keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kaunista ja hempeää

Eiliseltä pyöräreissulta lasten kanssa poimin mukaani pari violetti lupiinia, kun ne sattuivat sopivasti osumaan silmään tuossa kotitien läheisyydessä. Laitoin ne tuohon uuteen maljakkoon ja voi kun luonnonkukat ovatkin kivoja! Vähän kesäisempää ilmettä kynttilöiden rinnalle.


Maljakossa ollessaan ainakin mulla nuo lupiini vaan menevät hassusti mutkalle latvoistaan ja niistä tulee aika mielenkiintoisen näköisiä. Myös koiranputki olisi ihanaa maljakossa, mutta se alkoi heti varista ja likasi niin paljon, että siirsin ne maljakossa pihalle. Halvaksi tulee kesäaikana nämä kukat, kun voi käydä vaan pihalta napsaisemassa muutamia aina kun edelliset menevät huonoksi.


Liljakin aukaisi ensimmäisen nuppunsa ja haju  tuoksu eteisessä on, noh, melko huumaava. Mietin koko eilisen päivän, että miksi meidän eteisessä haisee kamala pissa. Mietin jo, että onko Aava päässyt pissaamaan johonkin vai tuleeko oikeasti vaippasäilöstä kodinhoitohuoneesta noin kamala haju. Kuitenkaan kodinhoitohuoneessa ei tuoksunut niin voimakas, joten ei se ollut sekään. Illalla vasta tajusin, että se haju lähti noista liljoista! Tuoksuvatkko kaikki liljat yhtä kamalalle vai löytäisinkö jostain hajuttoman version?


Aika suloisia ovat myös nämä leikkiherkut, joita olen eilen ja tänään virkkaillut aina pienissä osissa. Pari donitsia, macaron-leivos ja muutama keksiherkku valmistui Veetin leikkeihin. Aikaisemminhan olen virkannut muffinsseja täällä ja sieltä löytyy niille myös ohje. Erilaisten virkattujen leivosten ohjeita löytyy netistä googlettamalla ja sieltä kaivelin näitä.


Tuommoinen "dominokeksi" on helppo virkata. Aloituslenkkiin tehdään esimerkiksi neljätoista pylvästä ja kiristetään reikä umpeen. Onko se nyt sitten se magic loop vai mikä se lenkura minkä saa kiristettyä. Toisella kierroksella virkataan kaikkiin edellisen kierroksen silmukoihin kaksi pylvästä eli yhteensä 28 pylvästä. Siinäpä sulla onkin jo yksi osa keksiä! Näitä sitten kolme kappaletta, joista yksi on täyte eli eri värinen ja pistellään langalla ja neulalla kolme noita päällekäin.4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä donitseja :) Onhan nyt ihana kun voi luonnosta kerätä kauniita kukkia .

  VastaaPoista
 2. Ompas suloisia herkkuja :). Täälläkin pitäisi kaivella koukut ja langat kesäteloilta, ja ruveta hommiin, niin olis eväitä murun leikkikeittiössä vähän enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti ois täynnä vaikka mitä ihania herkkuja, mutta voi että miten vihaan sitä täyttämistä ja päättelyä :D Siksi nuo keksit on kivoja tehdä ;)

   Poista