa vievä ompelus. Toiseksi olin ihan varma että en osta mitään halpishaalaria vaan jonku "kunnon" ReimaTecin...muttamutta..näin tämän haalarin ja pakko se oli kokeeksi tilata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kangas oli ihan laadukkaan oloista, ei valittamista! Ja tosiaan kaikki keskustelut mitä haalarista löysin, olivat aika lailla positiivisia, joten luotto on kova. Mun pitäs ehkä miettiä semmoisen kauppatakin ompelua, jollain ohuella vanulla. Ootko tehnyt semmoisia talviversiona?

      Poista
    2. Haalari odottaa postissa, vielä pitäisi keretä hakea se :) Joo, oon tehnyt yhden semmosen takin viime talvena. Blogiin asti se ei tainnut päätyä. Mutta se oli lähes samanlainen ku kevääksi tekemäni takki babycord-sametista ja väliin laitoin muistaakseni 80grammaisen levyvanun :) Niin ja pituutta takilla oli vähän enemmän ettei peppu palellu :) Voisi kyllä jonkun takin tälle talvea itsekin tehdä :)

      Poista
  6. Ootkohan taas saanu roskapostia?;)

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olin! Onpa ärsyttävää, että sun kommentit katoaa sinne :( Pitää muistaa tutkia aina sieltäkin!

      Poista