torstai 18. elokuuta 2016

Välikausivaatteet ja uusi arki

Mainitsin tuossa aiemmin, että mun työsuunnitelmat hieman muuttuivatkin ja olosuhteiden pakosta (no, ei nyt kukaan varsinaisesti ole pakottanut) joudunkin lähtemään takaisin töihin paria viikkoa aiottua aiemmin. Mun työtehtävät vaihtuvat ja jos meinaan uuden työn edes jotenkin oppia ennen kuin opastaja jää pois, on pakko mennä jo ensi viikolla töihin. Lapset siis aloittavat hoitouransa jo ensi maanantaina! Nyt sitten olen paniikissa kaivellut kaappeja, että onko meillä varmasti kaikki tarvittava varustus hoitoa varten. Nyt kotona ollessa ehtii vielä käydä varastoja hyvin läpi ja hommata tarvittaessa puuttuvia.

Onneksi näyttää kuitenkin siltä, että ainakin lähes kaikki isoimmat hankinnat on tehty ja korkeintaan hanskoja tarvitsee ostaa, jos niitäkään.

Takkeja Aavalla on nyt kaksi kun tuo keväinen MioMao mahtuu edelleenkin ja toisena takkina on Molo kidsin urban butterflies, jota eilen ja tänään jo vähän testailtiinkin, kun haettiin Veeti eskarista ja Aava leikki pihalla myös kaverin kanssa. Molo kids on kokoa 110cm ja MioMao 98cm ja minusta kumpikin vastaa enemmän kokoa 104cm. Lisäksi Aavalla on persikan värinen Popin windfleece. Housuina toimivat Veetin vanhat Kappahlin kuorihousut, joita meillä on Aavalle joka koossa jemmassa, kun Veetille ostetaan aina vaan seuraavaa kokoa :) Parempana takkina on alesta ostettu pinkki Rodinin Pico ja tätä ollaankin pidetty nyt paljon kun on ollut vähän viileämpää.


Aavan tarkkaa pituutta en tiedä, mutta jotain metrin luokkaa olettaisin. Tämä 110cm takki on musta ihan sopiva nyt.Pico on kokoa 104/110cm, mikä on mun mielestä just passeli koko Aavalle.Kenkinä syksylle on Reiman alesta tilatut Wetterit pirtsakan pinkissä värissä. Viime vuoden kengistä poiketen näissä on violetit nauhat ;)


Lisäksi on Tretornin kumpparit. Oon tykännyt näistä kumppareista, kun näissä on kivan tuntoinen vuori. Semmoinen vähän fleecemäinen, mutta ei kuitenkaan paksu. Mukavan tuntoinen joka tapauksessa käteen :)Haalari jouduttiin ostamaan, koska alesta ostettu Reiman haalari oli vielä ihan valtava. Haettiin tällä viikolla Kärkkäiseltä Name it:n kaunis softshell. Haalarissa on koko 104cm, mikä on just sopiva ja vähän on kasvunvaraakin vielä.

Viime vuotiset pipo ja huivi sopivat tämän kanssa kauniisti. Näitäkin saa tilattua multa joko spostilla tai fb-sivujen kautta ;)


Viialle on sekä uutta vaatetta, että Aavan vanhoja. Aavalta on periytynyt takimmainen Lindexin takki, joka oli välissä ystävän tytöllä lainassa. Tämä on semmoinen puuvillainen kauppatakki, jonka aikoinaan alesta Aavalle ostin. Lisäksi Aavalta on myös popin windfleece sekä Ticketin violetti välikausitakki, joka näkyy huonosti tuossa vasemmalla mustien housujen alla. Kappahlin housut ovat olleet sekä Veetillä että Aavalla ja sen lisäksi vielä ystävän pojalla ja ne ovat edelleen moitteettomat. Ja näillä on myös ainakin meidän lapsista kumpikin kontannut.

Kesä on menty Molo kidsin softshellillä, joka on minusta liian ohut kylmempiin ilmoihin, eikä se varmaan pidä vettäkään niin hyvin. Se jää enemmän kuivan kelin haalariksi. Vesikeleille meillä on pompin sadehaalari ja välikauteen Kärkkäisen alesta ostettu Name it:n softshell.


Ihme mitoitus tässä Name it:ssä! Meillä on aika pitkäraajaiset lapset ja Viialle olisi tästä riittänyt koko 80cm, mutta siinä niska-haara oli pieni! Ja lahkeet olivat jo siinä pitkät, samoin hihat. Tässä 86cm koossa on juuri sopiva niska-haara syksyksi, mutta lahkeissa on ainakin se kymmenen senttiä ylimääräistä. En tiedä minkä mallisille lapsille nämä on suunniteltu, kun meillä on jo pitkät jalat ja lyhyt selkä ja meillekään ei paras mahdollinen. Oletteko huomanneet saman? Onneksi haalari on kapoinen malli ja menee ihan hyvin kenkien kanssa. Sori kamalat sovituskuvat, malli ei pysynyt paikoillaan :D Aavan haalari oli minusta sopusuhtaisempi kun on tämän vuoden mallia. Liekö tuohon niska-haaraan kaavoitettu lisää pituutta?

Name it softshell

Name it softshellKenkinä Viialla on syksyyn Aavan vanhat Crocsin saappaa, Eccon alesta ostetut nahkakengät (joista ei tässä kuvaa) sekä Reiman alesta ostetut Patter-kengät. Ostin Prisman alesta myös keväälle samanlaiset kun oli puoleen hintaan. Nyt toivotaan, että ne mahtuvat vielä silloin! Saapa ne onneksi siihen hintaan varmasti myytyä, jos jalka kasvaa liian paljon.


Prismoista kannattaa kurkata kenkiä aina kausien vaihtuessa. Itse ostin Veetille ja Viialle molemmille Reiman kengät puoleen hintaan, samaten kuin Veetin saappaat ja ensi kesäksi Crocsin sandaalit. Kolmelle kun ostaa kenkiä, säästää näin pitkän pennin!


Veetillä on tällä hetkellä myös aika monta takkia, kun vanhat mahtuvat vielä päälle ja alesta on tullut ostettua uudetkin. Kesän viileillä ilmoilla ja nyt loppukesästä meillä on käytetty hupparin lisäksi oikeastaan tätä Mini rodinin wind jacketia. Olen tykännyt tästä tosi paljon ja Veetikin pitää tätä mielellään. On ohut, pitää tuulta ja vettä, mutta on kuitenkin myös ihan siisti. Tämä ei kuitenkaan ole kylmän kelin takki.


Rodinin lisäksi meillä on syksylle Kappahlin alesta ostettu keltainen parka. Tämä on ajateltu siistimmäksi takiksi, mutta teknisten ominaisuuksien puolesta se menee kuitenkin pihaleikeissäkin. Takilla oli hintaa alekoodilla n.27e posteineen. Keskellä on Reiman kevyttoppa, joka kuitenkin myytiin verkkokaupassa välikausitakkina. Tällä oli hintaa myös kolmisenkymppiä. Tämä menee hyvin vielä ilman välikerroksia silloin, kun vk-takki alkaa olla liian kylmä ja toppa liikaa. Villervallan softshell on myös vanha ja se on ollut käytössä jo viime kevään ja edeltävän syksynkin muistaakseni. Sekin on ostettu aikoinaan Metsolasta kolmella kympillä. Alle satasella olen saanut siis kolme takkia uutena! Popin windfleece on ostettu popin fb-kirpulta käytettynä.

Housuina Veetillä on nyt lämpimämmällä säällä Molo kidsin Waits-tuulihousut. Muuten loistohousut, mutta vyötäröltä puuttui kiristys, joten jouduin ompelemaan housuihin patentin avulla kuminauhan vyötärölle.Tää keltainen on kyllä ihanan pirteä väri! Pitää tehdä vaan Veetille jotain uusia pipoja, jotka sopivat tähänkin :) Koko on 128cm ja Veeti on vuosi sitten ollut 116cm ja nykyisestä pituudesta ei ole mitään hajua.


Kenkinä Veetillä samat kuin Aavalla eli Tretornin kumpparit ja Reiman Wetterit. Wettereillä Veeti on ollutkin jo eskarissa, kun maa on ollut märkä.


Vaatteita on kertynyt näemmä jokaiselle melko paljon, mutta uskon että kaikille tulee käyttöä. Saahan noita kuitenkin olla vähän väliä pesemässä kun kunnon kurakelit alkaa!

8 kommenttia:

 1. Kurahousut kannattaa olla sadekeleille. Paljon mukavampi vetäistä rapaiset kurahousut lapsen ulkovaatteiden päältä hakiessa ja nostaa puhdasvaatteinen lapsi autoon, kuin vuorata koko auto suojapeitteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ne meillä onkin, ei vain kuvissa näy. Kotona kun ei koskaan käytetä vaan ne on hoidossa.

   Poista
 2. Teillä on kaikki vaatteet ja kengät niin siistin näköisiä, että löytyykö teiltä ollenkaan sellaisia "rymyvaatteita " joilla saa ihan oikeasti ryskätä ja rymytä ilman että täytyy olla vaatteista huolissaan?:D

  Mistähän löytyisi hyvät välikausihousut jotka kestää kulutusta? Meillä on kappahlin housut ja ne on olevista kuluneet jo ihan röpöläisiksi yhden kauden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä ulkoillaan noilla vaatteilla ihan kotona ja hoidossa ja on kestänyt kyllä kulutusta! Varsinkin nuo Name itit on ollut kivat, kun niissä on polvissa jämäkämpää kangasta kuin muualla. Huomasin muuten, että Kapphalin housissa on jossain vaiheessa vaihtunut materiaali pehmeämmäksi, mutta on ne silti meillä kestänyt Veetiltä Aavalle. Kokeileppa noita Name itn housuja seuraavaksi? Hintakaan ei oo paha.

   Ja varsinaiseen kysymykseen, ei, meillä ei oo erikseen rymyvaatteita vaan ihan kaikki on tarkoitettu kyllä käyttöön. Jos menevät pihalle niin sittne menevät, mutta ulkoiluun ne on ostettu :D

   Poista
 3. Tosi pirteän näköinen tuo Veetin keltainen takki, ihana aurinko. Ja Aavan haalari näyttää kans hyvältä, melkeis vois harkita tuommosta meillekin tuolle pienemmälle. Tosin takki + vk-housut löytyy, joten en tiiä oisko sille oikeesti tarvetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina ollut kaks settiä, et tarvittaessa saa toisen pesuun sattuu jotain ja haalari on helpompi vetää päälle ite hoidossa :)

   Poista
 4. Kivoja vaatteita! Meillä vannotaan Name Itin välikausihaalareiden nimeen ja Reiman Wettereiltä odotan suuria, tilasin sellaiset alesta jemmaan jopa kahdessa seuraavassa koossa. :D

  Ai että miten kaunis tuo lila frillapipo huiveineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä ollut just noita samoja softshelleja vai jotain kuoriversioita? Meillä on Veetillä ollut viime keväästä saman merkin softis housut ja ne on ainakin olleet hyvät ja tarkenee pikkupakkasellakin kun on lämpimämmät kuin kuoret. Me on tykätty Wettereistä, koska ne on myös siistin näköiset. Ainut miinus kun se kärki on semmoista mokkamaista, et se menee tosi pian likaseksi ku kaikki lika tarttuu.

   Poista