maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pienen pieni kangashamsteri


Olen yllättävän pitkään ollut hyvinkin maltillinen kankaiden ostaja. Varsinkin jos vertaa tosihamstereihin, joita tuntuu meidän ompeluryhmissä olevan melko paljon. Tähän asti olen ostanut kankaat usein sillä perusteella, että tiedän niille olevan heti käyttöä ja ostan vain sen, mitä tarvitsen. Reilun kuukauden sisään on tullut ostettua useampaa kangasta ja pitkästä aikaa markkinoille tuli monta sellaista kuosia, jotka välttämättä halusin. Tällaista ei kovin usein kuitenkaan tapahdu. 

Nestorin ja Norpan lisäksi olen ostanut tämmöset kankaat. Kolme vasemmanpuoleista Metsolasta, niiden jälkeen aivan ihanaa Leena Rengon suunnittelemaa Paratiisin puutarhaa! Olin niiden harvojen onnekkaiden joukossa, jotka tätä kangasta saivat. Sitä oli Verson puodissa ja Hannan kankaassa vain pieni erä, joten harmillisen moni jäi ilman. Seuraavana Jemma-kangas myös Hannalta. Kaksi oikeanpuoleista ovat Metsolan alesta jo aikaisemmin tilattuja kympin metrihintaan.  



Kaikille kankaille on jotain käyttötarkoitusta jo mietittynä. Ankasta tulee body, oranssista sydänjoustiksesta varmaan vuorellinen jumpsuit vauvalle. Mustavalkoinen raitajoustis päätyy puolipotkareiksi ja paratiisista on jo ommeltuna alla olevat haalarit vauvalle. Lopusta teen varmaan vielä bodyn! Jemmasta oli tarkoitus tehdä body, mutta kuvion koko yllätti, joten saa nähdä, että mihin päädyn sen kanssa. Pallokankaasta teen ainakin yhden peruspaidan Veetille, mikäli saan sen pysymään pesussa hyvänä. Tuolla kankaalla on hieman huono maine sen suhteen, että värit tahtovat levitä. Muuten olen tällä kertaa tyytyväinen Metsolaan, kaikki kankaat olivat ykköslaatua, kaikkia oli leikattu reippaasti, jopa yli kymmenen senttiä extraa ja halvoissa alekankaissakin oli ylimääräistä. Punaisesta bambipuuvillasta tulee varmaan rattaisiin aurinkosuoja. Aika puna-oranssi värimaailma tällä kertaa!


Paratiisin puutarhasta ompelin vauvalle potkarit samalla Snail walk kaavalla kuin aikaisemminkin, mutta nyt koossa 68cm. Nämä näyttivät aika leveältä, joten leveyden otin numeroa pienemmästä kaavasta. Kantit tein fuksialla, jotta ei olisi liian retroa. Tämä kuosi on kyllä niin herkku, että toivon tätä tulevan muissakin väreissä :) Mulla on tullut hieman ongelmia tuon kantinkääntäjän kanssa kun tikki meinaa seilata, vaikka asetukset ovat samat kuin aikaisemmin. En tiedä johtuuko se paininjalan vaihdosta, kun jouduin vaihtamaan normaalin metallisen jalan entisen muovisen applikointijalan tilalle sen mennessä rikki. Tämä on kyllä jotenkin hauska malli, toivottavasti näyttää päälläkin yhtä kivalle.
Hain postista tänään myös ihanan Paapiin paketin! Viime viikolla verkkokaupassa oli joku näyte-erä ihanaisia puuviivottimia ja tämän tilasin ihan itselleni. Harmi, että mitta on vain 20cm pitkä, kymmenen senttiä pidempi olisi sopinut ehkä ompeluhommiin paremmin. Mutta kyllä tuokin käyttöön tulee, kun mittaan kanttinauhaa samalla kun leikkaan sitä. Siihen passaa tuommoinen lyhyt viivoitin paremmin kuin hyvin. Lisäksi tilasin jotain pientä kivaa Veetin huoneeseen :)


Pakko muuten hieman hehkuttaa meidän Oulun reissun yllätysshoppailukohdetta, nimittäin Biltemaa! Ei olla koskaan käyty siellä, mutta nyt mentiin etsimään miehelle sieltä kaiutin kaapelia. Sehän oli vähän kuin Ikea minikoossa; tavaraa laidasta laitaan ja aika edulliseen hintaan :) Ostin neljän kappaleen setin tuommoisia kirkkaita salaattikulhoja, joissa on kaikissa kansi. Kulhot olivat siis erikokoisia ja hintaa oli alle 5e yhteensä. Meillä tehdään aika paljon salaattia, mutta viikolla en jaksa laittaa sitä esille kauniiseen tarjoiluastiaan, johon ei ole sitten kantta, kun sitä ei saa jääkaappiin muuta kuin folion kanssa. Nyt on sitten neljää eri kokoa astia, joka on kivan näköinen ja jossa on myös kansi.


Tänään tein meille ruuaksi ruokaisaa pastasalaattia tämmöisellä ohjeella:

jäävuorisalaattia
tomaatia
kurkkua
herne-maissi-paprikaa
rusettipastaa
balkan-makkaraa

kastike:
kermaviiliä 1prk
kevytmajoneesia puoli tuubia
suolaa
pippura
paprikajauhetta



Biltemaan vielä palataukseni, ostin sieltä kymmenen kappaleen pakkauksen kangastusseja. Näille ei nyt varsinaisesti ole vielä käyttöä, mutta hintaa oli hurjat 2,9e koko paketilla, joten eiköhän näillä jotain tule tehtyä. Onko kenelläkään kokemusta, että millaisia ovat käytössä? Mulla olisi Veetin huoneen verho semmoinen, mitä voisi väritellä, jos uskaltaisi aloittaa...



21 kommenttia:

  1. Resorin väri sopii ihanasti nuihin pöksyihin :)Paratiisi on kyllä ihanaa kangasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi ja tuommoinen fuksia on kyllä hyvä yhdistelmä! Mulla on näemmä joku oranssikausi menossa, vaikka muuten en väristä niin tykkääkkään normaalisti. Omituista :)

      Poista
  2. Ainakin meillä tuo snailwalk on tosi hauskannäköinen päällä. Tänään juuri tuolla omalla (jo kävelevällä) neidillä oli pöksyt päällä ja mietin, että pitäiskö niitä tehdä enemmänkin, on niin söpöt. :) Tuo oranssi kukka on kyllä ihanaa, ja sinun kangasostokset kelpais kyllä tännekin. ;) Pitääpä testata tuota salaattia!

    VastaaPoista
  3. Oih, mikä haalari!

    VastaaPoista
  4. Niiiiiiin ihana haalari! Ihana pinkki resori <3

    VastaaPoista
  5. Herkullinen haalari, siloinen. Meillä on ko.bilteman tusseilla lapset taiteilleet teeppareita ja hyvin on värit pysyneet pesuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että eivät ole ihan surkeita. Ehkä pitää uskaltautua kokeilemaan ihan kankaalle :)

      Poista
  6. Ihanat haalarit <3 mä sain eilen oman paratiisin kukkani ja kyllä se on iiiihana! Sun kangasostokset on kyllä varsin maltilliset, mulla ei mahdu enää liukuovikaappiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kato mullahan mahtuu edelleen joustavat yhdelle kaapin hyllylle. Mutta sekin johtuu vaan mun piheydestä kun en raski ostaa koskaan melkeen metriä vaan aina vaan tarpeeseen :)

      Poista
  7. Meillä on nuita Bilteman kangastusseja ollut monet kerrat ja lapset on tehnyt niillä mm. t-paitoja. Tyynyliinassa ei kovin hyvin pysynyt nuo värit, mutta liekkö lähtemisen syynä korkea pesulämpötila.

    Meillä mies käy Biltemassa suunnilleen kerran viikossa(kahdessa). Aina jompikumpi tytöistä tahtoo mukaan ku siellä on niin kivoja askartelujuttuja :D

    Ihania kankaita ja nuo haalarit ovat upeat!!

    VastaaPoista
  8. No kyllä on kauniita kankaita ja ihana haalari =)

    VastaaPoista
  9. Ihanat haalarit! Miten tuo kaava näyttikään lehdessä niin oudolta, sinun tekemänä ei yhtään outo, pitänee ottaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moneen kaavaan tykästyy kyllä vasta sen jälkeen, kun on nähnyt jonkun toisen tekemänä siitä vaatteen :)

      Poista
  10. Nykyään nuo kankaat ovat kyllä niin vastustamattomia, että tekee mieli ostaa, vaikkei olisi aikeissakaan tehdä mitään! :)

    VastaaPoista
  11. Ihana värisuora kankaita! Ja nuo potkarit <3

    VastaaPoista
  12. Kiitos tästä salaattiohjeesta, tänään kokeilin ja oli tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva aina saada palautetta, jos joku lukija on innostunut kokeilemaan jotain reseptiä! Tietää, että niitä ei turhaan tänne laita :) Viikonloppuna voisin tekaista jonkun herkullisen salaatin pitkästä aikaa.

      Poista