keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kesäinen ja vähemmän kesäinen sisustusvinkki

Meidän kotona eroja sisustuksessa talven ja kesän välillä ei kamalasti ole. Tekstiilejä vaihdan olohuoneeseen tyynynjen osalta, mutta muutoin samat esineet ovat aika lailla paikoillaan ympäri vuoden. Kotiin olisi kuitenkin kiva tuoda jotain pientä ja kesäistä. Aikaisemmin hehkutin jo luonnonkukkien ihanuutta ja niillä saa juuri sitä haluttua kesäisyyttä myös sisustukseen. Oma suosikkini olisi koiranputki, mutta se roskasi niin kamalasti ensimmäisestä päivästä lähtien, että tyydyn pitämään niitä vain pihalla. Maljakossa on tänä vuonna nähty myös lupiineita täällä. Hassua, että tuo niin kaunis kukka on Etelä-Suomessa ihan roskakukka. Omasta mielestä se on niin kaunis ja mielelläni poimin niitä maljakkoon sisälle asti.


Eilen nappasin tontin rajalta vähän hiirenvirnaa mukaani, mutta eipä mulla oikein ollu sopivaa maljakkoa tämmöiselle matalalle kasville. Löysin kuitenkin tämmöisen kristallimaljakon, joka ei ehkä ihan omaa tyyliäni ole, mutta aika kivasti nuo kukat tuohon sopii. Näitä pieniä ja isompiakin kukkamaljakoita voi ripotella ympäri taloa fiiliksen mukaan. Meillä tämä jäi eteiseen.


Myös pienemmässä vessassa olisi kiva pitää kukkia, mutta en uskaltanut jättää maljakkoa sinne, koska vessa on lähinnä pikkuväen käytössä ja ihan varmasti maljakko olisi ollut kohta rikkinäisenä laattalattialla.


Jokin aika sitten virkkasin Virkkuri-kirjasta Triforce-korin, joka ei kuitenkaan palvellut lelukorina olkkarissa kovin hyvin. Tämä siksi, että lelut eivät mahtuneet koriin. Niinpä siirsin korin vessaan ja täytin sen vessapapereilla. Nyt kori peittää kivasti Aavan pääsyn vessaharjan luo ja siinä paperit ovat helposti käden ulottuvilla ja samalla pystyy seuraamaan, että millon tarvitsee ostaa lisää paperia ;)

Roskis jää vähän tyhmästi ahtaan näköisesti esille, kun potta on säilytyksessä tuolla kalusteiden takana. Sisustukseen kuuluu tietenkin ah niin ihana muovinen korokepenkki! Onneksi se sentään on väreiltään vessaan sopiva.


Tämmöinen koriratkaisu olisi varmasti hyvä pieniin vessoihin, joissa kalusteissa ei ole säilytystilaa papereille asti. Meillä ne mahtuisi kyllä laatikoihinkin, koska tosiaan aikuisten vessa on se pesuhuoneen yhteydessä oleva. Tästä syystä nämä laatikot ovat melkein tyhjiä!



Pakko vielä hehkuttaa noita Lidlin liljoja, että ovat todella kestäviä! Perjantaina ne ovat olleet meillä kolme viikkoa ja ovat vielä näin hyvässä kunnossa! Hintaa on tullut siis vain euron per viikko, kun kumppu maksoi alle kolme euroa. Kissanpissan hajukin on haihtunut... Suosittelen kyllä ostamaan näitä Lidlin kukkia, erittäin hyvä hinta-laatusuhde.



Tällä postauksella osallistun Pieni lintu blogissa olevaan kilpailuun, jossa arvotaan osallistujien kesken sadan euron lahjakortti Finnish design shopiin ja huom, siis arvotaan! Että kaikki kiinnostuneet mukaan vaan.

8 kommenttia:

  1. Kiva veskipaperijemma! :) Virkatut jutut on aina hauskoja. :)

    VastaaPoista
  2. Hiirenvirnat on kyllä kauniita, ja mä myös tykkään lupiineista! Luonnonkukat nyt ylipäätään on ihania, myös sisällä maljakossa. :)

    Ja tuo virkkaamasi kori on tosi kiva!

    VastaaPoista
  3. Minä olen niin allerginen siitepölylle että luonnonkukat saavat pysyä terassilla. Tällä hetkellä siellä on puna-apilaa, pinkkejä lupiineja ja päivänkakkaroita jotka kävin lasten kanssa poimimassa ennen juhannusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kauniilta ja onneksi kukat ilahduttavat silmää myös siellä terassin puolella! Meilläkin on vielä juhannuskimppu etuovella ja joka kerta sitä pitää ihailla kun ohi menee :)

      Poista
  4. Ihanaa löytää toinen, joka pitää myös lupiineista :) Miusta ne on yksi kesän parhaita juttuja, ihan tulee suru, kun ne kuihtuvat liian pian...

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis säilöpaikka paperirullille! Ja kukat on pettämättömiä..

    VastaaPoista